Prske Prske komentáře u knih

☰ menu

Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Tohle bylo zvláštní. Asi bych neměla vyloženě problém se zápletkou, jen mi tam chyběla nějaká následná gradace děje, akce, cokoliv. Půlku knihy se vytváří atmosféra, která ve chvilce pomine a pak je to vlastně jen takový bizárek

20.03.2024 2 z 5


Srpny Srpny Jakub Stanjura

Tohle mě hodně bavilo, určitě povedená kniha o jedné formě manipulátorství, která člověka dokáže úplně oddělat. Poznamenala jsem si spoustu krásných myšlenek a slovních obratů.
Hvězdičku dolů dávám za jakousi prvoplánovost, kterou z textu cítím.

26.12.2023 4 z 5


Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Já si to užila, přečteno za den, nic náročného na děj :) i když Zuzanina linka úplně nezapadala, tak se mi líbila nejvíc a hezky poukázala na nástrahy dnešní digitální doby.
Co se mi líbilo méně, byl závěr knihy - některé kroky policie mohly být podniknuty o x týdnů dříve a samotné vyústění bylo nějaké moc rychlé.

27.11.2023 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Já nevím, mě to moc nebavilo. Dost věcí mi přišlo přitažených za vlasy, dramatické scény spíš komické, nebála jsem se ani trochu. Takže se sérií už pokračovat dál nebudu :)

19.09.2023 2 z 5


Najdeš mě ve tmě Najdeš mě ve tmě Vlastina Svátková

Knížek na podobné téma jsem už přečetla pár, ale tahle se mi líbila teda hodně. Krásně popisuje úskalí života s narcistou, to mi teda dost otevřelo oči :)

03.06.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Všechny knihy od paní Mornštajnové miluju. Zde mi ale nějak přišlo, že jel děj jen po povrchu a kde by to chtělo přidat, tam mi něco chybělo. Stejně jako konec byl trošku zklamání, depresivní...

16.05.2023 3 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Musím se přidat - tahle kniha mě od Viktorie Hanišové také bavila nejvíc! Smutné a dojemné čtení, ale i spousta ponaučení a různých pohledů na věc. Skvělé :)

27.03.2023 5 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

U Odbočky v lesích jsem se opravdu dost bála, Jiné Místo bylo v tomto jiné... nebála jsem se ani chvilku a to jsem fakt docela strašpytel. Podle mě příběh jel velmi po povrchu na to, aby se dalo pocítit napětí postav. Hodně věcí bych ale nazvala znepokojivými... právě u části s domem bych fakt ocenila jít víc do hloubky. Ale dobrý no, stejně na bonus v závěru knihy asi odvahu nenajdu :D

11.03.2023 3 z 5


Máte neklidné dítě? Máte neklidné dítě? Nessia Laniado

Tohle mi teda hodně sedlo, krásný příklad respektující výchovy u divokých dětí. Hvězdičku dolů dávám za kapitolu o uspávání, která hraničí se spánkovým tréninkem a to je opravdu no go. Jinak doporučuji přečíst i rodičům s klidnými dětmi :) je to velmi inspirující a poučné.

29.01.2023 4 z 5


Je hlína k snědku? Je hlína k snědku? Jakuba Katalpa (p)

Zuzanin dech, Němci i Doupě, to mě moc bavilo. Todle ne, pořád jsem čekala, jak se to vyvine, ale ničeho zásadního jsem se nedočkala. Totok asi nebude nic pro mě :) Hvězdičky dávám za sem tam pěkné obraty a taky za popis rozdílností v malířských barvách, to mi přišlo docela zajímavé.

22.01.2023 2 z 5


Nevidím ani tmu: Rozhovory o naději Nevidím ani tmu: Rozhovory o naději Aleš Palán

Uf teda, další kniha rozhovorů Aleše Palána je za mnou. Nejsilnější pro mě byl příběh paní Apoleny, dal mi úplně jiný pohled na hendikepované lidi. Rozhodně doporučuji, instantní dávka lidskosti.

17.01.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Já jsem z knihy velmi nadšená, ani jsem si nemyslela, že se dozvím tolik zajímavostí a ještě tak zábavnou formou. Překlad byl ovšem chvílemi dost kostrbatý a Tom některé věci připomínal stále dokola a dokola, ale jako začínajícímu spisovateli se to asi dá odpustit :)

13.01.2023 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Tomu říkám příběh ze života. Asi jsem nikdy necítila takové souznění s myšlením všech postav. Chvíli mi trvalo zvyknout si na styl dialogů bez uvozovek, ale pak tím spíš děj rychle ubíhal a vtahovalo mě to víc a víc. Jsem ráda i za uvěřitelný konec, žádný klasický románový.

08.01.2023 5 z 5


Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

No já jsem teda nadšená! I přes větší počet stran jsem měla knihu přečtenou poměrně rychle, děj nebyl předvídatelný a velmi napínavý, netradiční komplikovaná zápletka. Pecka!

01.01.2023 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Asi poprvé se mi stalo, že by se mi spíše dějové části líbily méně než úvahy autora. Možná to bude i českým překladem, ale první půlka knihy byla opravdu dost obtížná a i nezáživná… ale odnesla jsem si spoustu zajímavých myšlenek.

28.12.2022 3 z 5


Poslední let Poslední let Julie Clark

(SPOILER) Nejprve mi celá zápletka nedávala smysl, říkala jsem si, jak asi autorka záměnu vymyslí aby byla uvěřitelná… na konci jsem se dočkala odpovědi :) moc oceňuji provázanost s #MeToo, byla jsem příjemně překvapená, jak tato kniha propaguje rozhodnutí nemlčet a bojovat za pravdu :)

24.12.2022 4 z 5


Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Tohle byla síla… ze začátku jsem se hodně ztrácela v postavách, kdo kdy vlastně k tomu Čeňkovi patřil. Ale zápletka mě fakt dostala, hodně smutný příběh.

11.12.2022 4 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Zajímavý pohled do nigerijské kultury, jako matka jsem příběh prožívala o to víc. Rozhodně jedna z top knih co jsem letos četla!

30.11.2022 4 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Moc se mi líbil popis sběru a výkupu bylin, ovšem dějová linka mi tolik zajímavá nepřišla a dost mě nudila. Této knize podobná Houbařka mě bavila mnohem víc.

30.10.2022 3 z 5


Továrna na vafle Továrna na vafle Roman Helinski

První část knihy super, furt jsem přemýšlela, co má Arka za lubem. Celou dobu mi to připomínalo knihu Tracyho tygr, nemůžu si pomoct. Pak už to bylo slabší, ale rozhodně zajímavé čtení.

08.10.2022 3 z 5