petka270 petka270 komentáře u knih

☰ menu

Doktor Pascal Doktor Pascal Émile Zola

Já si nemůžu pomoci, ale mně se to hrozně moc líbilo. Dokonce i slzička mi ukápla a to běžně mi ani oči nezavlhnou u kterékoliv jiné knihy. Vžila jsem se do života Pascala s Klotildou a hrozně jim "fandila" a přála jim, aby to dobře dopadlo. Vleklé mi to ani nepřišlo, u Zoly vždy počítám s několikastránkovým popisem čehokoliv, když je to nudnější vezmu to trochu rychleji to čtení bez většího soustředění. Za mě prostě další skvělý román od Zoly, pro mne jeden z nejlepších.

13.04.2017 5 z 5


Scotland Yard Scotland Yard Alex Grecian

Za mě skvělá kniha, propojení a "náhody" jsou možná pro někoho nezajímavé, nudné a trapné ale mě to bavilo. Příběh mě chytl a už nepustil, dokonce jsem se i malinko dojala na konci (a to se mi tak často nestává).

07.02.2017 5 z 5


Sanctum Sanctum Madeleine Roux

Opět napínavý zajímavý příběh. S očekávanými i neočekávanými prvky. Opět spousta fotek dodávající knize tu správnou atmosféru.

26.01.2017 5 z 5


Asylum Asylum Madeleine Roux

Za mě velmi čtivá a napínavá knížka, jejíž řekněme autentičnost podtrhují fotografie. Samo prostředí už navozuje mírné mrazení. Postupné odhalování tajemství zvyšuje napětí a závěr je za mě vcelku strhující a poslední třetinu knihy jsem přečetla bez přestávky jedním dechem.

20.01.2017 5 z 5


Měsíční močál Měsíční močál Howard Phillips Lovecraft

Jedním slovem zajímavé. Čekala jsem ale spíše vraždy, horor jako od Poea. Motiv nadpřirozena mě osobně moc nebral. Snad jen jednou či dvakrát mě lehce zamrazilo, ale jinak jen příjemné čtení.

21.08.2016 3 z 5


Zatímco spíš Zatímco spíš Alberto Marini

Je to kniha se zajímavým nápadem, hltala jsem každou stranu a nemohla se od ní odtrhnout, abych se konečně dozvěděla, jak to vlastně dopadne. Chvílemi to bylo delší čekání, ale za mě se to vyplatilo.

26.06.2016 3 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Je to nádherná oddechová knížka, nenáročná, zábavná a dovedu si představit že ji jednou budu sama číst svým dětem před spaním. Nejdříve jsem viděla filmy a až pak si přečetla knihu, a ještě že tak protože pak bych se na ty filmy nemohla koukat. Takhle to ale bylo mnohem lepší a jsem ráda, že jsem se nerozhodla přečíst si to před tím.

08.06.2016 4 z 5


To To Stephen King

Je těžké okomentovat co si vlastně o knize myslím. Příběh je fajn, napínavý, má celkem spád, a často se tam děje nějaká akce. Na můj vkus kniha mohla být tak o 500 stran kratší, četla by se mi příjemněji a nemusela ji prokládat jinou knihou a časopisy. Mívala jsem problém prostě si ji vzít večer a přečíst několik stran, vyloženě se mi do ní nechtělo. Ani nevím proč konkrétně, děj mě bavil, nemohla jsem se dočkat rozuzlení a přesto jsem musela mezi čtením dělat pauzy. Možná je to mnou, protože často mívám fáze kdy čtu spoustu knih a pak mám zas náladu jen na časopisy. Prostě mě ta kniha vyloženě nevtáhla do sebe abych se od ní nemohla odtrhnout.

A co se týče toho, zda jsem se u toho bála, tak ani na okamžik.

Jestli bych to někomu doporučila? Ale jo, pokud hledáte knihu s hororovým a nadpřirozeným prvkem s nějakým dobrým dějem a nevadí vám víc jak tisíc stran, tak směle do toho.

31.05.2016 3 z 5


Třináct relikvií Třináct relikvií Michael Scott

Knihu jsem si velmi oblíbila. Obecně se mi styl psaní Michaela Scotta zamlouvá a to že tam je násilí spojené i se sexem mě prostě na tom fascinuje a baví. Mrzí mě, že tam bylo málo historických postav, které by byly přímými účastníky děje, ale i přes to to neztratilo své historické kouzlo. Za mě doporučuji, ale musíme mít na to povahu, aby se Vám kniha opravdu líbila.

04.06.2014 4 z 5