ppheat ppheat komentáře u knih

Obálka knihy Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Důstojné pokračování prvního dílu, ale ten byl lepší. V každém případě sáhnu i po třetím a počkám si na dobrý konec.

13.11.2025

Obálka knihy Parta pana Pumpána Parta pana Pumpána Jan Mareš

Taková mini sbírka pohádek. Nejsou špatné, četla jsem mnoho lepších. Vracet se k ní opakovaně asi nikdo nebude.

12.11.2025

Obálka knihy Vyhnankyně Vyhnankyně Christina Baker Kline

Silný dej, smutná knížka, i když konec dobrý, všechno dobré. Kdo ví, kolik těch dobrých konců ale reálně bylo...

10.11.2025

Obálka knihy Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle je bomba! Rozhodně nezačínejte číst v pracovním týdnu, nejde se odtrhnout - a přece jen je to přes 500 stran!

07.11.2025

Obálka knihy Bezcitně Bezcitně Elsie Silver

Super! Miluju tyhle romance, u kterých se i zasměju! Těším se na další díly.

05.11.2025

Obálka knihy Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Myslím, že se tomu říká efekt motýlích křídel - co všechno by se stalo kdyby... Jak jediné rozhodnutí jediného člověka ovlivní životy mnoha. Jak se nám v životě vše vrací zpátky, jak někdy neexistují správná rozhodnutí.

04.11.2025

Obálka knihy Nevěsta, kterou potkalo štěstí Nevěsta, kterou potkalo štěstí Janna MacGregor

Tak nevím, asi trochu lepší, než první díl, ale hrdinka je další z těch paličatých a umanutých, co jdou stále hlavou proti zdi, a postava Nickova otce je opravdu úplně mimo. Tohle autorka neutrefila.

03.11.2025

Obálka knihy Husa Chocholka a její děti Husa Chocholka a její děti Tonča Josefina Janovská

Takové roztomilé čtení, pokud nemyslíte na to, co bude dál...

01.11.2025

Obálka knihy Kdo ti píše? Kdo ti píše? Dagmar Digma Čechová

Opravdu hodně průměrné. Když jsem se s autorčinou tvorbou setkala poprvé, moc se mi líbila, ale s každou další knihou jsem méně spokojená. Vždy mám pocit, že si vybere nějaké zajímavé téma, ale někde cestou uhne do vedlejší ulice. A ten cukrkandlový konec v téhle knížce je nejen neuvěřitelný, ale tak přeslazený, až se člověku dělá zle.

31.10.2025

Obálka knihy Agatha Christie: Tajuplná žena Agatha Christie: Tajuplná žena Lucy Worsley

Zajímavé čtení, ale ano - poznámkový aparát příšerný!

30.10.2025

Obálka knihy Nevěsta, která měla smůlu Nevěsta, která měla smůlu Janna MacGregor

Přišlo mi to zbytečně překombinované. Ušlo to, jen bych přivítala trošku spád.

28.10.2025

Obálka knihy Kouzla vzhůru nohama Kouzla vzhůru nohama Lauren Myracle

Pěkná dětská kniha o vnímání odlišnosti.

26.10.2025

Obálka knihy Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Netradiční, zvláštní, ale skvělé!

26.10.2025

Obálka knihy Hvězdík z Jahodové farmy Hvězdík z Jahodové farmy Ella Moonheart

Krásná dětská knížka o kočkách, psech a o přátelství.

25.10.2025

Obálka knihy Vločka a Sněženka hledají cestu domů Vločka a Sněženka hledají cestu domů Ella Moonheart

Další krásný díl série.

Obálka knihy Stínkovi je smutno Stínkovi je smutno Ella Moonheart

Skutečně hezká dětská knížka!

Obálka knihy Ruby se ztratila Ruby se ztratila Ella Moonheart

V tomto díle se řeší věku přiměřeně sourozenecká žárlivost. Moc pěkně napsáno.

Obálka knihy Urozená Urozená Danielle Steel

Nejsem autorčiným fanouškem, ale téma mě zaujalo, tak jsem dala knize šanci. Bohužel zpracování pokulhává. Někoho určitě zaujme, já se paní Steelové budu nadále vyhýbat.

Obálka knihy Malá Misty se bojí Malá Misty se bojí Ella Moonheart

Moc hezká dětská knížka!

24.10.2025

Obálka knihy Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Bohužel i já se musím připojit k předchozím komentářům a konstatovat, že hlavní hrdinka byla neskutečná nána, které by zřejmě prospěla návštěva psychiatra. Takže ne roztomile potrhlá, ne trochu zvláštní, ne vtipně excentrická, ale naivní, vlezlá, protivná, otravná. Asi je to teď nějaká móda, napsat ženskou hrdinku totálně mimo realitu. Zkazila celou knížku, která přitom byla celkem fajn. A s normálnější postavou by mohla být i skvělá. Takhle se k ní už rozhodně nevrátím.

24.10.2025