petshop petshop komentáře u knih

☰ menu

Eda a Ferda Eda a Ferda Irena Kaftanová

Moc příjemné překvapení.Půjčili jsme z knihovny a moc nás nadchla. Krásné ilustrace a milé příběhy, které jsou tak akorát dlouhé pro menší děti. Dcera bude mít 4. Doporučuji.

18.11.2023 5 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Můj milovaný Harry...už mi vážně chyběl. Doufám, že Jo Nesbo v sobě najde ještě mnoho energie a nápadů psát o Harrym dál, protože pokaždé je to jako když po dlouhé době potkáte starého dobrého kámoše.Vždycky je to super strávený čas, cítím nostalgii i nadšení, že to mezi námi pořád funguje jako dřív a užívám si ten společný čas, než zase odjede na nějaký čas pryč.

29.07.2023 5 z 5


Hranice a děti Hranice a děti Henry Cloud

Přečetla jsem toho spoustu o výchově a tahle mi připadá jako jedna z nej.

29.07.2023 5 z 5


Rodičovština -  Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Rodičovština - Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Jennifer Lehr

S některými věcmi souhlasím, dávají smysl. S některými už méně. Co mi ale vadilo, byl styl komunikace s dítětem, který by měl nahradit ty zaběhlé a nefunkční či nevhodné postupy. Bylo to taaak americké! A už vidím, jak si takhle povídám se svojí 2,5letou dcerou, kterou chytne amok (a někdy i mě). Za přečtení stojí, i když podobné teorie už se objevily i v jiných knihách, tudíž pro mě nebyly až tak nové. Tady je to možná vysvětleno více do hloubky, aby člověk chápal jak velkou moc mají slova a dával občas pozor na jazyk.

27.09.2022 3 z 5


Dítě, které se v životě neztratí  - Jak ho vychovat a podpořit na vlastní cestě Dítě, které se v životě neztratí - Jak ho vychovat a podpořit na vlastní cestě Anita Michajluková

Knížka v podstatě nepřichází s ničím až tak objevným, ale je dobré, že ji někdo napsal. Protože v dnešní záplavě knih o výchově mám pocit, že ztrácím zdravý rozum a měla bych vážit každé slovo a každý tón, abych náhodou nezpůsobila dítěti doživotní újmu. Tahle kniha mě podpořila a pomohla mi získat zpět trochu více jistoty a zbavila dojmu, že dělám všechno špatně, který jsem díky mnoha jiným výchovný metodám získávala.

11.08.2022 4 z 5


Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Perfektni! Skutecne absolutni povinna cetba. Jsem nadsena, ze se mi kniha dostala do ruky. Cetla jsem ji jako eknihu, ale ihned kupuji tistenou a bude mit cestne misto v knihovne. Vrely dik autorum.

09.10.2020 5 z 5


K porodu bez obav K porodu bez obav Blanka Čermáková

No bez obav to nebude. Než jsem si knihu přečetla, věděla jsem, že porod bude bolet a asi hodně, ale po přečtení vznikl dojem, že to bude mnohem mnohem víc než hodně :-) Takže obavy spíše narostly. Každopádně knížka stručná, ale výstižná. Více číst nebudu, poněvadž jak už bylo zmíněno, někdy je lepší toho zase tolik nevědět.

24.01.2020 4 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Když jsem po dlouhé pauze od Jo Nesba začala číst první řádky, nastal zase ten pocit jako u všech jeho předchozích knih s Harrym. Jistý druh vzrušení, natěšení, jako když si dlouho odpíráte, co máte rádi, už už si myslíte, že vás to nebere jako dřív a pak tomu při prvním soustu zase totálně propadnete. Škoda, že už mám dočteno. V Harryho společnosti je mi při čtení prostě fajn a asi se to fakt neomrzí.

29.11.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Jednoznačně skvělá kniha. Ani nevím, co k ní napsat. Měla jsem takový čtenářský útlum, nebyla jsem kvůli hektickému období schopná dočíst knihy do konce. Paní Mornštajnová svými tématy a stylem dokázala, že jsem navzdory tomu vytížení prostě musela zase číst kdykoli to jen šlo. Díky!

30.04.2019 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hotýlek jsem četla jako první ze tří děl paní Mornštajnové a jednoduše způsobil, že už mám za sebou Slepou mapu a teď zrovna hltám Hanu. Naštěstí se blíží vydání Tichých roků, tak si to potěšení z četby ještě o chvíli prodloužím, ale pak mi to bude asi zatraceně chybět.

13.04.2019 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Musím říct, že stejně jako mnoho ostatních čtenářů, mě si paní Mornštajnová taky hezky omotala kolem prstu. Všechna zachycená období mě svým způsobem fascinují, každá má své temné stránky i své jisté kouzlo, byť to možná zní zvláštně. Proto jsem příběhy všech hrdinů hltala a moc mě to bavilo. Hanu jsem si nechala jako poslední ze všech třech děl, tak teď začínám číst a jsem moc zvědavá.

05.04.2019 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Vskutku příjemné počtení. Jsem navnaděná číst další knihy od autorky. Hurá do toho... :-)

24.02.2019 4 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Moc jsem se na knihu těšila a doufala v získání informací, které mi usnadní stravovat se tak, abych udělala něco pro své zdraví. Zdánlivě to vypadá velmi jednoduše - jezte kvalitní základní potraviny. Avšak když jsem četla, propadala jsem pocitu marnosti, že něčeho takového není v dnešní době možné jen tak snadno docílit. Protože kde je vzít? Všude jsme obklopeni průmyslově vyráběnými potravinami. Co ze supermarketu není průmyslově vyráběno? Kam chodit na bioprodukty? Ne, že by nebyly, ale člověk by mnohdy musel najezdit spousty kilometrů, aby tuhle koupil sýry, támhle zeleninu či ovoce, tam zase nějaké maso apod. Nicméně tohle není názor na knihu, ale na bídný stav naší planety a kam až jsme to dopracovali, že jsme nuceni konzumovat tak špatné potraviny. Co mi v knize chybělo, byly nějaké konkrétnější příklady potravin, co má jíst člověk, který nemá možnost si doma nic vypěstovat s výjimkou snad nějakých pár bylinek. Co si v tom supermarketu vybrat z běžně dostupných potravin, aby alespoň trochu jedl zdravě? Mohlo tam být třeba i pár receptů. Celkový dojem z knihy je tak půl na půl. Půlka mi pomohla, půlka mi trochu vadila nejspíš z důvodu toho, že s některými názory nesouhlasím, ale to je můj problém :-)

07.08.2018 3 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Doufala jsem, že v knize najdu nějakých pár tipů jak být v životě šťastnější a asi jsem čekala něco nového. A ono tam nic nového není. Všechno to, o čem se píše v knize víceméně praktikuji, takže v čem tedy spočívá to dánské štěstí? Možná je jediný rozdíl v tom, že ti Dáni si při všech těch rituálech nejspíš stále snaží uvědomovat, že u té zapálené svíčky, hrnku horkého kakaa apod. jsou ty momenty toho štěstí, zatímco my si tu svíčku zapálíme, kakao vypijeme a moc nad tím nedumáme a hledáme štěstí v něčem jiném, asi něčem větším. Nicméně musím jim dát za pravdu, oni vědí, že štěstí není o ničem velkém, ale o příjemných momentech a o tom uvědomování si, že vlastně když sedím doma s rodinou u dobrého jídla či pití a povídáme si a smějeme se a třeba u toho hoří ta svíčka, že to už je ono, to štěstí.

10.10.2017 3 z 5


Ten řidičák vrať Ten řidičák vrať Zuzana Selementová

No žádné velké literární dílo to není, ale kdo se pere s řízením, může se trošku uklidnit a namotivovat do dalšího boje.

02.08.2017 2 z 5


Já řídím aneb Cesta životem ve svém vlastním autě Já řídím aneb Cesta životem ve svém vlastním autě Zdeňka Jordánová

Já jsem to nedočetla. Jelikož mám fakt strach z řízení auta a tuto knížku jsem si pořídila v naději, že mě povzbudí, tak líčení nehod a proč se nám stávají mě v první polovině knihy spíš ještě víc odradilo za ten volant sednout. Nemohu říci, že autorka nemá v lecčem pravdu, ale motivační to pro mě vůbec nebylo.

24.05.2017


Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Tohle je tedy oddechovka podle mého gusta. Je to krásný a zajímavý životní příběh s voňavým nádechem, ale přitom žádná kýčovitá slaďárna. Střídání dvou časových rovin mám u knih moc ráda, takže jsem si čtení opravdu užívala. Doporučuju.

18.04.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Od té doby, co čekám na další knihu od Jo Nesbo je to první detektivka, která mě bavila víc jak na 3 hvězdy, lepší průměr. Trochu škoda, že autor nepřichází s ničím trošku poutavějším, co by se aspoň trošku vymykalo všemu ostatnímu, ale jinak napsané čtivě a příjemně se u toho trávil čas.

09.04.2017 4 z 5


Sál smrti Sál smrti Peter May

Dá se to číst, ale nepřináší mi to žádné mimořádné zážitky. První díl ze série mě ještě oslovil prostředím a střetem dvou kultur. Další díly už nic nového nepřináší. Škoda.

20.02.2017 3 z 5


Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Peter May

Trošku slabší než ostatní knihy Petera Maye. To už hůře hodnocený Pán ohně se mi líbil víc. Toto bylo takové neslané nemastné, ale číst se to dalo.

11.01.2017 3 z 5