petjanca petjanca komentáře u knih

☰ menu

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Pro me tohle byla nejmene zazivna knizka, co jsem od S. Kinga cetla.

08.06.2020 2 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Popis knihy je velmi poutavý. Ale nakonec mě kniha zklamala. Hodně rozsáhlé popisy všeho... Spíš než o podivnosti dvojčat to je o bláznovství hlavních postav.

27.05.2018 3 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Ne a ne. S každou knížkou po Sedmilhářkách mám nějaký problém. Přijde mi, že jejich kvalita klesá. Žánrově už to taky není až tak thriller, spíš opravdu jen román pro ženy. Šílené výčitky mají konec zajímavý. Nicméně začátkem jsem se nemohla prokousat. Zbytečně roztahované... Snad se v další knize vrátí ke svým začátkům typu Manželovo tajemství.

15.05.2018 3 z 5


Nikam Nikam Dalibor Vácha

Ze čtení tohoto sci-fi mám celkem kladné pocity. Ano, objevuje se tam brutalita, ale k tomu tématu mi to sedělo. Ostatně se taková zvěrstva dějí i v dnešní době, a to nenastala žádná apokalypsa. Chování lidí je tam tedy podle mě velmi dobře popsáno. Byla jsem trochu rozpačitá z mimozemšťanů. Jejich zdejší popis moc nekoresponduje s mou představou "ufonů", takže jejich vykreslení mi přišlo dost překombinované. No a závěr nebyl nijak překvapivý. Spíš tak nějak sám vyplynul z příběhu...

18.08.2017 3 z 5


Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

Na můj vkus je tahle kniha až moc odborná, i když je to podané velmi srozumitelně. Ze začátku dobrý, postupně jsem se často přistihla, že čtu, ale nevnímám. Mne to prostě nezaujalo. Mám radši jiný styl psaní.

13.08.2017 3 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

No teda! Včera jsem se do ní pustila a natolik mě pohltila, že jsem ji musela dočíst. Od začátku jsem přemýšlela, která z hlavních postav je větší blázen a kterému z nich věřit. No a závěr knihy mě naprosto "rozsekal". ¨
Knížku můžu jen a jen doporučit. Příběh se nevleče, a hlavně až do konce se nedá poznat, jak to tedy doopravdy je. Takové thrillery zbožňuji. Člověk je udržen v napětí po celou dobu čtení.

02.08.2017 5 z 5


Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Zajímavý thriller, velmi čtivý. Nicméně trochu mě zklamal konec. Sice byl nečekaný, ale příliš mě neuspokojil.

31.07.2017 4 z 5


Nehoda Nehoda C. L. Taylor

Velmi vydařené dílo. Střídání přítomnosti a minulosti bylo přehledné a skvěle se tak doplňoval příběh. Na pět hvězdiček to podle mě není. Velmi mě tam rozčilovala hlavní hrdinka svým chováním a naivitou v pasážích z minulosti. A konec se dal celkem brzy odhadnout, tudíž závěr nebyl tak překvapivý a dechberoucí.

22.07.2017 4 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Zajímavá zápletka, děj plynul rychle a závěr byl uspokojivě vysvětlen. Takže za mě spokojenost.

05.06.2017 4 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Tohle pro mě bylo velké zklamání. Pár úseků knihy mělo spád, ale jinak to bylo neskutečně utahané. Pokud by tohle byla první kniha od Liane, kterou bych přečetla, po žádné další bych už nesáhla. Většinou jsem přeskakovala, abych se konečně dostala k něčemu napínavému.
Je to škoda. Nicméně knihovně si ji ponechám, abych měla sbírku od Liane kompletní, ale vím jistě, že víckrát po Třech přáních určitě nesáhnu.

18.05.2017 2 z 5


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Pro mě jako hráče počítačových her má tato knížka velmi zajímavé téma. Přečetla jsem ji během několika dní a závěr byl super.

17.04.2017 4 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Chvíli mi trvalo než jsem přišla na chuť detektivce Beatrice a stejně tak než jsem se zorientovala v používaných pojmech z oblasti geocachingu. Ale s každou další vraždou jsme byla víc a víc fascinovaná a zvědavá, kdo je vlastně pachatel. Závěr mě velmi překvapil. Nicméně byl velmi dobře vysvětlen. Nezůstaly tak žádné nezodpovězené otázky.

17.04.2017 4 z 5