pavčape pavčape komentáře u knih

☰ menu

Vina otců Vina otců Åsa Larsson

Všechny díly série jsem přečetla a všechny se mi líbily. Líbil se mi i poslední příběh Rebecky, přesto musím hvězdičky ubrat. Děj byl hodně rozvláčný, občas se mi stalo, že myšlenky při čtení bloudily jinde než v ději knihy... Obzvláště "výlety" do historie, které byly k pochopení nutné, mě příliš nebavily. Myslím ty, kde se boxovalo... Pro někoho jistě atraktivní čtení, mě nezaujalo. Pointa dobrá, pachatel padouch, Rebecka začíná novou kariéru. Ok

15.01.2024 3 z 5


Anděl temnoty Anděl temnoty Tilly Bagshawe

Pro mě ani zdaleka nebyla kniha tak skvělá. Zpočátku jsem se ztrácela v množství postav, v průběhu mě děj zaujal a četla jsem s nasazením. Závěr se ale příliš táhne, nemůžu se prokousat na konec... Ale neodsuzuju, je to možná moje chyba, že vítězí únava a během čtení druhé kapitoly usínám...

15.11.2023 2 z 5


Studňa Studňa Dominik Dán

Já mám pro Dána prostě slabost... Každá jeho detektivka se čte dobře, má spád i humor, je autentická a pravdivá.
Případ s mrtvolou v močůvce byl opět na pět *

05.11.2023 5 z 5


Ještě že nejsem kat Ještě že nejsem kat Vlastimil Vondruška

Tak nějak jsem se nemohla začíst. Bylo to trochu jako červená knihovna, více jako historická detektivka, ale nakonec jsem byla ráda, že mám dočteno...

05.11.2023 2 z 5


Nalezení Nalezení Jiří Březina

Mám přečtené všechny Březinovy Tomáše Volfy a jsou lepší a lepší. Pátrání po pohřešované Elišce je napínavé a po celou dobu držíte palce, ať skončí dobře...
Ať píše autor dál, těším se na příští knížky

05.11.2023 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Útlá knížka, smutný příběh, nechápu chování matky a sestry... Depresivní

05.11.2023 5 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Nová postava, nové příběhy, stále čtivé

05.11.2023 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Děj napínavý, mám ráda kratší kapitoly, takže taky dobrý. Ale jako mnoha čtenářům přede mnou mi vadí donekonečna se objevující démon Jurek. Chápu, že obrátil našim hrdinům život naruby, semtam nějaká zmínka o něm by byla v pořádku, ale on je přece po smrti, tak už ho nechte spát! A taky dopřejte Joonovi i Saze trochu pohody. Jejich život je víceméně utrpení.

03.09.2023 4 z 5


Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

A sakra! Tohle přece ne... A přece nám to udělal!
Joe O'Loughlin je přizván k dalšímu případu. Řeší se vražda matky a dcery. Podezřelých je spousta, motiv jasný. Proč jsou obě vraždy spáchaný naprosto odlišným způsobem? Psycholog opět požádá o pomoc svého přítele Ruize, který je jakoby v pozadí. Joe se dostane do konfliktu s dcerou Charlie, která chce studovat stejný obor jako její otec. Opět se začíná sbližovat se svojí ženou Julianne. Než se k rozuzlení dostaneme, autor nás navede na pár falešných stop. Odhalení pachatele bylo překvapující. Happy end se nekoná.
Těším se na další díl.

24.08.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Na rozdíl od některých předchozích komentářů nemohu říct, že by se mi děj někde táhl, byl nudný nebo jsem měla nutkání knihu odložit. Ne, četla jsem jedním dechem a přesto, že jsem z internetových diskuzí věděla, jaký bude asi závěr, přesto jsem nerada knihu odkládala. Ano, je depresivní, ano ukazuje na nespravedlnost světa, bezohlednost okolí, nezájem postavit se zlu. Zlu, které zničilo několik životů.
Po Listopádu, který mě příliš neoslovil, je Les v domě opravdová čtenářská lahůdka. A paní Mornštajnová, prosím nenechte se odradit humbukem, který kniha a jedna nejmenovaná osoba vyprovokovala, a pište dál! Čtenáři by byli o hodně ochuzeni. Děkuji za tuto knihu i za ty předchozí!

31.05.2023 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Dlouho jsem se nemohla začíst, až přišel na scénu Harry, dostalo to spád. Takže opět dobrý Hole

18.05.2023 5 z 5


Jako veš v kožichu Jako veš v kožichu Marie Rejfová

Takové prosté české detektivky na pohodu mám ráda. Žádné potoky krve (i když to mi u Cartera vůbec nevadí) žádná velká psychologie. Prostě jenom jedna Pepina a její humor a důvtip. Její správná rodina a jeden policajt. Ale to opravdu stačí!
Těším se na další ! :-)

07.04.2023 5 z 5


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Druhá kniha od Kateřiny Karolové. Ve srovnání s Odbočkou v lese trochu horší. Začátek dobrý, celkem zmatená jsem z toho byla taky, ale v okamžiku, kdy se vše vysvětlilo, už mě to přestávalo bavit. Je to opět knížka na pár večerů, oceňuji krátké kapitoly a nápad. Těším se na další příběh autorky

07.04.2023 2 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

První knížka od autorky a musím uznat, že se mi líbila. Příběh byl čtivý, rychlé a krátké kapitoly pomáhají tomu, že jste za chvíli na konci. Hodně jsem srovnávala s Trhlinou od Kariky, ta měla větší potenciál. Možná díky tomu, že mizení na Tribeči má reálný podklad, ale Kateřina taky dobrý. Jen si myslím, že jednotlivé postavy mohly být trochu lépe vykreslené, jejich povaha a tak. Ale možná na to v knížce už nezbylo místo. ;-)

07.04.2023 3 z 5


Knieža Smrť Knieža Smrť Dominik Dán

Dobře Dán! Opět skvělé čtení na pár hodin. Většinou nelze odložit. S partou od Dvou lvů se prostě nenudíte.

27.03.2023 5 z 5


Tajomný závoj Tajomný závoj Dominik Dán

(SPOILER) Všechno je skryto za závojem... "Hlavní případ" je tentokrát nevyřešen, hlavní podezřelý má 100% nevyvratitelné alibi.. Škoda, vypadalo to tak slibně. No na vyřešení vraždy mladé prostitutky si asi budeme muset počkat.
Druhý příběh se dočkal svého vyřešení. Skvělá spolupráce mezi odděleními pomohla vyřešit takřka jistou sebevraždu. I když ... tentokrát jsem i já od začátku tušila, že to nebude jednoznačně sebevražda a už od první chvíle jsem odhadla pachatele. Ale ani to nic nemění na tom, že knížku doporučuji!!!

27.03.2023 5 z 5


Kočičí stopa Kočičí stopa Dominik Dán

Svělá, humorná a jako vždy čtivá "dánovka"

27.03.2023 5 z 5


Bremeno minulosti Bremeno minulosti Dominik Dán

Nevím, co ke každé Dánově nové knížce napsat. Každá se mi čte dobře, některé jedním dechem, některé trochu pomaleji. Takřka vždy dávám za pět *, protože srovnávám s ostatními detektivkami a tohle hodnocení si dle mě zaslouží.
Zde autor poodkrývá téma, na které navazuje další knížka - Kočičí stopa.

27.03.2023 5 z 5


Probuzení Probuzení Laurent Gounelle

Skvělé! Doporučuju všem nevěřícím věřícím.

27.03.2023 5 z 5


Sladká pomsta Sladká pomsta Jonas Jonasson

Za mě skvělý. Já ty jeho postavy a absurdní situace prostě žeru!Pobavila jsem se, četla se hodně dobře a hlavním hrdinům jsem držela palce . Za pět

27.03.2023 5 z 5