Petradvorakova2 Petradvorakova2 komentáře u knih

☰ menu

Kočičí životy Kočičí životy Eda Kriseová

Zase jiné téma pro mě. Knizka je velice poutavě napsana. Dobře jsem se zacetla a občas mi ukapla i slza. Knížka mi byla doporučena v knihovně a vůbec nelituji, že jsem ji přečetla

25.03.2024 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Hodně čtivá knížka, která mě úplně pohltila. Ať mám taky něco z doby po válce. Opravdu krásná knížka

23.03.2024 5 z 5


Oceán mezi námi Oceán mezi námi Gill Thompson

Ach tuhle knížku jsem přečetla na jeden nádech. Krásné napsáno. Poutavý příběh s tolika bolesti. Čekala jsem jiný konec, který podle mě byl dosti zkrácený. Pořád se ale pozastavuji nad tím, jak dokáže země jen tak z ničehož nic vyhostit male děti a poslat je někam, kde je čeká ještě horší život.

19.03.2024 5 z 5


Šumava - Mezi dvěma národy Šumava - Mezi dvěma národy Robert Steun

Krásně napsáno. Mám ráda knížky, ktere jsou napsany formou biografie. Kniha me zatahla do deje a velice mě zaujala.

19.03.2024 5 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Mám ráda knížky, které jsou rozděleny na části a hlavně třeba na jména jako tato. Velmi čtivá knížka, která mě pohltila od samého začátku. Dokázala jsem si udalosti v knížce živě představit. Doporučuji

15.03.2024 5 z 5


Měli štěstí Měli štěstí Catherine Hokin

No ty kraaso. Co k této knížce dodat. Začátek napínavý, pak mě to přestalo bavit ale nakonec mě to pohltilo. Inge mě občas štvala, ale vím já co bych dělala, kdybych byla na jejím místě. Neměla to vůbec lehký. Škoda ten konec, čekala jsem asi lepší závěr, když už se zase potkali, ale to bylo skončilo jako pohádka a to asi nejde.

12.03.2024 5 z 5


Dunajský racek: Skutečný příběh ženy, která se nikdy nevzdala Dunajský racek: Skutečný příběh ženy, která se nikdy nevzdala Hana Oboda Kolaříková

Mám ráda skutečné příběhy. Kniha se mi četla velmi dobře. Prolínání 2 fázi mám ráda.

05.03.2024 5 z 5


Vážka Vážka Leila Meacham

Nepatří mezi ty, co hani knížky. Ale kniha na mě byla moc obsáhlá. Dlouho jsem se nemohla začít a když už mě to chytlo příběh skončil.

04.03.2024 4 z 5


Varšavský sirotek Varšavský sirotek Kelly Rimmer

Tato knížka se mi četla velmi dobre. Byl to silný příběh, který mě úplně upoutal. Vůbec by mě nenapadlo, že to oba přežijí. Část znásilnění a porodeni miminka mi nenechalo ani jedno oko suché.

28.02.2024 5 z 5


Obhajoba Britty Steinové Obhajoba Britty Steinové Ronald H. Balson

Nádherně psaná kniha. Pan spisovatel se řadí mezi mé srdcove záležitosti. Další kniha od něho, která mě vtahla do děje a musela jsem ji za 2 dny přečíst. Krásný emotivní příběh.

23.02.2024 5 z 5


Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

Těšila jsem se na druhý díl Cokoladovny a opět nezklamal. Za mě lepší než první dík. Nové postavy mě opět vlakaly do děje a byli všichni super. Už se teď těším na třetí díl

21.02.2024 5 z 5


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Sice jsem to četla delší dobu, ale těch 588 stránek knížky stalo za to. Napínavě a krásně napsáno. Vůbec bych se nezlobila kdyby tam byl navíc i pohled Lovkyne. Zajímalo by mě, co se jí honilo celou dobu v hlavě.

16.02.2024 5 z 5


Čokoládovna Čokoládovna Maria Nikolai

Tato kniha patří k tem, u ktere si odpočinete od náročné literatury. Sice prvních pár stránek mi přišlo zbytečnych ale pak mě kniha velice nadchla. U historek s dvojcaty se mi vykouzlil usmev na tvari. Už mám zamluveny v knihovně 2 díl tak počkám až na mě přijde řada ale určitě se těším

12.02.2024 5 z 5


Porodní báby z Osvětimi Porodní báby z Osvětimi Anna Stuart

Ty vole. Omlouvám se, za sprostá slova, ale tahle knížka to je teda něco. Ze začátku romantika a pak to začne. Mám rok a půl syna a půlku knihy jsem obrecela, protože takhle malá miminka to je Teda něco. V Osvětimi jsem byla takže jsem si dokázala něco představit ale u malých miminek mi řvalo srdce při té představě. Chjo ale jinak napsáno dojemně a krásně. Doporučuji přečíst ale maminkám od dětí asi ne. Mě to osobně hodně vzalo a myslím si, že dlouho tuto knihu budu mít v paměti.

08.02.2024 5 z 5


O čem se nemluví O čem se nemluví Kelly Rimmer

Oooh co na to říct. Čekala jsem od začátku konec úplně jinak. Krásná, dojemna a božská knížka. Četla se mi úplně sama. Chvílemi jsem se tam viděla. Je to moje první knížka od autorky ale čeká na mě v poličce ještě jedna a určitě mě neklame jako nezklamala tahle. Na konci me cekalo nekolik slz, ktere nesly zadrzet.Děkuji a doporučuji!!!

06.02.2024 5 z 5


Tajemství mého otce Tajemství mého otce Rachel Givney

Krásná kniha od začátku jsem si nemyslela že to skončí tak jak to skončilo. Dojemné a krásně napsáno. Velmi zajímavý příběh, kde jsem čekala podrobnosti ohledně války a všelijaké hrůzy a nakonec se ukázalo, že jsem to v této knize ani nepotřebovala. A předčila nakonec má očekávání.

04.02.2024 5 z 5


Dvojčata paní Karoliny Dvojčata paní Karoliny Ronald H. Balson

Nádherná knížka plná emoci. Další knížka, která nenechala moje oči suché. Krásně napsáno a ani ve snu by mě nenapadlo, že to začne tak a skončí jinak. Doporučuji.

25.01.2024 5 z 5


Houslistka z Berlína Houslistka z Berlína Ronald H. Balson

Dnesnim dnem jsem docetla tuto knihu a Jedním slovem NADHERA. Krásné zpracováno. Přes 400 stránek krásného čtení, které se četlo samo. Velmi dojemný příběh, který sice má krutou minulost ale na konci je vše v pořádku. Velmi doporučuji.

23.01.2024 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Zbožňuji Patrika Hartla a jeho knížky. Hodně dobrý nápad psaní ze dvou pohledů. Doporučuji

14.01.2024 5 z 5


Dítě z Osvětimi Dítě z Osvětimi Lily Graham

Mám ráda tento typ historie. Je to prostě tema, které mě zajímá. Tuto knizku jsem si půjčila v knihovně a přečetla za jeden den. Nedovedla jsem se odtrhnout od děje. Dej mě naplno pohltil. Krásné napsáno i v nehezke době krásný i když smutný příběh. Mám 1,5 ročního chlapečka a chvílemi jsem se tam divili. Za mě rozhodně doporučuji

14.01.2024 5 z 5