Peslik Peslik komentáře u knih

☰ menu

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Tak toto bylo velmi dlouhé čtení..... , kdo ví kolik takových rodin je, bylo a .... nechci raději ani pomyslet

21.03.2024 4 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Tuto knihu jsem měla v hledáčku od jejího vydání. Pak upadla v zapomnění, ale bohužel AB ne :D. Přiznám se bez obalu, že po prvním kole voleb, jsem neváhala ani vteřinu a pustila se do čtení s vizi pochopit ty dva milióny lidí co za ním stojí. Nepochopila jsem, zato mi do sebe zapadlo spoustu dílků skládačky a pochopila jsem najednou víc věcí, které mi unikaly nebo v době aktuálního dění byly pro mě ještě nepochopitelné.
P.S. Vyvíjím teorii o tom, kdo nechal oddělat Mrázka :D :D

03.02.2023 5 z 5


Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Člověk je velmi překvapen, když při čtení knihy zjistí v jakém roce se děj odehrává, není to žádná hluboká minulost, ale druhá polovina minulého století....až mi to vyrazilo dech, slzy na konci téměř tekli po tvářích. Velmi mě to zasáhlo, bezmoc, bezpráví, stačí jedna lež a celý váš život je NIC.
Čtení mi zabralo pár dní, nešlo to na jeden zátah :D
Doporučuji.

03.02.2022 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Asi nesdílím nadšení ostatních čtenářů, nebo možná špatně zvolené vánoční období na toto čtivo, ALE nějak nevím...doba to byla těžká, kdo se narodil do chudé kolíbky, tak celý život dřel a bál se o své nejbližší. Z historického pohledu pěkné, člověk se dozvěděl nové věci,které mu unikaly nebo se o nich nikde nepíše, jen jsem měla pocit těžké šedi kolem sebe.
Druhý díl? Možná, někdy, časem......

03.01.2022


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Jako oddechové čtení, proč ne. Jinak je to taková pohádka - ona nezkušená, naivní a on ...kdo ví, co je za jeho maskou. :D
Konec knihy vás donutí sáhnout po dalším díle.

02.12.2021 3 z 5


Mistr X Mistr X John Lutz

To jako vážně ten konec???? Kniha se čte jedním dechem, občas se člověk zarazí, jestli toto jako fakt a pak přijde konec a já jsem v pasti a nevím co si o tom myslet......jdu shánět další díl :D
Celou sérii doporučuji.

23.11.2021 4 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tak jako jo, dost dobrý. Dlouho jsem nedala plný počet *. Napínavé od počátku do poslední tečky. Těším se na další.

01.10.2021 5 z 5


Mrtví promlouvají Mrtví promlouvají Linda Castillo

Po delší pauze jsem zasedla k této sérii a musím napsat, že to bylo opět velmi dobré. Tato série si na nic nehraje, je dobře čtivá a bez zbytečných blábolů kolem. Navíc mám ráda i životy hlavních postav. Těším se na další.

23.09.2021 4 z 5


Noční pták Noční pták Brian Freeman

Čtivá, napínavá, občas měl člověk problém knihu odložit. Frost mi padl do oka, tak jsem zvědavá kam mě další kniha zavede.

07.07.2021 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Jste si jistí, že je to "Pro děti a mládež"? Já teda nevím.....
Asi 100 stran do konce jsem přemýšlela o čem to ještě bude, co se stane, že musí být pokračování....no je to takový výmaz hlavy, který se čte rychle, ale je vlastně stále o tom stejném.....hádky, usmiřování, sex...... . Po vlně thrillerů to bylo fajné rozptýlení :D :D

18.06.2021 3 z 5


Démoni Démoni Karin Slaughter

Tak trochu slabší díl ze série, ale možná to chce pauzu a vrátit se k sérii po něčem lehčím :D

18.06.2021 3 z 5


Kriminálník Kriminálník Karin Slaughter

Za mě dobrý, dost dobrý. Pomalu skládačka životů hl.postav zapadá do sebe.
Jen malé pozastavení nad tím, jak se v podmínkách vězněné ženy, mohlo narodit zdravé dítě....víc nepíšu, kdo četl určitě chápe :D .

07.06.2021 4 z 5


Podlost Podlost Karin Slaughter

Kniha napínavá, čtivá, ale občas mi některé pasáže přišly přitažené za vlasy. Rozuzlení příběhu bylo zajímavé, Amanda je stále drsně svá, Faith zvládá vše, včetně cukrovky, zázračně, Sára je anděl a Will.... jako knižní postava to vážně nemá lehké.

04.06.2021 3 z 5


Hřbitov nadějí Hřbitov nadějí Karin Slaughter

Trošku slabší díl. Některé věci přitažené za vlasy, ale jinak se kniha čte rychle. Konec trošku odfláknutý.
Doufám, že další díl bude lepší.

19.05.2021 3 z 5


Genesis Genesis Karin Slaughter

NO, začátek zajímavý, napínavý, osobní životy hl.postav mám moc ráda, tady to je OK, ale konec knihy...to jako vážně? Ve většině věcí souhlasím se simi139, až na to znásilnění, ale jinak bych opakovala, to co již bylo napsáno.
Nicméně jdu do dalšího dílu a uvidím :D

13.05.2021 4 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Začátek knihy byl slibný, docela jsem se těšila. Zvěsti, že je i filmová mini série, četla jsem jak o život, abych se na to i mrkla. Pak přišel závěr knihy a já mám po chuti....to jako vážně ???????

20.03.2021 2 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Jako vždy dobré čtení, krátké kapitoly, které vám dají možnost se nadechnout. Zatím jsem se u žádné knihy nenudila a těším se na další.
Jediné mínus pro mě bylo, že se opět jeden děj utl velice rychle a objasnění jsem málem přehlédla.
Knihu doporučuji.

24.02.2021 5 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Jéje to bylo bylo velmi čtivé, ke knize jsem přišla jak slepý k houslím a jsem za to moc ráda. Byl to takový relax pro mozek, občas jsem měla i problém knihu odložit a hlavně ubránit se pak slze bylo těžké.

07.02.2021 4 z 5


X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Byly okamžiky, kdy jsem si říkala "to snad ne", ale ono ano. Když pominu určité věci ( jako dohodu s Molandrem, přesnou mušku pachatele,....), které mi nesedly, tak to bylo skvělé čtení.
Celá série stojí za to si přečíst a pak čekat na to, co bude dál.....

02.02.2021 4 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Opět trošku náročnější a zdlouhavý rozjezd, asi to už lepší nebude :D, ale pak to byla jízda. Knihu nešlo jen tak odložit a samo sebou, že jsem musela po přečtení sáhnout pa dalším díle.

02.02.2021 4 z 5