petr3048 petr3048 komentáře u knih

☰ menu

Biskup na snowboardu Biskup na snowboardu Tomáš Holub

Knihu jsem přečetl na jedno nadechnutí, na jeden zátah, což se mi dosud u žádné knihy nepodařilo. Moc pěkné, uvěřitelné a srdečné čtení. Milý biskupe Tomáši, jsem rád, že Vás v Plzni máme.

14.05.2019


Jak zvládnout práci manažera: Čeští lídři a zajímavé osobnosti poodkrývají tajemství svého úspěchu Jak zvládnout práci manažera: Čeští lídři a zajímavé osobnosti poodkrývají tajemství svého úspěchu Michal Pohludka

Kniha shrnuje potřebné dovednosti manažera. Kdo už jako manažer pracuje, nebude to asi nic nového, objevného, ale jsou tam zcela jistě inspirativní momenty, jak věci vylepšit. Každý totiž máme problémy s něčím jiným a je fajn nahlédnout, jak danou oblast dokáže řešit někdo jiný. Zároveň je kniha pěkně napsaná.

30.08.2018 4 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Pohled do světa lidí, se kterými se nemáme možnost setkat byl rozhodně zajímavý. První poustevník, Roman Szpuk mě bavil asi nejvíce. Fajn kniha ;)

30.08.2018 4 z 5


Zdravá střeva Zdravá střeva Justin Sonnenburg

Aby člověk podával TOP ☝️ výkony, musí být v TOP formě. Na tom má nejzásadnější roli naše střevní mikrobiota. Ovlivňuje myšlenky, náladu, chuť na jídlo, váhu, nemoce atd. Po přečtení téhle knihy od profesorů ze Stanfordu měním stravu, využívám TOP doplňky stravy a jsem zvědav, jestli na podzim bude obvyklá rýmička, nebo 3.rok po sobě na jaře antibiotika.

30.08.2018 5 z 5


Na plné koule Na plné koule Pavel Šíma

Kniha se četla příjemně, obsahuje zajímavé tipy z Pavlovi praxe. Pro mě je jakýmsi "kofeinem", protože vždy po jejím přečtení jsem byl plný energie a měl chuť změnit spoustu věcí :) Určitě ji doporučím, ne každému ale může stylem psaní sednout.

03.06.2017 3 z 5


Vraždy ve znamení hvězdy Vraždy ve znamení hvězdy František Kalenda

Příběh je napsán velmi květnatě a možná na úkor toho děj trochu drhne a pomalu se rozjíždí. Místy jsem se do knihy nutil, ale nakonec jsem byl rád, že jsem ji celou přečetl. Děj v 3/4 má konečně spád a doufám, že zbylé knihy budou pokračovat v podobném duchu.

28.02.2017 4 z 5


Šéfe! Oni nic nechtějí Šéfe! Oni nic nechtějí Jan Laibl

"Šéfe, oni nic nechtějí" jsem přečetl téměř na jeden dech. Velmi dobře se čte. Kniha je ve své podstatě manuálem, který je plný rad a tipů pro konkrétní situace, které zažívá každý manažer, jenž vede tým obchodníků. Najdete tu soustu inspirace, jak věci dělat jinak a lépe. Skvělé na ní je hlavně to, že obsahuje vlastně úplně vše, co obchodní manažer musí řešit. Rád si jí beru s sebou do terénu a před konkrétní situací do ní nahlídnu, inspiruji se postupem, který pak aplikuji v praxi. V tom je tato kniha asi nejcennější.

28.02.2017 5 z 5


Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Carol Dweck

Zásadní kniha nesoucí se na detailním popisu fixního a růstového myšlení. Rozdíly jsou popsány na mnoha reálných příkladech z praxe spisovatelky. Nečekejte rozbor více témat, kniha je celá o tom samém, jen z jiných prostředí. Své si najdou především rodiče, ale také sportovci či manažeři firem. Je to jedna z knih, kterou určitě rád budu darovat dále svým příbuzným a známým, protože její přečtení vás prostě nutí se nad životem svým i vašich blízkých zamyslet.

03.12.2016 4 z 5


Time management jako duchovní úkol Time management jako duchovní úkol Anselm Grün

Kniha plná klidu, která nabízí plno mouder. Konkrétní techniky jsou již maličko poplatné době, což je dáno datem napsání této knihy. Dává trochu jiný, bohatší, pohled na lidské hodnoty, využití času a efektivitu, než knihy psané současnými "guru" v oblasti osobního rozvoje. Je to primárně o celkové rovnováze mezi rodinou, prací a ostatním využitím času.

01.12.2016 3 z 5


333 tipů a triků pro SEO 333 tipů a triků pro SEO Michal Kubíček

Ačkoli je kniha již starší, uvádí obecně platné SEO postupy, které se nemění. (až na pár výjimek). Je vhodná pro začínající, kteří se chtějí o online marketingu dozvědět první informace.

06.10.2016 4 z 5


Lídři jedí poslední Lídři jedí poslední Simon Sinek

"Miluj svého bližního jako sám sebe." (Mk 12,31) Nebo možná, "víc, než sám sebe". Tak by se dalo shrnout éma, kolem kterého celý obsah knihy neustále krouží. Kniha dává jak historický pohled na leadership, tak aktuální doporučení, stejně tak výhled do budoucna. Začátek a konec knihy až tak záživný nebyl, protože se neustále opakuje stejné téma. Ale prostřední pasáž knihy je zásadní. Její poselství, služba druhým, je ale velmi aktuální a důležité. Proto bych knihu rád doporučil každému, kdo přímo jedná s vlastními zákazníky, kolegy či podřízenými.

23.09.2016 4 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Ke knize jsem se dostal v době, kdy jsem měl plnou hlavu práce. Což by nebylo tak nic nezvyklého, ale já s myšlenkami na práci usínal i se probouzel a to mě štvalo. Moc přítomného okamžiku mi pomohla soustředit se na přítomnost, protože problémy jakéhokoli rázu opravdu nevyřešíte ve chvíli, kdy ležíte doma pod peřinou :) Kniha mi s tímto problémem pomohla a proto doporučuji všem, kteří se z podobného kruhu chtějí dostat také.

19.09.2016 4 z 5


Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Říkal jsem si, názory elitního vyjednávače FBI Chisse Vosse určitě mohou být zajímavé... a také byly. Spousty AHA momentů. Výborná je pro každého, kdo si občas potřebuje vyjednat lepší podmínky. Ideální pro obchod, ale i do běžné komunikace s rodinou. Nikdy nedělej kompromis totiž není manipulativní, ale pomůže najít to nejlepší řešení v situacích, kdy už si myslíte, že jste v patové situaci. Jako výborné také hodnotím její vysokou čtivost, kdy velmi dobře působí přiměřené množství dramatických situací, které musel Ch.Voss během své kariéry řešit.

01.09.2016 5 z 5


SEO – Optimalizace pro vyhledávače profesionálně SEO – Optimalizace pro vyhledávače profesionálně Erik Dafforn

V roce 2012 nelepší kniha o SEO v češtině. Vhodná pro každého, kdo se SEO věnuje i dnes.

19.07.2016 5 z 5


Zrození kmenového vůdce Zrození kmenového vůdce John King

Naprosto zásadní kniha pro každého manažera či majitele firmy. Jako taková pomůže lepšímu nastavení skupiny lidí, se kterými spolupracujete. Na knize oceňuji především fakt, že je vše podloženo vědeckými studiemi a převedeno k přímému praktickému použití. Tolik zvýrazňovače jsem ještě na žádnou knihu nevypotřeboval...

18.07.2016 5 z 5


Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je Brian Tracy

Od plánování náboru po skvěle fungující pracovní týmy. To v knize Brian Tracy slibuje. Po přečtení jsem dostal základní ucelený pohled na celou problematiku personalistiky s konkrétními praktickými postupy. Kniha klouže po povrchu všech fází náboru, takže je vhodná spíše pro začínající manažery.

29.05.2016 5 z 5


Jak mnohem lépe prodávat Jak mnohem lépe prodávat Brian Tracy

Tuto knihu považuji za "bibli" obchodníků. Podává informace od absolutních základů až po velmi zajímavé a praktické tipy. Velmi doporučuji každému, kdo se obchodu jakkoli věnuje, zejména pak nováčkům v obchodu.

29.05.2016 5 z 5


Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

Druhý díl Husitské epopeje dává opět prostřednictvím rozvětveného rodu píseckých Prokopů vědět, že husitství je jedním z nejtemnějších obdobích českých dějin. Vlastně ani moc nechápu, proč jsem měl ze školních lavic dojem, že husité byly "ti dobří". Po většinou lehce ovlivnitelní bezzemci a nemakačenkové, kteří to chtěli těm bohatým nandat a sebrat majetky. Velmi těžká doba barvitě popsaná na více než 600 stránkách dává velmi reálný pohled na období od smrti Jana Husa do smrti Jana Žižky, a to jak ze strany kališníků, tak katolíků.

29.05.2016 5 z 5


Karel IV.: Vlastní životopis Karel IV.: Vlastní životopis Karel IV. Lucemburský

Po pár knihách o Karlu IV. se mi konečně do ruky dostal jeho vlastní životopis. Čtení náročné, samý přechodník, ale tak bylo to psáno před nějakými 650 lety:) Má to ale atmosféru, obzvláště zajímavá a mne dosud neznámá byla příhoda, ve které Karel popisuje létající sklenici vína ve společnosti pana Buška z Velhartic. Kniha není na čtení v tramvaji, pokud ji někdo máte v plánu, je to spíš čtení do absolutního klidu.

29.02.2016 5 z 5


Karel IV. - Tajný deník Karel IV. - Tajný deník Josef Bernard Prokop

Jan Lucemburský, Eliška Přemyslovna, Karel IV. Kniha krásně popisuje problematické vztahy této trojice. Navíc je v příběhu zahrnuta i česká šlechta, která má především v mládí Jana Lucemburského v Českém království vlivnou pozici. Skvělý čtivý román stojící na historických faktech bere od začátku do konce. Je zde vidět, že dětský pobyt ve Francii ve spojení s Karlovo krkavčím otcem měli největší podíl na tom, že Karla IV. vidí většina současníků jako největšího Čecha.

01.02.2016 5 z 5