PanKrabák PanKrabák komentáře u knih

☰ menu

Jurský park Jurský park Gail Herman

Tak nějak nevím jak popsat své pocity. Kniha splňuje to co slibuje a to přepis filmu (opravdu čistě odvyprávěný scénář nic víc nic míň). V podstatě to vůbec nebuduje žádné drama a pocit strachu. Nejnapínavější scény jsou často odbyté v jednom odstavci. Filmu se to tedy neblíží ani zdaleka a o originální knize ani nemluvě...

17.11.2023 3 z 5


Čarodějova nevěsta 15 Čarodějova nevěsta 15 Kore Yamazaki

Začíná to být opravdu zajímavé.

14.05.2023 5 z 5


Čarodějova nevěsta 14 Čarodějova nevěsta 14 Kore Yamazaki

Od nástupu na akademii si příběh drží svojí kvalitu. Tentokrát trochu menší posun dopředu, ale občas není na škodu trochu zpomalit.
Jsem zvědaví na další vývoj postav. Hlavně Philomela a její příběh.

16.04.2023 5 z 5


Vetřelci z Minecraftu Vetřelci z Minecraftu Petr Heteša

Tohle bylo opravdu dobré. Nejlepší kniha s Minecraft tématikou co jsem zatím četl.
Asi 5 let se mi válela v hromádce na přečtení a nelituju že jsem se k tomu konečně dostal.
Jediný problém byl se jmény postav a orientace v nic. Tři hlavní postavy začínající na M přehlednosti úplně nepomohly a asociace přezdívek se jmény byla taky trochu komplikovaná. Trochu uspěchaný konec ale jinak si nemám na co stěžovat.

08.04.2023 5 z 5


Zajatci Minecraftu Zajatci Minecraftu Petr Heteša

No jak to říct "not great not terrible"
Měl jsem asi trochu větší očekávání.
Nejvíc mě asi vadilo nedodržování fungování samotné hry (pro někoho kdo má něco nahráno to bije do očí).
Četlo se to dobře a rozhodně musím od autora zkusit nějakou dospělejší knihu.

02.04.2023 3 z 5


Němci proti Hitlerovi: opozice v třetí říši 1933-1945 Němci proti Hitlerovi: opozice v třetí říši 1933-1945 David Welch

Asi se nejedná o nejlepší vstupní bod do tématu 2. světové (Společně s dohledáváním si věcí to šlo), ale jako vstupní bod do opozice v Německu je to ideální. Nejde se moc do hloubky takže si pak pro víc informací musíte najít knihu s konkrétním tématem kde to bude rozebráno do detailů.
Pokud by se člověk více zabýval danou tématikou je to dobré pro dání si věcí do souvislostí.

29.03.2023 4 z 5


Třináctkrát proto Třináctkrát proto Jay Asher

(SPOILER) Viděl jsem první seriál a ten mě emočně rozdrtil na prach. Knižní příběh také nebyl nic jednoduchého ale bylo to o pár stupňů méně obtížné. Kniha je moc dobrý základ ale seriál dotáhl příběh v 1 sérii k dokonalosti. Pokud bych neměl porovnání se seriálem tak nevím jak by dopadlo hodnocení. Nevím jestli to že se příběh odehrával v jednom dni samotné knize ubírá. Příběh sám o sobě funguje hezky ale jsme ochuzeni o téměř jakékoliv interakce s dalšími lidmi na páskách a jejich pohledy na celou věc.

14.03.2023 4 z 5


Němý hlas: Kniha sedmá Němý hlas: Kniha sedmá Jošitoki Óima

Přečteno jedním dechem.
Měl jsem radost že tam jsou ještě další kapitoly potom co film končí (^▽^) výsledkem je víc otázek než odpovědí (o-_-o)
Asi musím chvíli rovnat myšlenky jinak nedám nic smysluplného dohromady.

25.12.2022 5 z 5


Němý hlas: Kniha čtvrtá Němý hlas: Kniha čtvrtá Jošitoki Óima

Fascinující jak kniha vykresluje postavy. Jsem schopný je nenávidět za jejich chování ale zároveň moc dobře chápat proč se tak chovají a co je k tomu vede.

01.11.2022 5 z 5


Němý hlas: Kniha třetí Němý hlas: Kniha třetí Jošitoki Óima

Konečně zase série do které jsem se začetl.
Nemám asi co dodat ...
možná jen noc prostě NOC - "rány od hlavy mlátící do stolu"

09.10.2022 5 z 5


Němý hlas: Kniha druhá Němý hlas: Kniha druhá Jošitoki Óima

Tohle je prostě skvělá série. Po prvním (dost náročném dílu) je tady konečně to co člověk čeká. Stále emočně komplikované ale vyvážené. Konečně se můžete sžít s hlavním hrdinou.
No nic já si jdu honem někde sehnat další díl.

25.09.2022 5 z 5


Počátek Počátek Stan Lee

Nevím co vedlo tvůrce komiksového výběru k tomu aby tento soubor vyšel až tak pozdě, tohle měl být hned jako první díl a člověk který nikdy nečetl nic podobného by se hned lépe zorientoval. Celkově mi nevyhovuje tohle nechronologické vydávání. Asi se nikdy nedočkáme nějakých omnibusů takže asi nezbývá než se smířit s podobnými výběrovými sériemi případně pár dalšími knihami.
Abych se taky zmínil o příběhu samotném. Na dobu vydání originálu chápu mánii co okolo vznikla. Dnes už příběh ničím extra nenadchne. Pro někoho kdo chce číst další síťomilova dobrodružství je to ale dobrý začátek.

04.09.2022 4 z 5


Ztracený svět Ztracený svět Michael Crichton

(SPOILER) Musím zkusit další knihy autora protože jak Jurský park tak Ztracený svět jsou úžasné. Čekal jsem trochu větší návaznost na Jurský park které jsou jen v náznacích (výhodou je že se kniha dá číst i samostatně bez znalosti předchozího děje). Příběh se trochu déle dostával do tempa kdy člověk následně hltá stránky po tuctech. Odlišnost od filmového zpracování je ještě větší než u prvního dílu.
NÁSLEDUJÍ SPOILERY: pokud čekáte řádění T-Rexe ve městě tak toho se nedočkáte a celkově je výprava záporáků trošičku méně epická. V podstatě se dá říct že film je jen lehce inspirován knihou protože i samotná zápletka se v zásadních ohledech liší. S jedním rozdílem jsem ale nad míru spokojený a to ten že moje oblíbená postava přežila.

04.09.2022 5 z 5


Probuzení Probuzení Mirka Andolfo

Tak tímhle komiksem jsem objevil styl který mi opravdu vyhovuje. Skvělá kresba, sympatické postavy a žádná zbytečná cenzura nebo snaha cokoliv zakrýt (tak akorát aby člověk neměl špatný pocit číst to i na veřejnosti). Víc takových.

04.09.2022 5 z 5


Němý hlas: Kniha první Němý hlas: Kniha první Jošitoki Óima

Před pár lety už jsem viděl film a ten patří mezi mé nejoblíbenější takže mě asi manga nijak nepřekvapí. První díl je skvělé rozvedení hlavní zápletky i když je to trochu náročnější téma a pro někoho až příliš. Protože už vím co se děje dál tak musím zdůraznit že je důležité ten začátek (kdy máte chuť dát hlavnímu „hrdinovy” každou druhou stránku pěstí) nějak přetrpět protože je to potřebná součást příběhu a v následujících dílech už to v podstatě není.

04.09.2022 5 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Přesně takhle by mělo vypadat každé pokračování. Po dočtení Medvědína jsem měl pocit že pokračování může dobře uzavřený příběh zbytečně zničit. "My proti vám" mělo ke zničení příběhu hodně daleko. Příběh postupně navazuje tam kde se Medvědín uzavřel a rozvádí to dál. Dostanou prostor i některé vedlejší postavy. Konec znovu příběh moc dobře uzavře.

11.12.2021 5 z 5


Orange. Kniha první Orange. Kniha první Ičigo Takano (p)

Teprve 3 manga ke které jsem se dostal, ale zatím nejlepší. Sympatická skupinka různorodých lidí ke kterým se připlete člověk s ne úplně dobrým osudem, který je snad možné změnit (?_?)

20.05.2021 5 z 5


Příběhy z Overworldu Příběhy z Overworldu Ryan North

Poslední příběh by dostal 5* z 5. Vyprávění bez jediného slova. O prasátku byl také fajn a zbytek průměr.

20.05.2021 3 z 5


Minecraft: První kniha příběhů Minecraft: První kniha příběhů Sfé R. Monster

Číst to ve 12 letech byl bych z toho nadšený. Pro moje současné já to bylo fajn odreagování, ale na rozdíl od knih jako Zajatci Minecraftu a nebo série Povstání Herobrina mi tenhle příběh v hlavě asi moc dlouho nezůstane.

16.05.2021 3 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Hodně zdlouhavý začátek ale po asi 100 stranách se začne příběh konečně rozjíždět a stojí to za to. Jakmile vtáhne do děje tak už nepustí.

28.04.2021 5 z 5