Plue Plue komentáře u knih

☰ menu

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Pro mě obrovské zklamání. Celou dobu čtenář sleduje pošahanou magorku, která vede jakýsi vnitřní monolog o sběru bylin... Děj chybí, něco bližšího o Anně se dozvíme až v polovině knihy.
Navíc! Farmaceutická fakulta NENÍ v Praze. A kdo to kdy viděl, aby se opiátové náplasti rozdávaly jako vzorky?! "A na závěr našeho semináře, si každý můžete vzít domů kousek fentanylové náplasti, je to dobrej matroš!" LOL :D

27.04.2018 1 z 5


Jak (ne)být divný na netu Jak (ne)být divný na netu Felicia Day

Nikdy jsem si nemyslela, že by mě autobiografie mohla tak bavit. Felicii jsem znala jen z videoklipu "The Guild - Do You Wanna Date My Avatar", nic bližšího jsem o ní nevěděla. Proto jsem byla příjemně překvapená, když jsem si přečetla její knihu. Autorka je svérázná, vtipná, upřímná a hodně otevřená, připadalo mi, že si povídám se svojí kamarádkou :-).
s. 268: "Čím víc chyb uděláte, tím lepší je výsledná historka. Hlavně pokud skončí happy endem."

07.10.2017 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Doplněk ke knihám o HP. Nenadchnul, neurazil. Nejvíc se mi líbily pohádky "Příběh tří bratří" a "Fontána příznivé sudby".

08.02.2017 3 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Hodně zdlouhavé, málo napínavých pasáží, konec jsem předvídala. Ale docela dobře se mi četlo o životě v internátě. Nelíbily se mi ale hlavní postavy, Oliver a Verena byli hloupí a ona byla navíc nesympatická mrcha.

27.01.2017 4 z 5


Národní třída Národní třída Jaroslav Rudiš

Knihu jsem měla za chvilku přečtenou, šlo to rychle a dobře, byla docela krátká. Žádný wau-efekt se nekonal, postrádala jsem děj, ale potěšil mě konec!

27.01.2017 3 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Když jsem začala knihu číst, kladla jsem si otázku "Co na tom všichni mají?". Zpočátku mi totiž dílo přišlo chaotické. Všechny názvy stanic jsem si musela vyhledávat na plánku, v kterém jsem se moc nevyznala. Ale potom mě metro pohltilo, jeho tajuplná atmosféra, nevysvětlitelné záhady, příběhy o lidech z dalekých stanic, u kterých člověk netuší, zda jsou pravdivé, či nikoliv. Dočkala jsem se dokonce dvou vcelku strašidelných scén a i se zakončením jsem byla spokojená :-)

30.10.2015 5 z 5


Lux Perpetua Lux Perpetua Andrzej Sapkowski

Těžko se loučím s Reynevanem a jeho druhy - Samsonem a Šarlejem. Těžko se loučím s husitskou trilogií...
Reinmar z Bělavy působil jako průvodce - proplouval historií a seznamoval čtenáře s reáliemi té doby, se svým příběhem. Úžasným. Smutným...

24.09.2015 5 z 5