Myslím, že se tomu říká efekt motýlích křídel - co všechno by se stalo kdyby... Jak jediné rozhodnutí jediného člověka ovlivní životy mnoha. Jak se nám v životě vše vrací zpátky, jak někdy neexistují správná rozhodnutí.
Tak nevím, asi trochu lepší, než první díl, ale hrdinka je další z těch paličatých a umanutých, co jdou stále hlavou proti zdi, a postava Nickova otce je opravdu úplně mimo. Tohle autorka neutrefila.
Opravdu hodně průměrné. Když jsem se s autorčinou tvorbou setkala poprvé, moc se mi líbila, ale s každou další knihou jsem méně spokojená. Vždy mám pocit, že si vybere nějaké zajímavé téma, ale někde cestou uhne do vedlejší ulice. A ten cukrkandlový konec v téhle knížce je nejen neuvěřitelný, ale tak přeslazený, až se člověku dělá zle.
Nejsem autorčiným fanouškem, ale téma mě zaujalo, tak jsem dala knize šanci. Bohužel zpracování pokulhává. Někoho určitě zaujme, já se paní Steelové budu nadále vyhýbat.
Bohužel i já se musím připojit k předchozím komentářům a konstatovat, že hlavní hrdinka byla neskutečná nána, které by zřejmě prospěla návštěva psychiatra. Takže ne roztomile potrhlá, ne trochu zvláštní, ne vtipně excentrická, ale naivní, vlezlá, protivná, otravná. Asi je to teď nějaká móda, napsat ženskou hrdinku totálně mimo realitu. Zkazila celou knížku, která přitom byla celkem fajn. A s normálnější postavou by mohla být i skvělá. Takhle se k ní už rozhodně nevrátím.