Poustevník_ Poustevník_ komentáře u knih

☰ menu

Sluneční znamení Sluneční znamení Linda Goodman (p)

Tato kniha je psaná velmi čtivým, jednoduchým, zábavným a tím pádem i populárním stylem. Každý člověk se tam nějak najde a v každé fázi svého vývoje jej zaujmou jiné věci. Za formu, jakou je tato kniha napsána dávám * navíc. Za astrologii jako takovou dávám s přimhouřeným okem ***. Nejedná se o astrologii, natož o učebnici astrologie, pro sebe ji řadím spíš do beletrie.

Je bezesporu jisté, že je tato kniha psána z pera člověka, který má bohaté zkušenosti s lidmi, má skvělou pozorovací schopnost. Jednotlivé sluneční povahy jsou popsány s nadsázkou, slohovou lehkostí a vtipem. O to víc v lidech podporuje Forerův efekt a jiná zkreslení, díky nímž čtenář snadno podlehne přesvědčení, že je popis naprosto přesný až dokonalý.

To, že charakteristiky znamení obsahují i mnoho trefných postřehů až archetypálního ražení knize neupírám. Tomu, kdo se chce astrologií bavit ji mohu jen doporučit.

16.12.2016 3 z 5


Praktická astrologie Praktická astrologie Jan Kefer

Jedna z nejlepších astroknih nejen své doby obsahuje ryzí astrologické jádro bez matoucího balastu. Je plná informací na relativně malém prostoru a jednotlivé interpretace jsou velmi dobře voleny a lze je tak analogicky vztáhnout na rozmanité astrologické směry. Ať už se zabýváte psychologickou astrologií, prediktivní, vztahovou.. vždy v této knize naleznete poklad.

Kniha zcela postrádá matoucí, pseudoastrologický balast, který je zastoupen ve většině nově vycházejících astrotitulech. Z tohoto hlediska se dá říci, že Keferova Praktická astrologie není populární / zábavnou astrologií ale praktickým studijním materiálem.

Ještě je třeba zmínit, že mám knihu z nakladatelství Trigon, která je dobře zredigována. Existují i jiná pirátská vydání, která redigovaná nejsou a obsahují chyby.

Tato kniha se stala mojí srdcovou záležitostí a budu se k ní vždy vracet.

16.12.2016 5 z 5