Papaja1 Papaja1 komentáře u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

Stejně tak napínavé a čtivé jako 1. díl. Statečnost, chytrost a přátelství 14leté(ho) Ilan a dobrodružství, kterým je společně s pětadvacítkou vystavován(a) jsou pro mě dechberoucí a s nadšením jsem se těšila na každou další kapitolu. Už se nemohu dočkat pokračování. P.S.: Asi jsem se zamilovala do kapitána. Být Ilan, jdu do něj. :D

28.07.2019 5 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Naprosto úchvatná kniha o tom, jak zdravě žít a užívat si života. Obsah knihy je dokonalý stejně jako vzhled. Margit je prostě třída, která všechny své čtenáře vymaní ze ziskuchtivého potravinářského průmyslu a ukáže ten správný směr. Kdyby to šlo, dala byl 6 hvězd.

10.07.2019 5 z 5


Matka Matka Karel Čapek

Žalostné naříkání Matky nad tím, jak se celá její rodina, od manžela až po všech 5 synů, nechá postupně dobrovolně "zbytečně" zabít pro své hodnoty a dobro vlasti. Velice kouzelné mi přišlo setkávání zesnulých s živou Matkou, která je jako jediná viděla a rozprávěla s nimi. Sami občas mírně zalitovali, že nestihli udělat, co mohli, ale stejně by teď do války šli opět, zabít se znovu. Ke konci mi vyhrkly slzy.

24.08.2018 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Skvěle napsaný a 100% napínavý příběh. Celou dobu jsem uvažovala nad tím, jak to asi bylo, co se s Corou stalo. Instinkt mě nezklamal, něco jsem čekala. Závěr byl strhující, zvlhly mi oči. Říkala jsem si, že jedno odhalení už v 17. kapitole určitě nebude jen tak. Ale u poslední 37. kapitoly jsem jen prosila "ne, prosím, nechoď tam, protože vím, co se stane".

23.08.2018 5 z 5


Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Knihu jsem přečetla v podstatě za jeden den. Po prvních kapitolách jsem přemýšlela, jak to asi sakra může skončit. Co by měl Bilodo udělat. Jestli má šanci vyhrát. Ale takový konec jsem opravdu nečekala. :D Moc krásné dílo o zvrhlé zálibě, s čistě-erotickou poezií.

21.08.2018 5 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Dechberoucí kniha, která popisuje až neuvěřitelný příběh nevinných sester, které protrpěly svoje mládí. Děj ve mně vyvolal lítost, strach, smutek, nepochopení, pocit hnusu, nenávist i víru.

17.01.2018 5 z 5


Dítě jménem Kuba Dítě jménem Kuba Tereza Melišová

Dlouhou dobu sleduji autorku na facebooku a snad při každém příspěvku se bavím. Jejího synáčka zbožňuju. Četla jsem komentáře, jak se u knížky čtenářky lámají smíchy od začátku do konce, jak ji rychle přečtou, jak je Kubík úžasný. Tohle vše mě dost navnadilo a bylo mi jasný, že já milovník dětí, si tuhle knížku jednou prostě musím přečíst. Konečně k tomu došlo. Knížka se opravdu četla sama. Kubík byl opravdu úžasný, ale jen někdy, přesněji řečeno asi na posledních 20 stránkách. Podotýkám, že sama nemám dítě, ale po většinu času, mám dojem, bych hodně neposlušného Kubu jistě seřvala, možná mu občas i naplácala na zadek, a nedělala vše, jak on píská, když si často vymýšlí a více mu ukazovala, co smí a nesmí dělat, nebo aby to neděl sám, ale s maminkou společně. Pokud jeho maminka na tom byla aktivně podobně, jistě ho více chápe a více mu dovolí, já jsem klidnější povahy. Obdivuji autorku za její výzvy, kterým čelila, jak vše hezky zvládá a i přes tu Kubovu hyperaktivitu z něj vychovává, jak se podle příspěvku zdá, skvělého dobrosrdečného chlapáka. Kvůli velkému očekávání jsem doufala, že se pobavím víc, proto čtyři hvězdy.

30.12.2017 4 z 5


Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Vtipné a správňácké komiksy, v kterých se pozná lecjaká holka.

30.12.2017 5 z 5


Bláznův průvodce na cestu do Vesmíru Bláznův průvodce na cestu do Vesmíru Petra Talová

Pokud se cítíte v nelehkém životním období, může kniha při čtení rozevřít stavidla a vypustit potoky slz. Ale nemění to nic na tom, že vám pomůže. Pomůže k vašemu dokonalejšímu já. Vysvětlí, proč se za daných okolností chováme zrovna takhle, pochopíme, že nás celý život formují lidé okolo nás. Knížku jen nečtěte, ale postupujte podle pokynů autorky-terapeutky, vyplňujte jednotlivé tabulky a pracujte s nimi. Tak budete pracovat i sami na sobě, se svým strachem, s touhou po šťastnějším životě.

21.09.2017 4 z 5


365 způsobů, jak si zajistit štěstí 365 způsobů, jak si zajistit štěstí Richard Webster

Kniha, v jejíchž 12 kapitolách jsou popsány nejrůznější tipy, jak si do svého života přivolat štěstí. Všechno je ale v podstatě o nás a o víře. Musíme hledat štěstí i v těch nejobyčejnějších věcech, a potom budeme šťastni, protože vždycky nám přece může být hůř. Pokud budeme věřit autorovým tipům a svým talismanům a řídit se pověrami, štěstím se stane ta naše víra a opravdu budeme spokojenější a klidnější.

18.09.2017 4 z 5


Protože tě miluji Protože tě miluji Guillaume Musso

Skvělá uchvacující kniha s psychologickou tematikou. Občas mi dělaly problémy skoky v čase, ale potom jsem si na ně zvykla. Knihu mohu jedině doporučit a opravdu nikomu neprozrazujte konec.

15.09.2017 5 z 5


Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Docela dobrá kniha, hezky se četla. Příběh mi přišel ale takový klasický a konec jsem čekala jiný. A naučte se prosím psát "na shledanou", v mém vydání to je všude napsáno dohromady tj. špatně.

09.09.2017 4 z 5


Syn lovce medvědů Syn lovce medvědů Karel May

Nemám moc ráda filmy s indiánským tématem. Doufala jsem, že aspoň díky knize z přítelovy knihovny začnu mít příběhy Vinnetoua a Old Shatterhanda ráda. Vím, že kniha byla napsána moc pěkně, ale často se mi pletly postavy a měla jsem problémy se soustředěním na děj, přečíst ji mi trvalo asi 10 měsíců. Dospěla jsem k názoru, že tato tematika mi prostě není souzena.

27.08.2017 3 z 5


Pohádky pro malé Buddhy Pohádky pro malé Buddhy Nagaraja Dharmachari

Knížka začíná úvodem pro rodiče o buddhismu a radami, jak s knížkou pracovat. Následuje 18 milých příběhů zasazených do dnešní doby/řeči, které jsou ideální pro pomalé a hlasitě čtení, na konci každého příběhu je krátké ponaučení, které z pohádky můžeme vyčíst. Na konci knihy jsou popsány způsoby meditace, které pomohou nejen dětem, ale i dospělým. Opravdu milé a poučné čtení, žádná filosofická ani náboženská přesycenost.

26.08.2017 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Sci-fi rozhodně není můj žánr a na začátku jsem si říkala, že asi snad ani nebudu chtít číst pokračování. Říkala jsem si, že jsem si od začátku čtení měla dělat slovníček sklenařských pojmů... ale on na konci knihy je! A po sté stránce (možná za to mohlo jen mé rozpoložení během dnů) mě to tak nadchlo, a tak jsem se do toho začetla, že po stopách Ilan a pětadvacítky rozhodně dál půjdu. Skvělé dílo a jsem ráda, že je od české autorky.

22.08.2017 5 z 5


Slávy dcera Slávy dcera Ján Kollár

Nevěřila jsem, že to celé přečtu. Obdivuji ty, co to dokonce všechno chápou. Původní délka by myslím bohatě stačila, časem totiž přidal Kollár ještě 4. a 5. zpěv a 2. rozšířil. Některé verše se mi moc líbily a musím pochválit tu pravidelnost rýmů - až na výjimky ABBA ABBA CDC EDE.
"Opakujte žel můj zem i moře, jiným slasti strojí pochlebné, a mně láska činí bol a hoře;
polituj mne, nebes celý strope, jiným stele lůžko svadebné, a mně láska hrob a jámu kope." (Zpěv III., 98)
"... láska jest všech velkých skutků zárod, a kdo nemiloval, nemůže ani znáti, co je vlast a národ." (Zpěv I., 25)

16.08.2017 3 z 5


Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Můj žánr. Skvělé ukončení tajemné trilogie. Opět designově senzačně zpracovaná kniha stejně jako předešlé dva díly a to důležitější obsahově opravdu velmi poutavá. Snad jediná kniha za dlouhou dobu, u které nekoukám na počet již přečtených stran a kolik mi jich do konce ještě zbývá. Mám ale dojem, že předešlé díly byly více napínavější.

09.08.2017 5 z 5


Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Moc pěkně napsaná kniha, četla se úplně sama a ty krátké kapitoly k tomu jen dopomáhaly. Zaujalo mě to rozdělení děje po 100 stránkách, po první stovce "hop", po druhé "juchu" a třetí stovka konec. Ten konec mi přišel teda dost nerealistický a přislazený, ale jsem za něj v podstatě ráda a zároveň se trochu bojím, že v něco takového budu též doufat.

30.07.2017 4 z 5


Golem Golem Gustav Meyrink (p)

Zpočátku jsem byla trošku zmatená a nevěděla, co si myslet, ale od asi první třetiny jsem napnutě četla každou stránku za stránkou. Některé věty z posledních stran jsem musela číst několikrát a to kvůli rozčilení, které ve mě napětí vyvolalo... jednoduše řešeno, jsem se až tak moc nemohla dočkat toho, až se dozvím, jak to všechno dopadne. Naprosto skvělá knížka s mystikou a židovskou čtvrtí Prahy.

23.07.2017 5 z 5