petrra petrra komentáře u knih

☰ menu

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Jsem zklamaná, Píseň krve byla pro mě naprosto dokonalá, Pán věže šel mírně dolů a tohle?? Přijde mi, že potenciál námětu a nápadu byl naprosto nedotažen a přijde mi to jako strašná škoda... Nelíbilo se mi "černobílé" znázornění v podstatě všeho. Ach jo, tolik mě to mrzí. Mimojiné jsem očekávala ještě Šerin...
Reva byla stejně divná jako v Pánovi věže a nejvíc se mi zhnusila Lyrna... No nic, konec nářků, v budoucnosti se vrátím jen k Písni krve. Pěknou neděli!

26.02.2017 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

No, tak jsem teď dočetla a je mi z toho smutno.
Pro mě dobře napsané, četlo se dobře. Lou občas strašně jednoduchá, ale časem jsem si ji oblíbila - byla vtipná...
O Willovi nebudu psát, nelze si to představit a ani si to raději představovat nechci. Na praxi ve škole jsme měli půl roku na spinální jednotce a musím říct, že celé čtení pro mě tím bylo dost obtížný.
Neměla jsem o knize nic přečtenýho předem, tak jsem opravdu nevěděla, jak to dopadne a očekávala jsem klišé. Nebylo. O to víc to v člověku zůstane.
Doporučuji'

21.08.2016 5 z 5


Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Následně jsem viděla stejně dokonalý film (číst knihu je nutné, protože některé věci ve filmu nejsou). Toto dílo ve mně zanechalo velmi, velmi hlubokou stopu, stále se k tomu musím vracet... Pro mě to je především příběh o lásce a o tom, že nic není jen černobílé... Na konci jsem brečela za ně za oba... Díky za takové knihy!

10.04.2016 5 z 5


První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Hvězdička dolů za příšernou Denise.

26.03.2016 3 z 5


Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Přečteno vše. Asi nejlepší upíří série! Knižní Doporučuji milovnicím fantasy a upírů:) Hlavní hrdinové jsou zajímaví, neufňukaní a originálně pojatí, žádní dokonalí nudaři, dělají chyby, mají jiskru a strašně to funguje. Navíc autorka umí psát, není to plané tlachání, má to spád a je vidět, že to psala dospělá ženská,troufám si říct, pro dospělé čtenářky. Paráda, jen tak dál.

11.03.2016 4 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Čtení jsem si moc užila, paráda. Jak zmiňují některé komentáže níže - bohužel pro mě málo Vélina. Ale "nové postavy" nezklamaly, snad jen Reva příliš úžasná hrdinka, to mě trochu rušilo. A taky jsem nepochopila, proč ji Vélin tak strašně řešil. A co Šerin?? No, každopádně se moc těším na Královnu ohně:)

31.01.2016 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

jsem naprosto spokojená, Liane Moriarty mě nezklamala! přečteno za 2 dny, vřele doporučuji. Strašně, strašně mi bylo líto Jane a Ziggyho! Oblíbená postava jednoznačně Madelaine.

13.01.2016 5 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

Tak to bylo skvělé! Na konci se mi chtělo plakat... Diky

04.12.2015 5 z 5


Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Nakopat Adama do ..... Ach jo, fakt super hloupá postava, vždyť on zničil vše! Svůj vztah s bratrem, svůj vztah se svými syny i vzájemný vztah svých synů. Jen si tak zdědil prachy a seděl a litoval se. Fakt mě neskutečně štval. Mnohem zajímavější bych Charles a následně pak Cal...
Literární skvost, doporučuji.

22.09.2015 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Tak jsem se zase zamilovala...
Jen tak dál! Těším se na další díl:)

21.08.2015 5 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Přečetla jsem jako večerní jednohubku a jsem spokojená. Nevím, co to o mě vypovídá, ale Nesboovi hlavní hrdinové jsou pro mě sympaťáci:)) (obzvlášť Olav jako modrooký blonďák:) Na konci jsem chtěla!, aby to dobře dopadlo, haha. Připomínalo mi to styl Lovců hlav. Doporučuji!

05.07.2015 4 z 5


Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

no, tak o hooodně lepší čtení než TFSOG, ale tak nějak mě už nebaví ty cudné nevinné panny a napravení drsní chlapíci, na které opravdu nevěřím:D (fakt si nedovedu představit chlapa sexuální mašinu, který se málem udělá z toho, jak se jeho vyvolená napije vína...) Nicméně jako klad beru ty nové literární poznatky. A rozhodně si myslím, že to v žádném případě nenapsal chlap:D

23.06.2015 3 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

nedočetla jsem to. Třicetiletá potrhlá Bridget byla vtipná, ale teď už to jaksi nefungovalo a navíc bez Marca to bylo úplně divné.

22.03.2015 2 z 5


Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

úzasné pokračování Měděného jezdce... Zase jsem u toho plakala. Nepamatuji se, že by mě některý příběh takhle zasáhl. Láska má křídla... Ta bolest a nespravedlnost a všechny hrůzy, kterými museli oba projít... A hvězdy křičí - Taťána a Šura
Skvěle napsané, žádná nuda, dobře se četlo a rozhodně to není jen nějaká romantická slátanina
Absolutně doporučuji a těším se na Letní zahradu.

05.01.2015 5 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Dočetla jsem dnes v noci. Já jsem na konci brečela.
Pohltil mě ten příběh, láska, válka, Petrohrad...
Šura a Taťaša jsou rozhodně moje lovestory číslo jedna:) Těším se na další díly a doufám...

"Oh, Alexander,"she said, "what do you want from me..."
"Everything!" he whispered fiercely.
Paullina Simons, The Bronze Horseman

04.01.2015 5 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

super díl! perfektně vykreslená atmosfére 2. světové války. S Harrym bych šla na rande hned:)) Jedna hvězda dolů snad jen za ty ohromné náhody: Harry - Rachel - její otec - diplomat - Dale v baru atd... A znovu velká škoda, že detektivky nemohly vyjít chronologicky a že už jsem věděla o Ellen a hajzlíkovi Waalerovi dopředu...

25.08.2014 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Přiznávám, že nechápu tak vysoké hodnocení. Přečetla jsem to, ale těch nejasnotí a nelogických věcí bylo až moc. S Hunger games nesrovnatelné, Divergence je dle mého názoru opravdu pro teenagery. Do dalších dílů zatím nejdu, možná až se budu hodně nudit.

25.08.2014 3 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Dlouho jsem si to chtěla přečíst a teď jsem si konečně udělala radost - knížku koupila a jedním dechem přečetla. .. už dlouho se mi nestalo, že bych obětovala vzácný spánek a četla a četla a četla, nakonec i ve dne při každém kojení dcery, protoze jsem strašně potřebovala vědět, jak to dopadne. Docela se těším, az si to přečtu znovu a v klidu:-) - nehnana zvědavostí. Občas me docela mrazilo... a do teď to nemohu vyhnat z hlavy a přestat na to myslet. .. Můj hrdina? - jednoznačně Peeta ;-) Jdu to zkusit strávit a možná skouknu i filmy. Závěrem? - doporučuji přečíst:-)

26.07.2014 5 z 5


Život té druhé Život té druhé Adele Parks

Pomalejší rozjezd - chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Ze začátku mi z té knížky bylo docela smutno :-(, ale pak se to rozjelo, romantika jako blázen :-) a už jsem to dočetla jedním dechem, protože jsem byla napnutá, jak to dopadne...
Čtivé, líbilo se mi to! Občas jsem se, bohužel hlavně na začátku, v Martě viděla... Beru to jako odstrašující případ a jdu hledat sebe sama před pár lety:-)

29.05.2014 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha hooodně dobře napsaná, četlo se samo:) Přiznávám, že jsem věděla, že je od Rowlingové a ano - byl to důvod koupit a ano - nezklamalo mě to.
Mírné rozčarování pouze na konci - pozor spoiler - já jsem prostě čekala, že to bude strašně promyšlená a do detailů naplánovaná vražda a to jednoduché vysvětlení a přiznání, že šlo vlastně o okamžité rozhodnutí, mě trochu otrávilo.
Jo - Cormoran sympaťák:)

21.04.2014 4 z 5