pokoil pokoil komentáře u knih

☰ menu

Počátek Počátek Dan Brown

Na knize hodnotím velice kladně to, co je u Browna téměř samozřejmostí - tedy skutečná místa i organizace krásně zakomponované do příběhu. Myslím si, že kniha přinesla i řadu zajímavých podnětů k zamyšlení a Brownův rozhled v různých oblastech mě nepřestává fascinovat. Nicméně i já musím, tak jako v komentářích níže, konstatovat, že převratný objev mě zas až tolik nepřekvapil. Chápu, že autor chtěl na tuhle problematiku v knize upozornit a že i tato kniha, tak jako jeho předešlé, nese své "poselství", nicméně čekala jsem trochu fantastičtější vyvrcholení.

04.03.2018 4 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Výborná kniha. S odstupem času, po druhém přečtení, kdy už vím, že vrah byl zahradník :-), si všímám i detailů, které jsem prvně přehlédla. A stále se mi to čte dobře a nepřijde mi to o nic méně napínavé. Myšlenky RL, že skončí v archivářském pekle, mě, jako archivářku, upřímně rozesmály.

27.01.2017 5 z 5


Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Pro mě nejslabší kniha od Browna. Sice byla napsána jeho nezaměnitelným a báječným stylem, ale prostředí a příběh mě neučaroval tolik, jako příběhy s R. Langdonem. Nicméně za 4 hvězdy jistě stojí.

08.01.2017 4 z 5


Stroje na smrt (Plynové vozy a nacistická technologie konečného řešení) Stroje na smrt (Plynové vozy a nacistická technologie konečného řešení) Vojtěch Kyncl

Velice zajímavá a poučná kniha s přepisy vzpomínek pamětníků, která nám přibližuje hrůzy nacistického řádění.

08.01.2017 5 z 5


Rudolf II. a jeho doba Rudolf II. a jeho doba Josef Janáček

Na historickou práci nezvykle čtivá kniha, která ovšem svádí k tomu, brát informace jako fakta, ač se někde jedná jen o domněnky (ačkoliv obecné).

08.01.2017 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Příběh nebyl špatný a ani mi nevadilo, že je kniha psána jako divadelní hra. Co bych jí vytkla je styl. Bylo poznat, že to nepsala Rowlingová sama, její styl Harryho Pottera jsem v tom neviděla.

08.01.2017 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Ač tento typ knih běžně nečtu, názvy knih Jojo Moyes mě nalákaly. Po přečtení jsem měla smíšené pocity. Kniha byla velmi milá a příjemně se četla. Z konce knihy jsem byla dost rozpačitá, nečekala jsem to a nejprve jsem si říkala, že takové knihy takhle přece nekončí. Ale musím uznat, že díky tomu konci, který nebyl typický, se mi kniha zamlouvá o dost víc.

08.01.2017 4 z 5


Páté evangelium Páté evangelium Ian Caldwell

Typická "záhadná detektivka" se scénářem: relikvie - nový objev - vražda - pátrání. V tomhle ohledu kniha nenadchne ani neurazí. Mně osobně se na knize nejvíc líbily přístupy k výkladu evangelií, nad kterými jsem se často pozastavovala. Konec knihy příjemně překvapil svou jednoduchostí.

08.01.2017 4 z 5