pronikita pronikita komentáře u knih

☰ menu

Háčkované motivky Háčkované motivky Heather Lodinsky

Tato kniha je plná krásných a pěkně vysvětlených postupů. Najde si každý svůj styl od začátečníků po pokročilé milovníky háčku. :-)

28.12.2020 5 z 5


Zima bez tebe Zima bez tebe Beth Good

Knihu jsem náhodou zahlédla v knihovně a jelikož jsem člověk co má rád zimu a vánoce, už jsem ji z ruky nepustila. Pro mě je to krásný příběh, který všem doporučuji číst v období adventu a vánoc. Je to prostě příjemná, milá, vánoční pohádka pro dospělé s dobrým koncem.
Má krásný přebal a čte se sama. Jenom mě mrzí, že jsem ji našla už v létě.

24.08.2020 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tak krásný příběh z historického Skotska jsem dlouho nečetla. A proč jsem ho začala číst je jen zásluhou TV seriálu. Náhodou jsem shlédla 5. díl seriálu ( nic jiného totiž nedávali :-) ) a tím to začalo. :-D Hned jsem zkoukla 1. řadu seriálu a na to 2. řadu seriálu. Poté jsem si přečetla Cizinku a jsem v pasti. Čtu Vážku v jantaru a vůbec mi nevadí, že už jsem viděla všech 13 dílů. To co nebylo v seriálu je velmi čtivě, poutavě popsáno v knize. Málo kdy se mi stává, aby se mi film líbil víc než kniha, tady se rozhodnout fakt nemohu. Stal se ze mě fanatic :-) Claire i Jamie jsou super pár i charakterově úžasný. Popis jejich vztahu, vztahů s ostatními i překážek je do detailů promyšlen a ani jedinou chvilku jsem se nenudila. Vtipné pasáže tomu jen přidají. Dobrý nápad spisovatelky o přesunu mě někdy nutí přemýšlet, co bych já v té chvíli dělala a nebo jak bych se zachovala. :-D Za mě mohu jenom doporučit knihu i seriál, protože hlavní hrdinové jsou prostě super.

04.05.2017 5 z 5


Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Přečteno jedním dechem během 3 hodin. Někdy uvažuji jestli bych tam vydržela jako dospělá, ale jako dítě, to si ani nedovedu představit. Síla desetileté dívky je neuvěřitelná. Pro dnešní děti by to měla být povinná četba, aby tak nehazardovali se svým životem.(drogy, alkohol, cigarety). A za druhé, aby se něco podobného už neopakovalo. Pasáž, která mě dostala byl skok z pekla Osvětimi do pekla komunismu.

30.05.2016 5 z 5