pulcher pulcher komentáře u knih

☰ menu

Těžké časy Těžké časy Brian Azzarello

Dle mého názoru je to průměrné dílko. Průměrné, protože je zde sesbíráno veškeré vězeňské klišé, které všichni známe. Nutno dodat, že ta klišé jsou podaná celkem dobře. Dočetl jsem to ze zvědavosti na finále, které bylo velmi velmi slabé. Kresba se mi nelíbila. Je taková zvláštně boubelatá.

08.07.2022 3 z 5


Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Příběhy jsou dost ploché a nezajímavé. Před 100 lety to snad mohlo obstát. Mydlář je zde popsaný jako postava s dokonalým charakterem. Na mě to působilo naivně, absurdně a nerealisticky. Jazyk je oproti původnímu vydání upraven, přesto je mírně archaický, není současný. Ale překvapivě se mi tato úprava četla dobře. Některé události mají historickou souvislost, přesto je nelze považovat za přesné.

16.12.2020 1 z 5


Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech 1 Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech 1 Jiří Škabrada

Budovy jsou rozdělené do jednotlivých regionů. Každý region má úvod s popisem svých specifik. Historické plány jsou pak s krátkým komentářem. Kniha pro odborníky a fanoušky historické arxhitektury. Může ale i sloužit jako inspirace a vodítko pro návrh fasád např. současných dřevostaveb.

16.12.2020 5 z 5


Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech 2 Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech 2 Jiří Škabrada

Budovy jsou rozdělené do jednotlivých regionů. Každý region má úvod s popisem svých specifik. Historické plány jsou pak s krátkým komentářem. Kniha pro odborníky a fanoušky historické arxhitektury. Může ale i sloužit jako inspirace a vodítko pro návrh fasád např. současných dřevostaveb.

16.12.2020 5 z 5


Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Tohle je dost velké překvapení. Na západní frontě klid je mistrovské dílo, které jsem zhltnul za pár dní. Tohle s prominutím nedává smysl. Je to zoufalá nuda postavená na dlouhých rádoby básnických a filosoficko éterických a pro mě hloupých úvahách. Já chci číst něco co smysl má, co má děj, emoce a je zábavné. Tohle nemá nic z toho. A jako dlouhá filosofická esej špatné. 1 hvězda za popis meziválečné situace v Paříži.

15.07.2020 1 z 5


Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Nádherná kniha. Bulgakov mě po M. a Markétce opět přesvědčil, že je nejlepší. V této knize popisuje obyčejné příběhy mladého lékaře na ruské periferii neobyčejným jazykem. Jazykem měnícím se z brilantního popisu v nádhernou poetiku, přes jednoduchý bezslovesný hororový popis až k procítěné nostalgii, která žene slzy do očí. Výjimečný spisovatel.

21.12.2019 5 z 5


Jak postavit malý dům Jak postavit malý dům Vojtěch Valda

Kniha je určena pro úplné začátečníky, kteří nemají se stavařinou žádné zkušenosti. Pro odborníky, nebo částečné odborníky to není.

23.10.2019 2 z 5


Odvrácená tvář města Odvrácená tvář města George P. Pelecanos

Stejný žánr jako skvělý seriál The Wire, ke kterému Pelecanos napsal scénář. Velice čtivá kniha s jednoduchým dějem. Zábava od začátku do konce. Učaroval mi stručný a jasný popis věcí.

19.11.2018 4 z 5


Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Zdaleka nedosahuje úrovne Siciliána ani Omerty... natož nejslavnějšího Kmotra. 3x nastavovaná kniha se spoustou hluchých míst, vaty a slabým závěrem. Pravděpodobně udané texty z šuplíku.

19.11.2018 2 z 5


Futurista: Život a filmy Jamese Camerona Futurista: Život a filmy Jamese Camerona Rebecca Keegan

Pro fanoušky Camerona a jeho díla výborná kniha. Dočtete se spoustu zajímavostí z jeho osobního i pracovního života. Škoda, že není aktuální k roku 2017.

14.11.2017 5 z 5