Petula19 Petula19 komentáře u knih

☰ menu

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Na začátku mi přišlo, že čtu jen knihu o šíleně otravném děcku, kterému bych s radostí občas jednu taky natáhla. Nicméně zhruba v polovině mě kniha opravdu zaujala a do konce už jsem ji dočetla s chutí. Jsem ráda, že se za knihou skrývalo víc než jen příběh plný pohádek.

12.07.2019 3 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tyjo, zrovna jsem dočetla a mám dost rozporuplné pocity. Ani ne tak z knihy samotné, která je podle mě napsaná skvěle, ale kvůli tomu, co se odehrávalo v ní. Bojím se, že je v ní dokonale popsán obraz naší současné společnosti alá každý každého podvádí, vztahy přestávají po pár letech bavit, před problémy se utíká do zahraničí, atd..Hvězdičky radši udělím až s odstupem.

20.12.2018


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Po všech těch kladných komentářích doporučeních jsem asi měla příliš velká očekávání. Líbila se mi hlavní myšlenka a motiv vraha, i když už je to všechno hodně průhledné. Ale první část knihy se neskutečně vlekla a spád to dostalo až ve chvíli, kdy už byl vrah jasný.
Jo a možná jsem ve skrytu duše doufala, že kniha neskončí happyendem. Byl by tam alespoň nějaký zvrat..

17.12.2018 3 z 5


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Zajímavý nápad ze kterého se dalo vytřískat určitě více, nehledě na to, že mi hlavní hrdinka byla od začátku dost nesympatická..

06.02.2018 2 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

První polovina knihy mě bavila; člověk netrpělivě očekával, co přijde nebo jak to všechno dopadne. Pak se to nějak zvrtlo do nudných úvah a naprosto nereálného konce..

20.10.2017 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Přesně jak už tady někdo níže zmiňoval, nemohla jsem se zbavit pocitu, že čtu knížku o dvanáctiletých děckách, kteří se snaží být strašně cool a tak kouří, pijou. Knihu jsem přečetla docela s chutí, nicméně a v paměti mi asi dlouho nezůstane a vracet se k ní taky spíše nehodlám.

26.09.2017 3 z 5


1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Vůbec mi nevadí, že jsme se nedozvěděli odpovědi na spousty a spousty otázek. Mám takový pocit, že přesně takhle ta kniha skončit měla.

Oproti první knize mi tady přeci jen ale chybí nějaký větší spád a také nové zvraty.

Utrpením pro mně ovšem byly hlavně kapitoly s Ušikawou, ze kterých pravděpodobně mělo vycházet nějaké napětí, které jsem tam ale bohužel neobjevila. Byly zdlouhavé a spíše v nich bylo omíláno to, co už jsme dávno věděli.

05.09.2017 3 z 5


Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

Líbil se mi Leonardův pohled na svět. To, jak se nebojí ptát na otázky, kterým se jiní vyhýbají, aby nevyčnívali z davu. To, že nevidí důvod dospět, protože dospělí evidentně nejsou šťastní. To se autorovi podařilo vystihnout dokonale.
Knihu určitě stojí za to přečíst a trochu se zamyslet nad způsobem našich životů, nicméně mě ale lehce zklamal závěr, který mi přišel dost podobný knize Kdo chytá v žitě.

30.05.2017 4 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Spousta lidí by z knihy vynechalo příběhy vedlejších postav, já jsem naopak ráda, že tam byly. Konkrétně příběh Cetty se mi líbil moc; přišel mi totiž podstatně reálnější než hlavní dějová linie, která prostě pro hlavní postavu neustále vycházela až moc dobře. Nicméně úžasné čtení nejen odreagování, ale také na dodání nové odvahy a energie, když vám zrovna v životě nevychází něco podle plánu .. :)

12.03.2017 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Možná proto, že je mi právě dvacet, stejně jako hlavnímu hrdinovi. Možná proto, že nebýt japonských jmen, mohl by se příběh odehrávat kdekoliv jinde na světě, na kterékoliv jiné koleji. Možná zrovna proto mi kniha tak přirostla k srdci ..

01.02.2017 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Já nevím, ale třetí díl už mi přišel za prvé tak trochu přehnaný a za druhé vůbec ničím originální (pak Spock neustálé mluví o své smrti, matka o lady Dianě). Po pobavení dobré, ale stačilo jednou.

11.01.2017 2 z 5


Snídaně šampiónů Snídaně šampiónů Kurt Vonnegut Jr.

Já jsem to prostě nepochopila, ale možná že to tak má být. Dvě hvězdičky za obrázky..

29.12.2016 2 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Kniha mi ležela mnoho měsíců na poličce a až teď jsem se dokopala po ní sáhnout. Z nic moc očekávání se ale vyklubala jedna z nejlepších detektivek, jakou jsem kdy četla. Děj mě hned na začátku vtáhl, nepustil a 500 stran jsem měla přelouskáno jako nic.

28.12.2016 4 z 5


Noc v Lisabonu Noc v Lisabonu Erich Maria Remarque (p)

Nemůžu si pomoci, ale kniha mi připomíná Vítězný oblouk, akorát s jinými postavami na jiném místě

23.07.2016 3 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Nádherné dílo a snu a následném zklamání, o lidském pokrytectví a touze po bohatství. Film i kniha mě uchvátily. Jediné, co mi lehce vadilo, byly zdlouhavé popisy scén. I když bez nich by se člověk asi nemohl naplno vžít do děje.

22.07.2016 4 z 5


Tramvaj do stanice Touha Tramvaj do stanice Touha Tennessee Williams (p)

Bravůrně propracovaná psychika postav a její vývoj. Mně tam ale chyběla nějaká zápletka. Něco, co by mě vtáhlo do děje a nepustilo. Prostě jsem to jenom přečetla; proto jen tři hvězdičky..

22.07.2016 3 z 5


Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Napřed čtené kvůli maturitě, ovšem kniha mě úplně uchvátila. Myslím, že v každém z nás se občas odehrává souboj mezi dr. Jekyllem a panem Hydem a už jen proto stojí za přečtení.

11.07.2016 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Perfektní knížka pro odreagování. Při čtení jsem zapomínala na mé problémy a spíše jsem soucítila s hlavní hrdinkou, jejíž prekérní situace mě ale často rozesmály.

11.07.2016 5 z 5


Romance pro křídlovku Romance pro křídlovku František Hrubín

Přečteno jen z nutnosti k maturitě. Poezie není můj šálek čaje a asi ji proto neumím náležitě ocenit. Nicméně co mě zaujalo nebyl příběh nebo verše, byla to spousta kontrastů, které se v knize objevují a nad kterými se člověk musí zamyslet

11.07.2016 2 z 5


Čtyři dohody Čtyři dohody Don Miguel Ruiz (p)

Tato kniha nepřínáší návod na šťastný život, jak možná mnozí očekávají. Mně ale otevřela oči. Něco si z ní vezmu, něco ne. Každopádně ale stojí za přečtení.

11.07.2016 5 z 5