Pettrus26 Pettrus26 komentáře u knih

☰ menu

Život na ostro Život na ostro Lenka Lanczová

Musím souhlasit s komentáři, které hodnotí knihu jako podprůměrnou. Na Lanczové jsem vyrostla a většinu knížek si ráda přečtu i teď v dospělosti. Na Život na ostro jsem se moc těšila, ale přišla mi taková....jako by autorka už ztrácela inspiraci...hrdinka mi sympatická moc nebyla...konec by byl fajn, kdyby zůstala s Matyášem, ale že se tam ke konci objevil Tibor a ona je najednou na vážkách? tak to jsem nechápala....dávám dvě hvězdy za obdiv k autorce, že stále píše, ale kniha samotná mě moc nebavila...ale těším se na další knihu, pokud nějaká bude....věřím, že ta už mě nezklame a bude to zase ta pravá Lanczová :-)

11.07.2016 2 z 5


Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Musím teda na rozdíl od komentářů níže dát jen jednu hvězdu....hodně jsem od téhle knihy, dle popisu očekávala a možní proto jsem byla zklamaná...příběh Scotta mě nezaujal vůbec, spíš mě štvalo, že jeho žena čeká vymodlené dítě a on se víc stará o cizí a chápala jsem Lauriiny pocity a nechuť si adoptovat Curtise...o to víc jsem ji pak obdivovala, že k tomu svolila.
Co se týče příběhu Mary, tak je to hrozná tragédie takhle onemocnět a je těžké psát a pochopit to, co se nemocnému odehrává v hlavě...ale Mara mi byla svým chováním krajně nesympatická, ne během nemoci, kdy za spoustu věcí nemohla, ale i kvůli svému chování před zjištěním diagnózy...chtěla rodinu, ale nedokázala omezit svoji kariéru, myslela víc na práci, než na milujícího manžela a adoptivní dceru...nedokázala jim dát víc svého času a víc sebe....tak mě její příběh ani tolik nedojal....ale bojovala statečně to zase ano, jen kdyby dokázala přijmout pomoc své rodiny a péči svého manžela, byla by mi sympatičtější a její příběh by pro mě byl dojímavější.

07.07.2016 1 z 5


Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Trygve Gulbranssen

Dávám pět hvězdiček....nikdy jsem o téhle knize neslyšela a jen ze zvědavosti jsem si Věčně zpívají lesy koupila...přečetla jedním dechem a hned jsem si musela dokoupit další dva díly. Ty už byly malinko slabší, ale stejně stály za přečtení. Občas mě trošku štvalo chování některých postav...obzvlášť pak Adelheid....ale to už je jen o sympatiích k jednotlivým postavám :-) Jinak všechny díly se moc pěkně čtou a úplně jsem byla vtažená do té severské přírody a k jejím obyvatelům. Kéž by takových pokladů bylo víc.

07.07.2016 5 z 5