Plážovýbarman Plážovýbarman komentáře u knih

☰ menu

451 stupňů Fahrenheita: grafický román 451 stupňů Fahrenheita: grafický román Tim Hamilton

Knížka mě velice zaujala svým grafickým zpracováním a určitě si popřečtění grafické románu ještě přečtu originál.

23.06.2022 5 z 5


Normální lidi Normální lidi Sally Rooney

Nejdříve jsem viděla seriál a poté četla knihu. Nějak mi hlavní postavy nesedly, neustále utrápené od začátku až dokonce a celý svět je jednou velké prohnilé místo, kde nelze být spokojen jak sám se sebou, tak i v celkové společnosti.

14.04.2022 1 z 5


Penis pravdy 2012: Nejspokleslejší verze apokalypsy od časů Bible Penis pravdy 2012: Nejspokleslejší verze apokalypsy od časů Bible Pavel Göbl

Kniha mě překvapila hl. netypickými postavami, myšlenka nesmrtelnosti mě velmi zaujala a vedla mě k zamyšlení co by se dělo kdyby byli všichni nesmrtelní v dnešním době. Kniha plná sarkasmu a neskutečných událostí ale čtení mě bavilo.

14.04.2022 5 z 5


Kérky na srdci: Síla milosrdenství bez hranic Kérky na srdci: Síla milosrdenství bez hranic Gregory Boyle

Velice silná a zajímavá knížka, spoustu různorodých příběhů a životů lidí, vyprávěná s humorem. Výborně kniha dokáže otevřít oči v tématice gangů, zalíbilo se mi i doplnění knihy o informace pod čarou aby se člověk lépe orientoval v ději.

07.03.2022 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Kniha byla čtivá ale neustále jsem viděla podobnost s Hunger games a trošku jsem nechápala jak je myšlená doba ve které je knížka zasazená takže mi to celkově nesedělo.

02.02.2022 2 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Knihu jsem četla dlouho a potřebovala jsem četné pauzy abych ji dokázala strávit, byla jsem pokaždé přesvědčena, že už se nic horšího stát nemůže, a i přesto k horšímu vždy došlo. Pro mě to byl zajímavý pohled na válečné období úplně z jiné strany ale budu asi ještě dlouho otřesena při vzpomínce na tohle čtení.

22.07.2021 4 z 5


Listy trávy Listy trávy Walt Whitman

Musím říct že mě volný verš překvapil, knížka se četla pěkně ale je náročné vystihnout slovy tohle dílo protože v sobě toho nese tolik. Nejlepší bude na pomoc použít slova samotného autora.

"Každé mé došlapnutí na zem prýští tisíci pocitů lásky,
A když se je snažím sebelíp popsat, jen se mi posmívají."

"Vzkažte každému, kdo neleží ve své rakvi a v temném hrobě, že má vše, co potřebuje."

12.05.2021 5 z 5


Čerpadlo 6 Čerpadlo 6 Paolo Bacigalupi

Výborné příběhy které vtáhnout do děje. Během každého příběhu jsem přemýšlela jak se asi bude žít dalším generacím v budoucnu a jaký z těchto příběhu bude nejblíže skutečnosti.

01.05.2021 5 z 5


Zadní dům Zadní dům Anne Frank

Hodně jsem přemýšlela, co bych napsala ke knize, protože obsah je asi všem jasný. Ve stejném věku jsem si psala svůj deník, během čtení Zadního domu jsem se k němu vrátila, četla a listovala jsem v něm a to jediné co musím říct. Klobouk dolu! Když porovnáme začátek a konec, tak zajímavé bylo rozhodně pozorovat vývoj osobnosti Anne a ostatních členů rodiny. V tomto období je pro nás asi více představitelné, jak těžké chvíle zažívali lidé zavřeni na tak dlouhou dobu.

22.03.2021 4 z 5


Ježíš Kristus a islám, aneb, Islám a jeho vztah k Ježíši a křesťanství Ježíš Kristus a islám, aneb, Islám a jeho vztah k Ježíši a křesťanství Lukáš Lhoťan

Četla jsem nejspíše první vydání ale to na podobě a úrovni knihy nic nemění. Kniha dává dostatečně množství informací, které (pod čarou) vidíme z jakého zdroje pochází. Díky tomu, lze vše lépe pochopit nebo si dohledat. Velice oceňuji, že z knihy není cítit jaký postoj bychom měli zaujmout ale spíše je nám odkryto i to, co není na první pohled vidět.

09.01.2021 4 z 5


Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Napoleon Hill

Nejprve jsem chtěla knihu odložit protože mě způsob, jak je kniha napsaná vytáčel ale po chvíli čtení jsem si zvykla a myšlenky a závěry které Hill sděluje čtenářům jsou na svoji dobu opravdu nadčasové a člověk se v nich několikrát najde. Kniha mi otevřela oči v určitých věcech.

17.12.2020 5 z 5


Sága rodu Marxů Sága rodu Marxů Juan Goytisolo

Kniha která zaujme čtenáře nejen svým obsahem ale hlavně způsobem jakým je napsana, neustále se něco děje. Tok historických osob a události se různě mění a mísí, což dokonale nutí čtenáře přemýšlet o historii a zamýšlet se nad tím, jak by se již mrtvé důležité osobnosti našich dějin asi sami viděli, když by zjistili podobu dnešního světa.

06.06.2020 5 z 5


Po povodni Po povodni Kassandra Montag

Nejprve mě uchvátil obal knížky, nebudu vám lhát ale postupem času si mě kniha a hlavní postava získala. Začala jsem věřit s Myrou ve shledání s Row. Kniha má neustále zvraty a na konci ukápla i slzička.
Jen trochu nepříjemný pocit číst postapokalyptický román v období koronaviru.

17.03.2020 4 z 5


Zámek Zámek Franz Kafka

První kniha kterou jsem asi po roce odložila za necitelnou. Jsem ráda že nejsem sama, jak jsem zjistila po přečtení několika komentářů. Doufám ze najdu odhodlání a třeba ji jednou taky doctu, předpokládám ze to nastane až se budu chtít řádně vytrestat.

10.09.2019 1 z 5


Intence Intence Oscar Wilde

Kniha je náročná na čtení ale to ji neubírá na zajímave mysleneky a názory. Ke knize je ale dobrý slovník a Google na dohledání alespoň části věci a osobnosti o kterých se tam mluví.

10.09.2019 4 z 5


Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

První kniha od toho autora kde jsem se musela přemlouvat abych ji dočetla. Nelituji ale kniha nevzbudila žádné nadšení.

10.09.2019 2 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Pečteno za jeden den. Krásná, napínavá a strhující knížka před statnicemi ideální :D...

24.05.2018 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Pohodová, odpočinková kniha se závěrem, který mě potěšil.

05.02.2018 3 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Kniha se snaží co nejjednodušeji vysvětlit většinu otázek, které si asi každý nefyzikář za život položil. Někde se mi povedlo pochopit a někde ne. Tato kniha nelze tedy aspoň podle mě, přečíst za večer a člověk se musí u ní pekelně soustředit ale stojí to za to. Myslím že až si ji přečtu po druhé, bude to ještě lepší.

05.02.2018 4 z 5


Siddhártha Siddhártha Hermann Hesse

Poetické a duchovní knihy nejsou úplně šálek mé kávy ale kniha byla velmi zajímavá a naprosto odlišná od všech dosud čtených knih.

05.02.2018 4 z 5