ppetaa27 ppetaa27 komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

(SPOILER) SPOILER
Věděla jsem to. Od úplného začátku jsem to věděla, jenom jsem si to nechtěla přiznat stejně jako Jarek. Tak jsem si přála, abych si svoje předsudky vůči knězům, farářům atd. rozbila, tak se mi jen prohloubily. Chvílemi jsem s Jarkem soucítila, chvílemi mi byl odporný. Hodně se ve mně emoce praly. Každopádně za přečtení stojí.

18.01.2023 4 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Jakožto vidlák z vesnice jsem se nedozvěděla v podstatně nic nového, ale cítila jsem se jako doma. Po přečtení autorčiných Vran jsem čekala ale něco hlubšího. Tohle bylo takový milý povídání o životě na vesnici. Měšťák si z toho jistě vezme více.

17.03.2022 3 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Na smrt. Co k tomu napsat. Tak moc jsem si přála, aby tohle moje utrpení už skončilo. Ne z důvody špatně napsané knihy, ale právě naopak. Tolik zla, bolesti a zoufalství popsané do detailů na 689 stranách. Tak moc jsem se všemi soucítila, tak moc mě to bolelo. U knihy mě udrželo pouze vědomí, že vše, co se tam dělo, nebyla úplná pravda, i když byla neuvěřitelně blízko. Sama sebe jsem se přesvědčovala o tom, že zrovna tahle pasáž je ta vymyšlená, a tak to bylo i u další a další. Obzvlášť hrůznosti, které se páchaly na dětech.
Knihu jsem musela párkrát odložit a proložit ji něčím šťastným, barevným a laskavým, abych dokázala číst dál. Když pominu počet stránek, tak i přesto jsem knihu četla opravdu dlouho.
Můj obdiv ale pan Karika získal precizním popsáním zfanatizování Hitlerem, řekněme obyčejných nestranných lidí. Jak málo stačilo k tomu, aby Karel přešel na druhou stranu a uvěřil, že všechno je to pro dobrou věc a být za to na sebe ještě hrdý. A co se týče Viktora, kam až člověk dokáže zajít, aby zachránil svůj vlastní život?
Každou stránku jsem četla se staženým hrdlem a obrovským kamenem na hrudi. Musím říct, že za mě zatím nejhorší a zároveň nejlepší kniha na tohle téma.

17.03.2022 5 z 5


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Opět mě stejně zasáhla jako dvě předchozí autorovy knihy. Vřele doporučuji.

11.01.2019 5 z 5


Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Nejdřív jsem se té tloušťky lekla, ale stála za přečtení. Některé pasáže by se ale klidně mohly vynechat a kniha by tím pádem byla o něco kratší. Dost otevřený konec, kdy se nedozvíte co se stane s hlavními postavami. Takže neváhám a jdu začít povídky, kde snad dostanu odpovědi na mé otázky.

04.06.2017 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Super. Vazne super. Ceskym autorum neholduju, ale tohle mi vazne sedlo. Knizka vas nuti porad cist dal. Proste musite vedet, co se zase stane a kdo ma co spolecneho s tamtim. Ikdyz jsem byla trosku zklamana z konce.

17.09.2016 3 z 5


Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Tohle byla moje druha kniha od autorky, ale bohuzel jsem ji musela odlozit. Proste jsem to nedavala. Od porodu jsem moc citliva na tema pedofilie a tohle bylo na me moc. Ale timto nad autorkou nezanevru, jen si musim vybrat pro me vhodnejsi dilo.

22.06.2016


Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Takovy prumer. Hezky se cetla, zajimavy dej, neurazila, ale ani nenadchla. Hodne mi pripominala Obyvatele.

22.06.2016 3 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Prvni polovina nic moc a rikala jsem si, co vsichni na tom Kingovi maji. Prelouskala jsem to asi za tyden. ALE, druha polovina se dost rozjela. To byla panecku jizda! Dala jsem ji na jeden zatah. A ten konec. Takhle to jako vazne dopadlo?! Proste mazec :O Tesim se na dalsi :) Za ten zacatek ubiram jednu hvezdicku.

14.06.2016 4 z 5


Vojenská felčarka Vojenská felčarka Heidi Rehn

Mozna trochu roztahane, ale i tak moc hezky a ctivy pribeh. Dozvite neco o bylinkach a postupech felcaru a jak se drive dalo operovat a amputovat jen pomoci palenky a pily.

07.06.2016 4 z 5


Skrýš Skrýš Johan Theorin

Super. Velmi ctivy pribeh. Pro mne konec naprosto nepredvidatelny. Dej byl porad napinavy. A ten konec me dostal.

08.05.2016 5 z 5


Den mravenců Den mravenců Bernard Werber

Tohle nebyl muj salek. Uplne je mimo muj vkus, proto jsem ani nedocetla. Ale dobry napad, jak se neco priucit zabavnou formou.

04.05.2016 2 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nejlepsi z nejlepsich! Naprosto predcila moje ocekavani.

01.05.2016 5 z 5


Navzdory básnik spieva Navzdory básnik spieva Jarmila Loukotková

Bohuzel jsem odlozila. Byla jsem uplne mimo. Jen jsem se utvrdila v tom, ze uz nikdy nebudu zkouset neco cist od ceskych spisovatelu.

20.04.2016 1 z 5


Synové ďábla Synové ďábla Wolf Serno

Takivy prumer. Zadna bomba, ale spatna taky nebyla. Myslim, ze zkusim i jina autorova dila.

20.04.2016 3 z 5


Jane - moderní příběh Jany Eyrové Jane - moderní příběh Jany Eyrové April Lindner

Na pravou Jane to nema, ale i tak je super. Sice jsem porad mela pocit, ze jsem v dobe Jane Eyre a az po chvilce jsem si vzdycky uvedomila, ze je to vlastne moderni Jane. Ale i tak jsem celou knizku hltala.

07.04.2016 4 z 5


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Musim dat 5*. Presne ten typ knizky, u ktere mate pak jeste cely den prihlouply usmev na tvari. Ani chvili jsem se u knizky nenudila a hltala kazde slovo.

01.04.2016 5 z 5


Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Bohuzel jsem ani nedocetla. Zbytecne odbihani a hrozne protahovani. Ztracela jsem se v kapitolach. Ani postavy mi nesedly.

20.03.2016 1 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Nadhera :) krasny pribeh, ktery me vazne uchvatil. Doporucuju :) proste musim dat 5 hvezdicek

17.03.2016 5 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Libila se. Mam rada knihy tohoto typu. Libila se mi ta skutecnost propojena s fikci. Kniha u ktere musite premyslet. Rada si prectu i jina dila od autora.

12.03.2016 5 z 5