Papája88 Papája88 komentáře u knih

☰ menu

Královna plamenů Královna plamenů Laura Sebastian

Vůbec nechápu negativní ohlasy na tuto sérii. Jsem ráda, že jsem se jimi nenechala ovlivnit a vděčná, že to nevzdalo ani nakladatelství a vydalo i závěrečný díl. Styl psaní mi vyhovoval, stejně tak i to, že ve všech dílech zůstalo vše jen z pohledu hlavní hrdinky, protože o její vývoj zde šlo především. Její reakce na situace mi přišla celkem uvěřitelná. Je fakt, že milostná linka tu není moc výrazná a ještě ve druhém díle jsem čekala, že se objeví někdo další a "zajímavější",no, vývoj vztahu byl sice pomalý, ale nakonec o to pevnější a pro mě realističtější. Nezdálo se mi, že by měly knihy hluchá místa, ano, nebojovalo se pořád, ale všechny ty části, kdy řešili strategii jak politiky, tak i bojů/přepadení a jiné postupy, mě bavili a to i přesto, že nemám ráda rozvleklé knížky "bez děje", tady mi to bez děje nepřišlo... Rozumím, že to čtenářům "těžších" knih tak možná nepřipadalo, ale pro kategorii Young Adult se s tím tato série, v mém osobní seznamu, opravdu řadí mezi ty nadprůměrnější. K závěru knihy mi jedna smrt přišla skutečně zbytečná a říkala jsem si jen: Proč!? Ale celkově musím říct, že to bylo příjemné čtení. :)

29.12.2020 5 z 5


Růže podzimu Růže podzimu Abigail Gibbs

Jako předchozí díl hodně čtivé. Přesto to na mě působilo daleko více zmateně a místy až nesouvislé dějové zvraty. Na druhou stranu, a teď půjdu trochu proti proudu, se musím přiznat, že tenhle díl se mi líbil víc než první, i když hlavní romance a celkové vztahy hlavní hrdinky (krom k babičce), mi přišly dost vlažné. A jinak, nevím, jestli to tak připadalo jen mně, ale já tam vidím dost velký potenciál na úplně jiného jejího "osudového" partnera... :) Mrzí mě, že se spisovatelka zasekla(vzdala) s dalšími díly, všechny mínusy bych totiž připisovala jen jejímu nižšímu věku a věřím, že dnes by to vypadalo úplně jinak.

04.11.2020 4 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Kniha ve mně vyvolává rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem jí měla velmi rychle přečtenou a musím říct, že se četla moc dobře, děj mě hnal stále dopředu a dalo by se říct, že mě to i bavilo. Na druhou stranu (a teď opominu občasné zmatené a nelogické vývoje situací) mě kupodivu rozčilovali obě hlavní postavy. Já asi nikdy nepochopím stockholmský syndrom. Ze začátku jsem Violet fandila, postupem času jsem nad jejími reakcemi, přestože s ní zacházeli čím dál víc jak s kusem hadru, začala kroutit hlavou + její neustále brečení tomu moc nepřidalo. Bohužel ani nad hlavním hrdinou jsem se moc nerozplývala, pro mě to byl od začátku až do konce prostě vrah a pořád jsem čekala, kdy mě něčím přesvědčí, že za její oběť opravdu stojí, ale nestalo se. Navíc mi jeho chování i ostatních "mladých" připadalo opravdu spíš více pubertální než jako někoho, komu je kolem 200 let. A jeho milostné vyznání na straně 466? Skutečná třešnička na dortu... Nakonec jsem musela dát za pravdu její sestře. Doufám, že se ve 2. díle s Čaromocnými - Autumn alias s Růží a Fallonem lépe sžiji.

02.11.2020 3 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Lidé kolem nadšení a já, možná právě kvůli tomu vysokému očekávání, bohužel zklamaná. Přestože byla kniha napsaná čtivě (což je velké plus, díky kterému se určitě pustím i do pokračování o tom žádná), tak půlka knihy byla za mnou a já pořád čekala, kdy se konečně začne něco pořádného dít a nedočkala jsem se ani na konci. Nemluvě o tom, že už na začátku mi v hlavě naskočil obrázek Gothamu a Honey mi dost připomínala Harley Quinn, což by mi ani tak nevadilo, kdybych od této série nečekala něco víc. A vůbec největším zklamáním? Chemie mezi hlavními postavami pro mě nebyla žádná... Ach jo, na to jsem se těšila nejvíc a.......nic. No, uvidím, jak se to bude vyvíjet v dalších dílech a třeba budu mile překvapená. :-)

07.07.2020


Dědictví Dědictví E. E. Holmes

Očekávání žádná, byla jsem však mile překvapená. Asi bych jí 5* za normálních okolností nedala, ale vzhledem k tomu, že jsem jí měla za den přečtenou a pomohla mi ukončit čtecí krizi, tak to jinak ani nešlo. Velmi jednoduše a čtivě napsáno a mě tohle odpočinkové čtení teď prostě sedlo. Určitě budu ráda za pokračování, zrovna se to muselo na konci tak pěkně rozjet. :D

24.06.2020 5 z 5


Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Pět hvězd rozhodně nestačí! Málokdy se stane, že by mě nějaký příběh tak pohltil, ale od téhle knihy jsem se nemohla odtrhnout. Přečteno za den a půl a zoufale teď budu vyhlížet další díly.

02.05.2020 5 z 5