petra3242 petra3242 komentáře u knih

☰ menu

Po pravdě Po pravdě Gilly Macmillan

(SPOILER) Přijde mi, že Gilly je asi jako Lucy, představuju si situaci, že napsala knížku, ale pak ji bylo řečeno , že se nebude dobře prodávat, ať ten konec předělá...
Docela si dovedu představit, že by to dopadlo následně: Lucy s rozdvojenou osobností zabila ve vzteku jak Teddyho (však to i řekla...) tak i Dana.
Nicméně ten zvláštní konec knize neubírá na čtivosti. Mně se líbila. Jen jsem se moc chtěla dozvědět, jak to bylo s Teddym a ono (asi) nic.

11.04.2024 3 z 5


Terapie sdílením vol. 2 Terapie sdílením vol. 2 Ester Geislerová

Chtěla jsem dát alespoň jednu hvězdu za snahu, ale to fakt nejde. Přečteno asi za půl hodiny, zasmála jsem se u jedné stránky - už ani nevím u které a hledat to nebudu. Trapné, nudné, zbytečné, škoda stromu, který na to padl...

22.03.2024 odpad!


Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Vlastně to vůbec nebylo špatné čtení, právě naopak. Měla jsem pocit, jako bych místy četla sama o sobě. Taky jsem rodila v červenci, taky se mi syn zasekl v porodních cestách, taky jsem skončila na psychiatrii s diagnózou psychóza... Ale u mě ty představy nebyly takový horor jako u Lauren. Dost dobře jsem si dovedla představit, co se v ní odehrává a soucítila s ní. Vůbec nedokážu pochopit chování jejího muže, jeho jednání mi přišlo při nejmenším zvláštní. Závěr knihy se mi nelíbil, brala bych ještě pár kapitol navíc, abych zjistila, jak to bylo dál.

21.03.2024 4 z 5


Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Málo která kniha mě rozbrečí, ale tahle teda jo, mladá dámo. Napřed jsem myslela, že ji snad ani nedočtu, dala jsem jí šanci a vyplatilo se. Měla jsem tip na vraha téměř celou knihu, překvapilo mě, že jsem byla tak mimo.

15.03.2024 5 z 5


Jak se líbá kluk Jak se líbá kluk Elizabeth Bernard

Četla jsem ji prvně před víc jak dvaceti lety možná i pětadvaceti a tenkrát se mi moc líbila. Ani dnes tomu není jinak, hodnotila bych menším počtem hvězdiček, ale nechám původní hodnocení už jen za hezké vzpomínky na svoje vlastní dospívání a první lásky

06.03.2024 5 z 5


Hodné holky Hodné holky Sara Shepard

(SPOILER) Za mě určitě lepší než první díl. Hodně zvratů, hodně akce, hodně vražd... I když, prozradit vraha, následně ho popřít a na konci ho zase potvrdit, to chce kuráž. Mám ráda knihy od této autorky právě proto, že když už si myslím, že jsem všemu přišla na kloub, zjistím, že to tak vlastně vůbec není... Nebo je? A co ten konec? Teď mám pocit, že jsem rozdvojená já. Chtěla bych ještě další díl/díly, tenhle "konec" mi prostě nestačí. :)

22.02.2024 4 z 5


Perfekcionistky Perfekcionistky Sara Shepard

Celkem povedený příběh, ze začátku jsem byla trochu zmatená z většího počtu postav a přišlo mi, že se děj dost vleče, ale pak začala být kniha napínavá a já ji nemohla odložit. Dobré, mně se to líbilo a těším se na druhý díl.

09.02.2024 3 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Tuhle knihu jsem četla už před několika lety a tenkrát jsem z ní byla úplně unesená.
Chtěla jsem si ji znovu přečíst než se dám do druhého dílu a nevím, už se mi tak nelíbí jako tenkrát. Teď bych dala tak 3*

14.01.2024 5 z 5


Smečka Smečka Tomáš Polenský

Jako milovnice hokeje jsem si nemohla nechat ujít ani film a později ani knihu. Příběh se čte dobře, sice je určený spíš pro mládež, ale mě to fakt bavilo. Zaslouženě 4 hvězdy, i když rozjezd byl trošku pomalejší.

24.11.2023 4 z 5


Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Už opravdu nejsem cílová skupina takových knížek... Pár momentů k zamyšlení, jinak nic moc...

20.11.2023 1 z 5


Scarlett 1 Scarlett 1 Alexandra Ripley

Nebudu hodnotit, protože jsem nedočetla, nebavilo mě to, patrně nejsem cílová skupina

15.11.2023


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Po dlouhé době zase kniha od které jsem se nemohla odtrhnout. Skvěle napsaná (i přeložená), místy jsem měla i trošku strach. První část je za mě nejlepší, jak rychle si (ne)oblíbíte postavy, tak rychle zase v dalších částech vystřízlivíte, protože nic není takové, jaké se na první pohled může zdát.

13.11.2023 5 z 5


Co se o ní říká Co se o ní říká Kristyn Kusek Lewis

Nemůžu říct, že by to byl úplně propadák, posledních 100 až 150 stránek je celkem zdařilých ale... Ten začátek a vůbec dialogy jsou tak nudné, že jsem ani nevěděla, co jsem vlastně četla a vracet se mi nechtělo.
Samozřejmě je i něco, co se mi líbilo, například trojúhelník Livvie - Lauren - Brittany. Nebo rozuzlení příběhu o Henriettě.
Ráda bych dala lepší hodnocení, ale bohužel za téměř třičtvrtě nezáživnosti má u mě tahle kniha jednu hvězdu.

11.11.2023 1 z 5


Jako by se vypařila Jako by se vypařila Minka Kent

Dalo se to číst, místy mě příběh velmi bavil, místy bohužel ne. Průměrná kniha, která neurazí ale ani nenadchne

04.10.2023 3 z 5


S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Musím se přiznat, že film se mi líbí mnohem víc. V knize se mi nelíbí, jak na sebe postavy hrozně žárlí, ve filmu to snad není tak do očí bijící. Výchovu dětí fackami snad radši ani komentovat nebudu...
Zajímavé je sledovat to, co ve filmu není, třeba jak se Albert, Michal a Pepa dali dohromady, nebo co si myslí Mates, to mě vždycky zajímalo :)

11.09.2023 3 z 5


Sedmé nebe a zpátky? Sedmé nebe a zpátky? Dorothy Collett

Úplně nejhorší to nebylo, taková letní oddychovka k vodě, neurazí nenadchne. Hlavní postava Sue mi byla celkem sympatická.

30.08.2023 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha se mi moc líbila, vůbec mi nevadilo, že je psaná jako scénář, četla se mi dobře. I když ji neberu jako oficiální pokračování série o HP, bylo zajímavé sledovat, kam se původní postavy dostali, kde pracují, jak a s kým žijí nebo by mohli žít, kdyby se něco v minulosti stalo jinak. Velmi mě to bavilo.
I slza ukápla, jsem holt cíťa s velkou fantazií :)

28.08.2023 5 z 5


Špatná sestra Špatná sestra Sam Carrington

(SPOILER) Vůbec to nebyl špatný příběh, jen mě mrzí, že v něm muselo zemřít dítě... Vážně si matka pro své čtyřleté dítě vybere radši smrt? To je pro mě jako matku prostě nepochopitelné...
Otevřený konec mi v tomhle případě fakt vadí, protože si myslím, že s tou sebevraždou to bylo jinak.

25.08.2023 3 z 5


Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

(SPOILER) Úplně nejhorší to nebylo. Nevadilo mi, že je kniha psaná z pohledu dvou žen, ani že se střídá osoba ve vyprávění (tedy první a třetí osoba), možná to bylo díky tomu, že kniha, kterou jsem četla předtím, to měla také tak, takže jsem už byla zvyklá, ale věřím, že to čtenáře může mást.
Bližší mi byla Holly, už jen tím, že věřila synovi, ale přesto se snažila pochopit i Saffie. Kdežto Juls házela špínu na všechny kolem sebe a to mi dost vadilo.
Fakt mě baví ty otázky na konci i představa, že je čtenářská skupina, kde se to řeší... :)
Jsem ráda, že kniha dopadla, tak jak dopadla. Saula mi bylo vážně moc líto, měl to dost těžké jako outsider. A pak ještě takové nařčení od jeho kamarádky z dětství. Nevím, jestli by se mi kniha líbila více nebo méně, kdyby dopadla jinak.

21.07.2023 3 z 5


Hledej mě Hledej mě Lisa Gardner

(SPOILER) Smutný příběh, který mě ale neskutečně bavil. Tak moc mi bylo líto Mannyho a i Roxy. Zatímco jde vyvenčit psy, někdo zmasakruje celou její rodinu. Nedokázala jsem si představit, kdo může něco takového udělat. Nechtěla jsem věřit tomu, že by to mohla udělat Roxy, že by dokázala popravit vlastní matku, mladší sestru nebo milovaného bratříčka. Konečné rozuzlení bylo pro mě překvapivé a pořád si říkám proč?
Jen poznámka: nevěděla jsem, že kniha je ze série, ve čtení mi to nijak nevadilo. Možná si přečtu i ostatní díly

15.07.2023 4 z 5