petulesa petulesa komentáře u knih

☰ menu

Pověz včelám, že se nevrátím Pověz včelám, že se nevrátím Diana Gabaldon

(SPOILER) I když podle mě nejzajímavější a nejdůležitější část knížky se odehrává na pár posledních stránkách, tak mně vůbec nevadilo číst o životě na Hřebeni, ba naopak mě to bavilo. Jsem si furt říkala, ať ještě nejdou bojovat, a pak najednou: “To jako bylo to, na co jsem celou knížku čekala? :D Podle názvu jsem si myslela, že to bude poslední díl Cizinky, ale teď nevím, jestli mám být ráda, nebo ne, když na další díl budu muset čekat několik let :(

29.01.2024 4 z 5


Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

Knížku jsem poslouchala jako audioknihu a byla nad mé očekávání dobrá. Možná to bylo i tím, jak to perfektně četla Jitka Čvančarová. Nevím, jestli by se mi líbila i v tištěné verzi, ale jako oddychovka by to asi nebylo špatné.

10.01.2017 3 z 5


Jak jsme v Teheránu četly Lolitu Jak jsme v Teheránu četly Lolitu Azar Nafisi

Zajímavé propojení událostí v Iránu v 80. letech 20. století s vyprávěním o dílech J. Austenové, F. S. Fitzgeralda, V. Nabokova a dalších. Nejdříve mě kniha moc nenadchla, ale když jsem se k ní po roce vrátila, tak jsem se od ní nemohla odtrhnout. Autorka mě inspirovala k četbě některých z děl, které se svými studentkami probíraly.

17.09.2013 4 z 5