PawlušQa PawlušQa komentáře u knih

☰ menu

Gronnyho dobrodružství Gronnyho dobrodružství Matyáš Tachecí

Knížku jsem získala v rámci spolupráce od autora Matyáš Tachecí. Velice si toho vážím a děkuji za možnost.

Příběh začíná tím, že princ Gronny spolu se svým věrným vlkem Drápem loví srnce. radost z úspěšného lovu zkazí náhlá změna počasí. Takže jsou nuceni se schovat pod skalním převisem, aby přečkali to nejhorší. Gronny to prospí a ráno je naštěstí nebe bez mráčku. Mohou se tedy vydat na cestu domů.

Na knížku jsem se docela těšila, podle anotace to znělo zajímavě a říkala jsem si, že by to mohl být takový návrat do světa fantasy. No ale úplně mě to nechytlo. Knížka je hodně popisná, což je fajn, ale nepůsobí to na mě moc dobře, připadá mi to občas i na sílu. Nápad na příběh není vůbec špatný, ale provedení krapet selhalo. Slovy manželova bráchy: Ruda dobrá, ale způsob těžby katastrofální. Už na prvních stránkách jsem se setkala s několika dost nelogickými věcmi a vše se jen nabalovalo. Děj byl trochu předvídatelný, ale to mi obvykle moc nevadí, neberu to jako nějaký problém, ale vždycky jsem ráda, když mě autor překvapí a dodá tím knize něco zajímavého. Tady jsem se s tím tolik nesetkala. Myslím, že se autor potřebuje prostě vypsat, projít si různé rady jak psát, pravidla atd a mohlo by to být super. Tohle mi kolikrát připomínalo slohovku z češtiny.

Další věc, co mě trošku překvapila a popravdě ne příjemně, bylo grafické zpracování. Obálka knihy je moc pěkná, ale ten vnitřek mi nesedl. Šedé okraje působí nic moc a tomu zdobení to škodí. Ilustrace uvnitř mě moc nezaujaly, ale nadpisy kapitol jsou pěkné. Kdyby to bylo jen s těmi nadpisy a ornamenty u čísla stran, myslím, že by to působilo rozhodně lépe. A v neposlední řadě kniha prostě nevoní jo jsem asi divná, ale tu vůni nových knih miluji a tady mi to spíš připomnělo nějakou učebnici

Je mi líto, že dávám takové hodnocení. Snad v budoucnu se autor víc vypíše a třeba další knihy naplní potenciál, který mají. Manželův brácha by dal 1 packu, já si nejsem stále jistá. Ale ta 1,5 je asi za mě vypovídající.

1,5 / 5

08.02.2024 1 z 5


Tetování za trest Tetování za trest M. K. Hardy

(SPOILER) Raději označím jako spoiler, i když myslím, že žádnou klíčovou věc neprozrazuji.

Víte, co je na prd? Když vás po přečtení Haky štve jisté individuum @kristyna_kaderova s tím, že v září vyjde třetí díl. No skvělý, nadšená jsem z toho byla, to ne že ne, ale bylo to prostě daleko. No, co už. Ale dočkala jsem se! Sice to vypadalo, že knihu budu muset odložit, ale nakonec jsem neodolala a knížku prostě koupila. Chuděrka byla v Dobrovském sama, Haka tam měla ještě jednu kámošku, takže jsem nechtěla, aby jí bylo smutno. Svezli jsme ji šalinou, vlakem a udělala si s námi procházku po Brně. No myslím, že se jí u nás líbí

Příběh začíná tím, že naši milovaní rugbisti navštíví tetovací salon svého známého. Objeví se tam i jejich bývalý kapitán Jack, kterého se týkal příběh předešlé knihy. Zde se hrdina této knihy Henry, potkává s Yumiko, recepční a uklízečkou v salonu, která je také ovšem umělkyní a tatérkou. Je to ženská od rány! Udělá si z Henryho srandu a musím říct, že tím si mě okamžitě získala! Její šéf Drew jí po pár kapitolách nabízí možnost, zařídit si současný bordelroom na své tetovací království. Z toho je nadšená a Henry jako pravý gentleman jí pomáhá. A teď k názvu knihy. Henry je jako jediný z hráčů, alespoň z těch zmíněných, s neposkvrněnou kůží, se kterou chce ve stejném stavu skončit i v rakvi. Navíc nesnáší jehly. Dokonalá kombinace, že? No a tenhle chlap se vsadil s dalším z hráčů o to, zda sejme k zemi třetího. Věří si, takže se vsadí o cokoli. Název knihy vám tedy jistě napoví, jak to dopadlo

Víte co každá přečtená knížka od téhle autorky, je boží.A tahle není výjimkou. Pořád nevím, zda je lepší první díl, nebo tento. Příběh mě pohltil okamžitě. Kniha je psané velice čtivě, takže jsem najednou zjistila, že se blíží konec. Henry byl vykreslený dokonale a Yumiko byla velice uvěřitelná a já s ní soucítila, když přijeli na návštěvu její rodiče a doufala, že budou brzy pryč. Také výsledné tetování, které vymysleli, bylo prostě úžasné. Líbilo se mi spojení dvou lidí z odlišných světů. Třeba večeře s rodiči byla chvílemi i vtipná, i když mi bylo Henryho líto, ale poradil si s tím jako chlap! V příběhu potkáváme nám již známé postavy z předešlých dílů. Třeba Jacka stále miluji! To jak se snaží mluvit slušně před malým dítětem je prostě boží. Připomíná mi to situace doma. Člověku občas něco ujede a to dítě to jak na potvoru zopakuje. Takže ano v téhle knize není nouze o vtipné situace. No prostě dokonalé čtení. Ale zase strašně krátké! Ani jsem se nenadála a příběh končil. Ale ten závěr?! To bylo prostě úžasný!

5 / 5

15.09.2023 5 z 5


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Tohle byla knížka, která mě donutila zvednout zadek, dobře vzít klíčky od auta, a vyrazit do knihovny. Nemohla jsem totiž v danou chvíli utratit peníze za další knížku, takže byla knihovna jasná volba. Sice jsem věděla, že si ji pak i koupím, ale Musela jsem si ji přečíst prostě hned. Nakonec jsem si krom tohoto skvostu půjčila několik dalších, ale o nich zase jindy.

Příběh začíná téměř tam, kde skončil první díl. Tentokrát je však hlavním hrdinou Jack Parata, se kterým jsme se seznámili už v prvním díle. Doteď zbožňuju scénu, kdy lezl po čtyřech . Jack rozehrává boj s novináři a lékaři. Čeká ho dlouhá cesta. Na psychiku to ma těžké fakt hodně. Jednou v baru potká Riley. Bohužel nakonec neskóruje, protože jedna malá a velice nebezpečná, pro jeho práh bolesti, fyzioterapeutka ho požádá, aby vyzvedl její sestru na letišti. No a novináři si na něm smlsnou, to ne že ne

Riley je naopak nucena zachránit svého bratra, který si to dost vykašláním se na splátky lichváři. Snaží se bojovat, ale je to nad její síly a udělá něco, co fakt nechápu ale to její gesto, které pak udělala na svatbě, mě rozbrečelo. To bylo fakt krásné.

Musím říct, že příběh to byl skvělý, celou dobu jsem netušila, kde novináři berou informace a to zjištění mi vyrazilo dech. Upřímně se Jackovi pak ani nedivím. Některé momenty z knihy byly fakt skvělé! Lily návrat do týmu, Jackova nová práce, oslava u Aleka Sice je těžší rozpomenout se na detaily, ale celkově byla kniha skvělá! Až na tu Riley To se prostě nedělá! A ten závěr?! Připomnělo mi to chvíle, kdy jsem sama nevěděla, co de děje a jestli je vše v pořádku. Jeho rozhodnutí naprosto chápu, nechci říkat, že je správné, protože žádné správné není. Nemělo by se to dít!

Podtrženo, sečteno... Až na ten Riley přešlap dokonalost a těším se na třetí díl!

PS Riley brácha je a zaslouží pár facek!

PS 2 rozhodně nesledujte @kristyna_kaderova má až moc dobrých tipů na knížky... Zrujnuje vás to!

4, 5 / 5

25.08.2023 4 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Tohle je další kniha, na kterou mě zlákala @kristyna_kaderova, a protože hrozilo vyprodání, neváhala jsem. Je to skvělý příběh a rozhodně nelituju. Posledních pár stran pro mě bylo mega wau, i když jsem tak trochu tušila, že ne všechno s Victorií... No popořadě.

Příběh začíná v celku poklidně. Cassie má možnost vydat svůj vlastní příběh ve spolupráci s nakladatelstvím L&L publishing v rámci literární soutěže. Byla vybrána z místních autorů, kteří se prezentují na wattpadu. K její nelibosti je jí však přidělen redaktor Harry Linton, který její práci vyhodí doslova do koše. Tímto začíná velmi zajímavá cesta našich hlavních hrdinů plná zvratů.

Harry, ale není jen redaktor, nýbrž taktéž manažer nočního klubu, kde vystupuje jako Habibi, miláček, a tím on fakt je. I když by mu člověk občas rád trefil, je to prostě skvěle napsaná postava. V rámci získávání inspirace bere svou svěřenku na místa, kam by se dříve nedostala a nese to ovoce. Jak on, tak ona jsou s její prací spokojeni a společně se jim podaří vytvořit opravdu skvělý rukopis, který má velkou šanci uspět.

Čtení jsem si fakt užívala, hltala stránku za stránkou a užívala si víceméně pohodový příběh, který byl stále temnější a ke konci jsem zběsile četla, abych zjistila jak to dopadlo. Pak jsem hodnou chvíli čuměla do zdi a zpracovávala to. Vlastně jsem to mohla čekat. Knížka byla prošpikovaná náznaky a zpětně si spoustu věcí uvědomuju.

Postavy v příběhu mají hloubku, kterou by člověk ani neočekával a nejednou je člověk nucen k zamyšlení a musím říct, že to se mi v knížkách líbí. Navíc ne vše je prostě tak jak se zdá.

Kniha je prošpikovaná skvělými hláškami. Ty má Kika ve výběrech (Citáty 3), doporučuji se kouknout. Za sebe nahodím jednu, která mě fakt velmi pobavila: H: Takže jsem první, kdo objevil tvůj bod G? C: Harry, ty jsi objevil celou moji abecedu

Takže podrtženo, sečteno Boží příběh, který rozhodně stojí za to, si přečíst a mít ve své knihovně. Ta ořízka je fááákt skvělá! Už se těším na příští rok, kdy v Česku spatří světlo světa pokračování Candy, ale obávám se, že neodolám a přečtu si ho ve slovenštině. A brzy si dám Habibi opáčko

5 / 5

další recenze na: instagram.com/o_chlup_lepsi_cteni/

17.07.2023 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Na tuhle knížku jsem se nechala zlákat od Kristýny Kaderové. Po x letech jsem se konečně vrátila ke čtení a začala jsem tímto skvostem. Pro návrat do čtecího módu jsem si nemohla vybrat lepší čtivo. Knížku jsem zhltla prakticky přes noc. Je to skvěle čtivý příběh, plný zajímavých informací z odvětví, které dávají hlavu a patu a je vidět, že si autorka dala tu práci a zjistila si detaily přímo u zdroje. Dává to příběhu skvělou autenticitu. Už od začátku jsem potřebovala vědět pozadí Lilyina života a byla jsem nervní, že nevím, co si prožila a co musela v životě překonat. Stále mi nějaký detail neseděl, ale postupně se to vše vyjasnilo, jakmile člověk odhalil celou její životní cestu. Alexandera jsem si zamilovala okamžitě. A Jack byl prostě ten parádní kámoš, bez kterýho se člověk neobejde. Celkově i celý tým rugbistů byl fakt skvělý a bylo z toho cítit, jaká jsou skvělá soudržná rodina. Takové přátele si přeje každý.

Myslím, že slovy nedokážu vyjádřit to, jak jsem si čtení příběhu užila. Pěkně to odsýpalo, nebyla tam žádná kapitola zbytečně. Konec mi přišel takový uspěchanější, ale vlastně to chápu a v druhém díle to pěkně navázalo a myslím, že celkově to bylo skvělé zakončení.

Tohle je za mě jedna z těch TOP knížek, které jsem kdy četla a doufám, že se s postavami potkáme ještě několikrát. A vzhledem k tomu, že mě ten příběh tolik chytl za srdce, dala jsem si po necelém měsíci opáčko! A věřím, že to nebylo poslední čtení a ještě několikrát se k postavám vrátím.

09.07.2023 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Knížka byla super, ale trošku jsem se ztrácela v čase, kdy se co odehrává, ale to bude asi jen moje chybka. Jinak byla kniha velmi čtivá a musím uznat, že zakončení se mi líbilo. Člověka to uvede do další kapitoly života Ciri, tedy je to moje domněnka neboť jsem ještě další knihu nečetla :D

18.02.2018 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Jelikož znám příběh hry, byly některé povídky pro mě zmatené, ale vše jsem pochopila v další knize. Myslím, že povídky byly super začátek a větší nastínění příběhu před samotnou ságou. Určitě doporučuji! :)

11.01.2018 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Zaklínač mě v začátcích mé lásky - čtení, úplně minul, ale jsem ráda že jsem se k němu dostala. Tyto povídky mě opět vtáhly do jeho světa, neboť jej znám z hry. Musím říct, že postupně byly povídky lepší a lepší a poslední se mi asi líbila nejvíce. Rozhodně patří ke knihám, které jsem nečetla jen jednou!!

27.11.2017 5 z 5


Hledání vytouženého dne Hledání vytouženého dne Jennifer Probst

Knihu jsem, jako předchozí od této autorky, přečetla skoro jedním dechem. Příběh byl moc hezký a velmi mě potěšilo, že v příběhu byl zapojený i pejsek, který to neměl v životě jednoduché.

12.09.2017 4 z 5


Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem. Taková oddechovka mi přišla prostě vhod. Četla po delší době od ostatních, takže jsem si moc ráda připomněla hrdiny předešlých dílů. Líbí se mi, že je tam kladen i důraz na rodinu, protože to všude není, ale tato série je tím, dle mého pověstná a nalákala mě si přečíst celou sérii znovu. Určitě je to série, kterou mohu doporučit, pokud si člověk chce odpočinout a jen si užít pěkný příběh se šťastným koncem.

04.09.2017 4 z 5


Hrdina Hrdina Samantha Young

Musím říct, že mi tato kniha připadala trošku jiná než ostatní. Nebyla dle mého zase tolik předvídatelná jako ostatní knihy této autorky, protože většinu jejích knih jsem prokoukla velmi brzy. Samozřejmě, že člověk očekává happyend, protože takové romány jsou. Málokterý má smutný konec. Tato kniha se mi moc líbila a velmi ráda si ji přečtu znovu. Hodně se mi líbila dynamika dialogu a zvraty, které v knize nastaly. Trošku mi připomněla mou oblíbenou sérii od Sylvie Day: Crossfire. Pokud si člověk potřebuje pročistit hlavu, určitě je to dobrá volba a za mě mohu jen doporučit.

04.09.2017 4 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Po knize jsem sáhla na mnohá doporučení, ale také proto, že jsem byla na autora zvědavá. Pravdou je, že někdy před 8-9 lety jsem ji četla, ale skončila jsem asi na 100 straně že mě nebaví, přitom jsem fantasy měla moc ráda. Nyní jsem knihu viděla v jiném světle a moc se mi líbila. Sice jsem se v ní ztrácela a byla jsem zmatená někdy, ale postupem času jsem si na styl, jakým autor píše zvykla. Byla bezva a konec byl pro mě velmi nečekaný, i když ke konci se to dalo očekávat ale... jedinou výtkou je, ale to není autorova chyba, že v knize se objevují uvozovky tam, kde nemají. Na začátku oznamovacích vět, které nikdo neříká, nikde nekončí, nebo není přímá řeč ukončena, což mě ze začátku hodně mátlo, ovšem pak jsem si také zvykla. Myslím, že super kniha a pokračuji teď knihou následující. Jsem zvědavá na další, protože tohle určitě nebyla poslední kniha, která se objeví v mé knihovničce.

05.04.2017 4 z 5


Osvobozená Osvobozená Sylvia Day

Myslím, že se mi kniha líbila nejvíc z celé série. Ty předešlé si moc nepamatuji, ale jsem ráda že jsem si mohla dřívější příběhy určitým způsobem připomínat v poslední knize. Závěr mě naprosto dostal. Tuto sérii si jednou znovu přečtu, za mě jeden z nejlepších příběhů, který jsem četla.

03.01.2017 5 z 5