pejty pejty komentáře u knih

☰ menu

Oberonova předehra Oberonova předehra Kevin Hearne

Miluji okamžiky, když rozmlouvaji Aticcus s Oberonem. Patří to k tomu nejzábavnějšímu, co tato série nabízí. A tady jsem si to užil dositosti. Proto dávám 5 hvězd.

12.04.2024 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Velice těžká kniha na čtení. Četl jsem již 2x. Poprvé cca 10 let zpět a nyní podruhé. Když jsem jí četl poprvé, byl jsem nadšený z příběhu, ale čtení jsem si moc neužil, nyní jsem si užil oboje, i když mi to trvalo opravdu dlouho přečíst. No chtěl jsem prostě si každou stránku vychutnat a číst to opravdu v klidu.

Úžasný příběh, který je protkaný mystikou, politikou, pletichařením, zradou, bolestí a naději.

Frank Herbert vytvořil úžasný svět, který musí pohltit každého, kdo se do něj začte. Jen si myslím, že si na to musí každý vybrat správný okamžik v životě, aby si to vychutnal naplno.

25.01.2024 5 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Bestiář světa Harryho Pottera. Celkem zajímavé doplňkové čtení, ale jen pro opravdové fanoušky. A i ti si myslím nebudou úplně nadšeně u knihy pískat.

11.12.2023 2 z 5


Národ Sparta Národ Sparta Lukáš Pečeně

Kniha plná životních příběhu, které jsou tak různé a přesto v něčem stejné. Tou společnou věcí je Sparta. Je neuvěřitelné číst, jak tento klub dokázal ovlivnit osody tolika lidí. Kniha nejen pro fanoušky fotbalu a Sparty.

11.12.2023 5 z 5


Plavý kůň Plavý kůň Agatha Christie

Začátek trochu pomalejší, ale pak se to rozjelo. Jako odvykle jsem neměl po většinu knihy nejmenší tušení, kdo je vrah.Výborná knížka, tak jako většina od autorky.

17.11.2023 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Pěkná krátká knížečka. Taková jednohubka. Přečteno za pár hodin.

06.11.2023


Nápady laskavého čtenáře Nápady laskavého čtenáře Michal Viewegh

Tak toto se nepovedlo. Naprostý debakl a propadák.

21.10.2023 odpad!


Arazanini vlci Arazanini vlci John Flanagan

Ta magie tam neměla být, to prostě nejde k tomuto příběhu. Jinak opět úžasná nostalgická záležitost. Bohužel ale ta magie to kazila.

25.09.2023 3 z 5


Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši Petr Čermák

Knihu sráží velké množství gramatických chyb a překlepů. Bohužel je to vícuc ze všech zpráv, které jsem mohl číst na internetu jen sesumírované do jedné knihy místo 30 článku na internetu. Bohužel jsem celkově knihou zklamán, protože jsem se z ní nedozvěděl nic nového. Škoda.

20.08.2023 1 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Četl jsem společně s přítelkyní a musím říct, že když už nic jiného, tak nás kniha přiměla k diskuzi. Musím uznat, že je to čtivé a má to zajímavé myšlenky, které jsme spolu s přítelkyní poté rozebrali.

20.08.2023 4 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Celkem vtipná oddechovka, která ničím nepřekvapí. Děj je jednoduchý a předvídatelný, ale přesto poutavý.

04.08.2023 3 z 5


Život za nacistické okupace: Zápas o přežití za druhé světové války Život za nacistické okupace: Zápas o přežití za druhé světové války Paul Roland

Kniha nabízí čtivou formou náhled do nejtemnější doby v historii lidstva. Tentokráte ale čteme o životech obyčejných lidí a ne o válce jako takové. Velice zajímavá kniha.

27.07.2023 5 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Kotleta je prostě Kotleta. Jeho knihy prostě miluji. Ze začátku tady musím říct, že mi to dělalo problém číst, ale pak se to rozjelo a já hltal stránku za stránkou. Vtipné, drsné a nekonvenční.

22.06.2023 4 z 5


Dokonalý plán Dokonalý plán Lee Child

Už to není ten Reacher, který mě kdysi okouzlil a já tehdy hltal jednu knihu za druhou. Ale rozhodně je to velmi dobra kniha. Možná za mé kladné hodnocení může delší pauza mezi jednotlivými díly, ale opravdu jsem se dobře bavil a musím říci, že mě tato kniha vrátila chuť do čtení.

Je to napínavé a i se slušnou zápletkou, kde sice známe záporné postavy prakticky hned, ale velmi dlouho se odkrývá co vlastně dělají. Jediný drobný škraloup na této knize vidím 3 zápletky, kde hlavně jedna mi opravdu solidně lezla krkem a která kdyby se vynechala, tak by to asi nikoho nemrzelo.

15.06.2023 4 z 5


Pronásledování Pronásledování John Flanagan

Z posledních knih od Flanagana jsem byl zklamaný. Dnes po dlouhé době jsem opět nadšený z toho co napsal. Krásné a napínavé čtení.

05.02.2023 5 z 5


Jak přežít dračí bouři Jak přežít dračí bouři Cressida Cowell

Další povedené dobrodružství Škyťáka. Jen mi tentokrát chvilku trvalo než jsem se začetl.

21.12.2022 4 z 5


Lepší být mrtvý Lepší být mrtvý Lee Child

Za mě jsou pocity smíšené. Na jednu stranu je to lepší než několik posledních dílů, ale na druhou stranu to ani zdaleka nedosahuje kvality dřívějších děl. Takže jsem rád že jsem si opět vychutnal dílo s mým oblíbeným hrdinou, ale začínám se obávat dalších dílů, protože se bojím, že mi mého hrdinů nakonec zošklivý.

30.10.2022 4 z 5


Přežít Smrt není legrace Přežít Smrt není legrace Sebastian Niedlich

Další úžasné dílo od Niedlicha. Jeho humor a styl psaní mi opravdu sedí a mám rád jeho knihy.

Krásná, vtipná a srdečná knížka, která nenuceným způsobem fylozofuje o životě a smrti. A ten závěr! No musím říci, že mě opravdu zasáhl.

16.06.2022 5 z 5


Ten okamžik - Můj osmašedesátý Ten okamžik - Můj osmašedesátý Tereza Brdečková

Naprosto úžasná kniha, která netradičně, ale o to zajímavěji, popisuje rok 1968 a s nim spojené zlo, které do naší země tehdy vtrhlo.

07.06.2022 5 z 5


Momentky Momentky Barbara Nesvadbová

Spousta povídek, se zajímavými myšlenkami, ale bohužel většina z nich se podobala se podobal jedna druhé, jako vejce vejci.

30.05.2022 2 z 5