Pivísek Pivísek komentáře u knih

☰ menu

Out Out Nacuo Kirino

Ze začátku vypadá kniha jako klasický thriller - vražda, vyšetřování... Ale pak se příběh zvrtne nečekaným směrem a člověk kouká, co se vlastně děje. Pokud chce někdo zkusit thriller trochu jinak a nevadí mu krvavé detaily, je tato kniha správná volba!

20.04.2024 4 z 5


Nic není nemožné Nic není nemožné Alex Donovici

Krásný příběh, krásné ilustrace, krásný pocit po přečtení. Myslím, že svým obsahem je kniha pro děti přínosem. Doporučuji!

24.02.2024 5 z 5


Mia - Landecká holčička Mia - Landecká holčička Miriam Prokešová

Dcery předškolního věku kniha moc nezaujala a musím říct, že i mi přišla dost ponurá. Pro starší děti by to mohla být dobrá knížka, vsuvky byly zajímavé a ilustrace originální, ale celkově musím hodnotit jako průměr.

24.02.2024 3 z 5


Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Kniha, která mě vtáhla do děje. Vyprávění dvou postav byl skvělý tah pro vykreslení příběhu a pohledu na události z více stran. Nebyl to klasický krvavý thriller, ale napínavé to bylo, ne že ne... Rozuzlení a konec jako v americkém filmu, za to je * dolů, ale jinak se mi kniha líbila.

28.10.2023 4 z 5


Nové cestovatelské pohádky Nové cestovatelské pohádky Adolf Dudek

První díl této "minisérie" se nám s dcerami moc líbil. Očekávala jsem tedy od druhého dílu podobný koncept. To se víceméně splnilo, ovšem pohádky jsou textově delší a je zde méně obrázků, což je vhodnější spíše už pro menší školáky než předškoláky. Nicméně spousta informací nám zase obohatila přehled, opět jsem s dcerami po přečtení probírala jednotlivé země a přiblížila jsem jim kultury cizích národů. Jako pomůcka při rozšiřování obzorů je tato kniha fajná!

02.09.2023 5 z 5


Cestovatelské pohádky Cestovatelské pohádky Adolf Dudek

Právě jsem dočetla tuto knihu svým dcerám a moc se nám líbí. Obrázky jsou milé, úkoly si prohrají s mozkem a jednotlivé pohádky jsou tak akorát dlouhé pro předškoláky před spaním. O jednotlivých místech a zemích jsme si po každé pohádce ještě povídaly, a tak se dcery dozvěděly spoustu nových informací a udělaly si představu o světě. Za mě palec nahoru!

02.09.2023 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Nečekané. Tedy, od začátku člověk tuší, jak to asi dopadne, ale i tak byl člověk chvílemi v napětí, jestli tuší správně. Konec (vlastně i debaty po cestě) je zamyšlení hodný a v cíli zbyde jen pocit - jakože cože? Čekala jsem vysvětlení celého pochodu, co je za tím? Jakou roli hraje major? Co jsou brigády? Asi můžu jen domýšlet... Tato absence zákulisních informací mi trochu zkazila dojem z knihy, ale jinak fajn čtení.

02.09.2023 4 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Super čtení a ten konec mě dostal! Místy se tedy objevila i hluchá místa, ale nebylo to nic, co by člověku znechutilo prožitek.

06.08.2023 4 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Tak nějak jsem čekala strašidelnější příběh, potenciál tam určitě byl... Nakonec se z toho vyklubala pohodová duchařinka. Tato kniha nevyvede z míry ani vyložené strašpytle. Ale četla se dobře, King prostě umí vtáhnout do děje!

20.07.2023 4 z 5


Mrazivé echo Mrazivé echo C. J. Carver

Nějak jsem se nemohla začíst, postavy ani děj mě nijak zvlášť nezasáhl. Ale dočetla jsem, knihy odkládám jen ve výjimečných případech. Konec pro mě nebyl moc překvapivý. Kniha se ale nečetla špatně, snad jsou další díly lepší, ale to už zjišťovat nebudu.

17.06.2023 3 z 5


Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Nějak jsem podvědomě očekávala takový konec, ale autorka mě dlouho napínala! Od třetiny knihy jsem četla jedním dechem, povedené dílo!

07.05.2023 5 z 5


Neviditelné nestvůry Neviditelné nestvůry Chuck Palahniuk

Ze začátku jsem chtěla knihu odložit, protože to byl jeden velký chaos, ale postupem času se dávaly dohromady souvislosti a příběh byl čím dál zajímavější. Styl autorova psaní není pro každého, ale má něco do sebe. Nakonec za nečekanou pointu a šílené zvraty dávám 4* a možná od autora ještě něco zkusím!

11.04.2023 4 z 5


Knížka Knížka Hervé Tullet

Dcery i já ji milujeme! :) Malá, přesto geniální...

31.03.2023 5 z 5


Jak tukoni zachránili strom Jak tukoni zachránili strom Oksana Bula

Asi nejslabší kniha autorky. S dětmi jsme na "první pohled" (neboť textu v knize moc není) moc nepochopili zápletku, nicméně při opakovaném čtení jsme si letos domysleli. Ilustrace jsou jako vždy krásné, ale doporučila bych spíše ostatní autorčiny knihy.

02.03.2023 3 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Asi jsem od knihy čekala něco víc... O případu obviněného černocha, jeho příběhu a soudního procesu bylo napsáno bohužel méně než jsem doufala. Představila jsem si, jak asi lidé v té době žili a pochytila jsem i hlavní myšlenku, nicméně mě kniha moc neoslovila. Vyprávění z pohledu malé slečny a styl psaní nebyl můj šálek čaje. Kdyby se autorka více rozepsala o případu černocha a psala méně o tom, jak děti prožívají léto, určitě by to bylo zajímavější. Za mě akorát mnoho povyku pro nic.

02.03.2023 3 z 5


Hrdinové ohně Hrdinové ohně Nicholas Evans

Moc jsem od knihy nečekala, takže mě mile překvapila. O parahasičích jsem předtím neslyšela a byl to pro mě nový zajímavý zážitek, díky kterému jsem se do knihy začetla. Milostný příběh se dal očekávat, ale to mi nevadilo, i tak jsem čekala, jak se vše vyvine. Prostě fajn příběh na dlouhé zimní večery!

12.02.2023 4 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Díky filmu jsem věděla do čeho jdu a myslela jsem si, že mě kniha moc nepřekvapí. Myslela jsem si, že nebudu plakat jako u filmu. Mýlila jsem se. Příběh je opravdu plný lásky, souznění, citu a naděje. Prostředí, postavy i děj jsou tak barvitě popsány, že jsem se vcítila do obou hlavních hrdinů a nemohla jsem přestat číst, dokud nebyl opravdu konec. Člověk tak nějak nad tím životem začne uvažovat trochu jinak... Citlivěji...

28.01.2023 5 z 5


Sísa Kyselá Sísa Kyselá Martina Drijverová

Tuto knihu jsem jako malá milovala a četla jsem ji pořád dokola. Myslím, že právě tato kniha mě přivedla ke čtenářské vášni, kterou trpím dodnes!

25.01.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Vůbec jsem nevěděla, co mám od této knihy čekat, nečetla jsem recenze ani anotaci, prostě se mi kniha dostala do ruky a já ji za dva večery přečetla. Woow! V půlce nastal nečekaný zvrat a já jsem jen hltala, jak všechno dopadne. Nečekaný námět mě donutil nad tématem přemýšlet a myslím, že mi bude ještě dlouho ležet v hlavě.

15.12.2022 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Opět fantastické!

30.11.2022 5 z 5