PetikLozik PetikLozik komentáře u knih

☰ menu

Méně známé nestvůry 21. století Méně známé nestvůry 21. století Kim Fu

Od sbírky povídek jsem půdovně, podle názvu, čekala něco jiného, ale nakonec to bylo rozhodně zajímavé čtení.
Do jednotlivých příběhů se velice snadno začetlo, jen ty závěry byly všechny takové zvláštně useknuté... Na můj vkus až moc otevřené.

01.02.2024 3 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

(SPOILER) Konec byl až moc přeslazený a dost přitažený za vlasy.

27.11.2023 3 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Anthony Doerr

V závěru to byla opravdu překrásná kniha a jsem ráda, že jsem se zpočátku nenechala odradit tím, že jsem se do děje knihy, díky přeskakování mezi postavami, nemohla docela dlouho začíst. Možná kdybych si přečetla popis knihy, což jsem vynechala, začetla bych se do příběhu rychleji.

29.03.2023 5 z 5


Poslední Vánoce v Paříži Poslední Vánoce v Paříži Hazel Gaynor

Jsem ráda, že jsem tuto knihu díky čtenářské výzvě objevila. Bylo to velice krásné a dojemné čtení, které mne během čtení donutilo uronit pár slz (při cestě autobusem z práce a s respiratorem na obličeji celkem nic moc). :D Vůbec mi během čtení nijak nevadilo, že vím, jak příběh Toma a Evelyn skončí, právě naopak, díky tomu byl dle mého názoru příběh dojemnější.

24.04.2021 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

(SPOILER) Na tom epilogu "Něco končí a něco začíná" mi něco nesedí... Jak tam mohla být Triss Ranuncul, když její jméno bylo v předchozí kapitole "Něco více" vyryto do kamene padlých čtrnácti čarodějů...Tak snad mi to objasní další díly...

16.03.2021 5 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Kniha je sice trochu děsivá, ale plná zajímavých informací. Rozhodně nelituji, že jsem tuto knihu v rámci čtenářské výzvy přečetla.

29.11.2020 4 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Knížky od Josefa Tótha mi tedy přišly mnohem lepší... určitě se z nich dalo vzít více nových poznatků. Tady jsem se dozvěděla více o autorce, než o zdraví. Jediné co se mi v této knížce líbilo, byl přehled sladidel a jinak mi názory v knížce přišly až moc přísné, obzvlášť co se používání léčiv a celkově stravování týče.

07.09.2020 2 z 5


Snoubenci zimy Snoubenci zimy Christelle Dabos

Kniha mě velice příjemně překvapila, vybrala jsem si ji zcela náhodně v knihovně a netušila co očekávat. Podle obsahu jsem si dokonce myslela, že tam budou mít nějakou roli draci jako bytosti... ještě, že jsem se mýlila. Příběh má napínavý děj a už se těším na pokračování... doufám, že jim to Ofélie pěkně natře.

16.01.2019 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Pořád jsem doufala, že to skončí dobře a vlastně to změní celou budoucnost, takže i příběh Alenky (potom by mohlo být i pokračování :D ). Nebo, že si spletl dívku, nebo prostě něco...cokoliv. Nechápu jak to autorka udělala, ale i když ten konec skončil tím nejhorším možným způsobem, tak byl jistým způsobem naplňující. Jedním švihnutím sekery se z naivní, lehkomyslné a lehce ufňukané lady Catherine stane obavaná Srdcová Královna...dokonalé.

09.06.2018 4 z 5


Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Kniha byla trochu předvídatelná, hlavně co se vztahů týče. Celkově se mi trilogie líbila, ale četla jsem už i lepší fantasy. Knihy mě zaujaly hlavně kvůli pěkným obálkám.

16.12.2017 4 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Konečně!!! Tahle knižní série byla prostě dokonalá. Když jsem po druhé hodině ráno dočetla poslední stránku, proběhlo mi hlavou: "A co teď se životem?" Po dlouhé době mě kniha vtáhla do děje natolik, až cítím spoluúčast na poražení Levany :D.

Jenom doufám, že se to nikdo nepokusí zfilmovat, protože by mi zničil všechny mé iluze. Já jsem si film v hlavě vytvořila sama. :P

PS: I love you Thorne ♥

14.04.2017 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Úžasná knížka ♥ ...jediné co mi vrtalo celou dobu hlavou, bylo to, jak implantovali ty první duše, když na Zemi byli jen lidé...

14.02.2017 5 z 5


Mysterium tremendum Mysterium tremendum Sebastian Rainer

Musím říct, že jsem NIKDY nečetla nic podobného. Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně, takže jsem o nějaké reklamě na tuto knihu neměla ani ponětí. Neměla jsem od ní žádné očekávání, tudíž mě příjemně překvapila. Četlo se to docela rychle a líbila se mi syrovost příběhu. Ani nevím kolikrát, jsem si během čtení, vzpomněla na báseň Zdechlina (Květy zla) - Charles Baudelaire.

30.06.2016 5 z 5


Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Docela dlouho jsem se rozmýšlela, co o téhle knize napíšu...mám z ní docela rozporuplné pocity, proto jen čtyři hvězdičky. Navíc jsem ji četla skoro dva měsíce, což se mi taky často nestává. Dost často mě během téhle knihy napadala myšlenka, že člověk v životě víc lituje toho, co neudělal, než toho, co udělal... Také cením recepty a odkazy na jiné knihy na konci, to jsem ještě nikde neviděla.

05.05.2016 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Perfektní. Za tak smutný konec strhávám jednu hvězdu. Jediné co se konci musí nechat, je to, že to byl konec jak má být...dokončený.

10.03.2016 4 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Knihu jsem přečetla jedním dechem, nápad mi přišel velice zajímavý a poměrně i dobře zpracovaný, ale pár věcí mi tam přece jen nesedělo, a to věk a uspávací pomůcka U Lily, i když už ji mít neměla.

14.10.2015 4 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Hlavní zápletka knihy byla nápaditá. V knize se mi líbili spíše pasáže Dashe s jeho vtipnými poznámkami. Nejlepší postava z celé knihy je rozhodně paní Basil E., nebo spíše její rozhovory s Dashem. Celkově posloužila kniha, jako milá oddechovka a nečekala jsem od ní ani nic víc.

18.06.2015 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Souhlasím s Cukrblik :) ....knížku jsem sice měla přečtenou rychleji, ale vadilo mi na tom to samé....potom mi ještě přišlo že se tam pořád tříští a padá :D Autorka se moc často opakuje.
Na to jak dlouhá je na tu knížku čekací doba v knihovně (13xrezervovaná!) mě to docela zklamalo...

31.08.2014 2 z 5


Panika Panika Lauren Oliver

Lepší by u téhle knihy byla er-forma. Kniha celkově byla, ale čtivá i když jsem očekávala od nápadu víc. :)

15.08.2014 3 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

Nic moc xD

15.07.2014 2 z 5