pollyn pollyn komentáře u knih

☰ menu

Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Teda... Nenapsala tohle spíš Sandra Brown? :) nebo někdo podobný? :)))
Milá knížka, ale žánrově se autorkám docela vymyká. Vlastně nevím jestli jsem nadšená nebo jen konsternována. Westernovka s trochou romantiky, ale vlastně proč ne :)

03.03.2024 4 z 5


Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

Chris nebyl úplně sympaťák, co si budeme povídat. Ale nakonec se pochlapil, jak už to tak bývá :)
Hayden tam svým klidem moc nepasovala a zachránil to Eddie, který ale nedostal moc prostoru.
Obdivuju autorku, že dokázala vymyslet víc než jednu zápletku. Většinou se ve dvou třetinách knihy jeden z nich naštve a čeká se na grandiózní finále. Tady těch zvratů bylo víc a kniha nabyla na objemu :)
Dobré, na vtipný díl s Tristanem to nemá, ale dobrý :)

02.03.2024 3 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Já nevím. V první třetině jsem sem tam měla pocit "hele tuhle stránku už jsem četla ne?" a nebo "Ježíš tak už zazvoň". Někdy jsem na férovku hledala přímou řeč, protože jsem nechtěla už znovu číst jak byl Zac jako mladý úžasný, byli nejlepší přátelé a pak bum. Ta desetiletá pauza byla zvláštní, zvlášť když měli propletené rodiny i přátele. Sportovní pozadí je tentokrát úplně nadbytečné a jen tak pro okrasu.
Suma sumárum, příliš slov a málo vykreslené postavy a chabá zápletka. Už se přestávám na další Zapaty těšit...

28.02.2024 2 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

(SPOILER) Knížka má dva velké plusy - postavu Jacka (která mohla dostat trochu víc prostoru) a hezky popsaný background bezpečnostní agentury. Ostatní je tam šíleně šroubované. Robby je postava úplně mimo až to bolí. Hanna má pásek z kde čeho, ale disciplínu a emoční stabilitu bychom u ní asi těžko našli. Nejhorší jsou ty její motivační psychologické úvahy a proslovy. Ach jo. Knížka začala tak slibně, krystalizovalo i silné zrnko vážného tématu (matka, alkohol) a autorka najednou otočí a je z toho plytké nic s fňukající Hannou.
Když se poprvé zmínila, že se zakoukala do Jacka, začala jsem listovat zpátky jestli mi něco neuteklo, protože jsem nechápala kdy to jako stihla :)))) nakonec vlastně ani nevím jestli byla teda vtipná nebo ne, nebo jestli měla být vtipná nebo sarkastická?
P.S. Taylor pomáhá vybírat šaty na rande? Vážně? To už jsem fakt obracela oči v sloup...

25.02.2024 2 z 5


Magie střelného prachu Magie střelného prachu Ilona Andrews

Nevím jak je to možné, ale sérii jsem četla dvakrát a tenhle díl mě minul. Po letech jsem zase vyhrabala Kate a dostala se ke mě i ekniha této extra knížky. Měl to být jenom bonus a tak jsem se příliš netěšila a při čtení velmi obezřetně "otáčela" stránky, aby mi knížka dlouho vydržela. A ona byla úplně regulérně dlouhá a nebyla pouhým doplňkem!
Pro mě nejlepší díl celé série. Na mě je Kate přeci jen příliš ostrá, Andrea je tak akorát. A ačkoliv je šelmočlověk, má víc lidských vlastností a čtenář se s ní líp ztotožní.

19.02.2024 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

No, pro mě první počin z kategorie "pohodová fantasy". A nemůžu se rozhodnout....
Jak píše autor, kniha je pro ty, kteří vyrostli na fantasy a už je nebaví číst o bitvách a dracích.
Nevadí mi, že chybí velkolepost, epický děj nebo dramatické nečekané finále, ale tohle nemá žádnej background! Kdyby to byla novela k zakončené trilogii o Viv a její družině, něco ve stylu Šest vran, tak ok. Byla by to milá tečka na závěr, no ale není...

05.02.2024


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Začátek byl dechberoucí, ale s ubíhajícími stránkami šla originalita dolů. Poslední čtvrtinu knihy bych rozvedla, znásobila a pak by byl konec víc uspokojivý. Škoda.
Nicméně bylo ústřední téma originální jako vždy!

30.01.2024 3 z 5


Šéf, co tě nadzvedne Šéf, co tě nadzvedne Winter Renshaw

Vůbec nic originálního. Chvílemi jsem měla pocit, že jsem to i četla. Hm, to se moc nepovedlo. Na konci jsem byla překvapená, že už je konec. Říkala jsem si, a to je celý? Tak tohle byla ta zápletka? Aha
Epilog po pěti letech bych asi zvládla odhadnout po prvních deseti stránkách knihy :)

28.01.2024 1 z 5


Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Gabriella Santos de Lima

Ano, slovo "jemná" se úplně hodí, jak píše alzbeta4340.
Líbí se mi ta košatá stylistika autorky. Moc! A ty barvy a moře, pastva ke čtení:)
Děj trochu ubírá hvězdičky. Přeci jen je v předchozím díle Lila vykreslená trochu jinak a překvapuje mě jak málo o sobě hrdinky vědí! Úvodní zápletka v letadle taky není nijak originální, ale tak ... přiznám se, že kvůli ději jsem to nakonec nečetla:)

24.01.2024 3 z 5


Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách Gabriella Santos de Lima

Konstrukce příběhu odpovídá žánru, ale stylistikou se vymyká a to je příjemně osvěžující :) styl autorky mě opravdu oslovil. Možná to dělá i to, že originál je v němčině a tak přicházíme o ta klasická překladatelská klišé typu "vlasy v odstínech pepře a soli".
Dějově mě trochu ruší to letecké prostředí, podle mě nadbytečné. A hlavně nízký věk postav je nevěrohodný. Kdyby jim bylo o pět let víc tak by i ta stipendijní Pocahontas víc vynikla. Nevím. Každopádně se těším na další díl.

22.01.2024 4 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Přemýšlím, jestli už jsem někdy "přečetla" krásnějšího hlavního hrdinu. Tenhle pan Darcy byl teda doslova neskutečný :))) už chybělo jen, aby abuelle daroval svoji ledvinu a byl sirotek, ačkoliv... No přečtěte si sami :)
Ale musíte se prokousat prvními kapitolami, které mi připomněly nekonečné jihoamerické telenovely a nečekat nic jiného než karamelový konec :)

18.01.2024 2 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Teda to byl ale hodně zlej klaďas. Nebylo to špatný, ale ta hlavní tajemství jsem úplně nezkousla.

14.01.2024


Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Hlavní tajemství, spor, na které celou knížku čekáme, na mě úplně nezapůsobilo. Ani k jedné postavě mi to úplně nesedělo a vysvětlení bylo strohé, stručné.
Taky mám výhrady k naivitě obou teenagerů. Jejich ostýchavost ve 14 letech se dá pochopit, ale v 18? Že by neměli alespoň teoretické znalosti o sexu? :)
"a jseš můj kluk?"

12.01.2024


Experiment s láskou Experiment s láskou Christina Lauren

(SPOILER) Moc povedené! Zejména první půlka měla svižný průběh a humor tomu dodal příjemnou konturu :) trochu jsem se ztrácela v pojmenování osmi aktérů, možná by jich mohlo být méně a za to mohli mít větší prostor, ale i tak. Neotřelé, sympatické a s Fizzy se chcete začít hned kamarádit. Nešlo si ji nezamilovat :)
Trochu mě ještě překvapila ta čínská komunita, došlo mi to až později, takový "aha" moment. Trochu to v této rovině skřípalo, ale asi chápu záměr autorek.

10.01.2024 4 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Vůbec to kvalitou nenavazuje na první díl. Naprosto tuctové, předvídatelné a plytké.

08.01.2024 1 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

(SPOILER) Do Coltona bych se zvládla zamilovat hned. Budu ho muset zařadit na seznam knižních lásek <3
Zároveň je postava Kyla ideál první lásky.
Spoiler: Jediné, co mi opravdu chybělo, bylo hlubší propojení obou bratrů.

05.01.2024 4 z 5


Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Masakr. Paráda. Rezonuje mnou hlavně první půlka. Ta byla dechberoucí, výjimečná. Tleskám. Nemyslela jsem si, že se v tomhle žánru dá ještě napsat něco zbrusu nového.

17.12.2023 5 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

U druhého dílu jsem jenom kroutila hlavou. Škoda, že to velmi kopíruje Bez naděje (C. Hoover).

15.12.2023 2 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

(SPOILER) Já myslela, že nemá být hrdinou?
Tohle už je velmi obyčejné, samozřejmě až na minulost...
Škoda, že se nevysvětlili vedlejší postavy. Kim a X, Silver a Cole, Ronan a T... Nic nevíme, jen tušíme. Hm. Slabý průměr.

15.12.2023 2 z 5


Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Vtipný, vymazleně vtipný :) vždycky když už jsem si myslela, že vím, co bude dál tak mě něco překvapilo a vtáhlo zpátky do děje. Líbil se mi vývoj vedlejších postav - Gábi, Roba a nakonec i koule doktůrka :)
Trinity a všechny matky byly teda extrémně otravné, až mě z nich bylo chvílemi špatně.

07.12.2023 4 z 5