poetree poetree komentáře u knih

Obálka knihy Doba jedová Doba jedová Anna Strunecká

Celkem souhlasím s madam níže (Dáma s hrnstjm) - nečetla jsem celé, nejvíc se mne týkala otázka očkování dětí, tak jsem to přelouskala, zděšená... a pak jsem si našla, že by se paní Strunecká měla brát s rezervou...viz ocenění Stříbrný bludný balvan od Klubu českých skeptiků, kterým tedy věřím víc, jelikož si informace prověřují a nejednají/nepíšou na základě domněnek... http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1353860988

02.09.2015

Obálka knihy Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Nikola mě nadchnul a fandila jsem mu do poslední chvíle.. :) doporučuji

12.02.2013

Obálka knihy Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

Paráda. Spousta skvělých myšlenek a postřehů a já trubka jsem si to zas neoznačila tužkou... :)

16.07.2016

Obálka knihy Flandil ve školce Flandil ve školce Barbora Hamblin

Ty jo, asi hormony mateřské, ale já jsem tedy občas nemohla číst, jak mě dojímalo, jak byla Flandilova maminka hodná a moudrá. Pro mne příjemné scifi :-)

20.09.2020

Obálka knihy Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

nelze než doporučit - parádní a chytrá oddechovka. a člověk je hned rád, že nežije na slepičí farmě :)

28.06.2013

Obálka knihy Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi Arnold Lobel

Skvělá knížka. Nejraději jsme četli Samotu a Mrazení v zádech. Drak mi byl svým opakováním trochu protivný. A tady je to k přečtení k dispozici, skvělé na mobil, můžete zhasnout :-) http://pohadky-online.eu/kvak-a-zblunk/

16.10.2019

Obálka knihy Dvakrát sedm pohádek Dvakrát sedm pohádek František Hrubín

Moje mamka mi musela číst Kuřátko a obilí asi milionkrát, bobíšek :-)) moc se mi líbila a pořád se mi kniha, kresby i verše líbí..

22.04.2013

Obálka knihy Paní Dallowayová Paní Dallowayová Virginia Woolf

četla jsem ji v překladu Vlasty Dvořáčkové a neumím už popsat čím, ale zaryla se pod kůži a chci si ji přečíst zase znovu (stejně jako Zapomenuté světlo, To, Malého prince.. ) a film Hodiny na paní Dalloway hezky navazuje. Viděla jsem ho nejdříve v -nácti v kině a vyšla z kina zpruzená, cože to jako bylo a dnes je to můj velmi oblíbený film... always the hours..

09.02.2013

Obálka knihy Bibu Bibu Petra Štarková

Dětem se moc líbila. Mně se líbila taky, zajímavý příběh a hezké kresby.

08.08.2023

Obálka knihy Šedík a Bubi Šedík a Bubi Ester Stará

Knížka je velmi povedená, moc se líbí mně i dětem (syn četl i sám), ale vážně mi nesedl důvod odchodu Šedíkovy maminky.

26.01.2023

Obálka knihy Pláž v noci Pláž v noci Elena Ferrante

Haha, jsem si nepřečetla komentáře a četla ji malým dětem.... no některé básničky jsem přeskočila :-) Ale dětem se příběh líbil, mně taky, mám ráda styl autorky a ilustrace jsou taky povedené.

21.07.2022

Obálka knihy Jeje jeje jeje, něco se mi děje! Jeje jeje jeje, něco se mi děje! Robin Král

Některé verše se MOC povedly! s dovolením / bez dovolení ochutnávka:

Jedna ručka, druhá ručka,
nedám ti ji, to je půjčka!
Jedna noha
(jedna z mnoha).
Honem ji strč do trika!
Dokavad se pěkně směju,
to se ti to oblíká!

03.01.2022

Obálka knihy Mravenečkova dobrodružství Mravenečkova dobrodružství Stanislava Reschová

Celkem slušná pohádka, dokonce se nám poprvé stalo, že jsme se SPOLEČNĚ se synem zasmáli situaci s pomalým šnekem, jinak vtipy ještě moc nepobírá :-)

16.08.2020

Obálka knihy Vděk Vděk Delphine de Vigan

Jsem dojatá, krásně napsaná kniha.

19.12.2019

Obálka knihy Ani později, ani jinde Ani později, ani jinde Delphine de Vigan

Mám moc ráda psychologické novely/romány, sondy do lidské duše, takže jsem vlastně spokojená... styl psaní se mi líbil, nicméně asi bych si měla vybírat nějakou radostnější literaturu :-)

09.10.2019

Obálka knihy Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Úžasná kniha. Četla jsem ji docela dávno, ale pamatuju si, že mě zasáhla. Je skvěle napsaná. Karel je mistr slova.

27.12.2017

Obálka knihy Veganská kuchařka od českého kuchaře Veganská kuchařka od českého kuchaře David Zmrzlý

Kuchařku jsem prolistovala, zaujalo mne jen pár receptů (ty snad někdy vyzkouším) a co mi tedy vadilo a vadí je, když se veg. snaží všemožně napodobit maso (a asi se zavděčit masožravcům anebo uspokojit potlačovaného masožravce v sobě:)

23.03.2016

Obálka knihy Žabarádi Žabarádi Pavel Renčín

Předčítala jsem knihu dětem (7 a 4 roky) a nadšení jsme z ní byli všichni! Děkujeme, pane Renčíne.

09.01.2023

Obálka knihy Koho vypijou lišky Koho vypijou lišky Lidmila Kábrtová

Vzhledem k tomu, že moc nestíhám číst, vyhledavám krátké a obsahem hutné knihy. Mám raději aspoň trochu uzavřené konce, ale i tak dávám 5 hvězd.

27.05.2022

Obálka knihy Mlsná čarodějnice Mlsná čarodějnice Kateřina Marinová

Kniha se čte celkem hezky, ale mně tedy úplně neseděla, ale tak má se to líbit hlavně dětem a syn si ji vyžádal opakovaně, takže asi cajk :-D

21.06.2020

Zavřít