pospi pospi komentáře u knih

☰ menu

Paní smrt Paní smrt Terry Goodkind

Jak už název napovídá, tak se celý příběh vypráví nově z pohledu kouzelnice Nicci. Příběh volně navazuje na události poslední knížky Válečné srdce. Jak je už u Terryho Goodkinda zvykem, tak je první polovina knížky spíš takový úvod a příprava na hlavní zápletku, s výborným zakončením a přípravou na pokračování, na které se můžeme jako vždy moc těšit.

30.05.2018 5 z 5


Assassin's Creed (Oficiální knižní adaptace filmu) Assassin's Creed (Oficiální knižní adaptace filmu) Christie Golden

Asi stejně jako u knihy Warcraft - První střet. Veliká škoda, že nevyšla před filmem. I tak se četla knížka velice dobře. Série assassin´s creed patří k mým oblíbeným. Na rozdíl od filmu jsou zde lépe vystiženy jednotlivé charakterové vlastnosti a pocity hlavních postav. Na konci knížky zajímavá regrese a rozšíření ostatních postav. Velké plus za obálku knížky.

25.06.2017 5 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Navazující druhý díl měl stejné vysokou laťku jako první. Líbilo se mi, jak autor navíc rozdělil povídání do více postav a tím rozšířil působení příběhu na celý svět. Nejvíce napínavé bylo asi zakončení druhé části trilogie, kde se těším jak bude všechno objasněno a zakončeno v posledním třetím díle..... :)

23.03.2017 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Na knížku jsem narazil jen náhodou, ale už po přečtení prvních 100 stran jsem si musel objednat celou trilogii a patří k mým nejoblíbenějším knížkám. Četla se velice dobře, hodně poutavý příběh, zajímavé střídání času a místa při četbě. Čím se člověk dostával dál v příběhu, tím ho to více táhlo se vracet ke četní dokud nebylo dočteno. Už se nemůžu dočkat až navážu v další knížce Pán věže

23.02.2017 5 z 5


První střet První střet Christie Golden

Velká škoda, že knížka u nás nevyšla před filmem, bylo by to určitě zajímavější. Až na pár částí je to prakticky "scénář" pro film. Určitě doporučuji pro všechny, kdo neznají svět Warcraft, ale i pro fanoušky, kde si můžete přehrát znovu celý příběh s doplněním filmu. Jsou tu lépe představené postavy a jejich charakter.

01.12.2016 4 z 5


Válečné srdce Válečné srdce Terry Goodkind

Terry Goodkind prostě pořád patří k mým nejoblíbenějším autorům. Na konci Oddělených duší jsem se obával jakým směrem, se knížka vydá, ale už po přečtení několika kapitol se mě vrátil úsměv na tvář. Příběh je opět napínavý, poutavý opět se skvělým zakončením, který člověk nedokáže předem odhadnout. Byly zde poprvé více vysvětleny některé nevyřešené otázky, nebo více rozvinuty a vysvětleny určité prvky „světa“, které nás provázeli předchozí knížky……. Bylo to tak napínavé, někdy mě až provázelo „mrazení v zádech“, že jsem to musel přečíst za jeden den. :))

05.09.2016 5 z 5