PaluškaB PaluškaB komentáře u knih

☰ menu

Zimní příběh Zimní příběh Mark Helprin

Knihu si určitě už znovu nepřečtu. Příběh byl sice zajímavý a autor měl skvělý nápad na příběh, ale některé pasáže si myslím až zbytečně zdlouhavé a nudné.

18.12.2018 3 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Kdybych měla popsat knihu pouze jedním slovem, tak by to bylo slovo INSPIRATIVNÍ.
Protože tahle kniha prostě je INSPIRATIVNÍ. Je to životní příběh holky, která, i když se bála, tak prostě zaťala zuby a šla žít svůj život naplno.
Ukazuje nám dospělou dívku s duší dítěte, která věří, že i ty nejblázivnější sny se nám mohou vyplnit, když opravdu věříme a jdeme si za tím.

19.09.2017 5 z 5


Zakázané přání Zakázané přání Jessica Khoury

Kniha se mi líbila a četla se mi lehce. Sice mi občas děj připomínal pohádku od Disnyeho Aladin, ale nevadilo mi to až tak. Aladin mi přišel jako silný a rozumný muž, který se jen tak něčeho nezalekne až do té chvíle, kdy se se Zahrou ocitl na hoře Tissii. V tu ránu se v mých očích proměnil v ustrašeného malého chlapce.
Až na tuto výtku mi příběh přišel skvělý a poutavý, a k některým pasážím jsem se s radostí i vracela. Knihu doporučuji.

04.03.2017 4 z 5


O zahradě O zahradě Pavel Čech

Skvělý příběh, který ukazuje to, jak se dětské vnímání a fantazie v průběhu dospívání a stáří mění.
Autor nám zde krásně popisuje vnímání tajemna a zvědavost jak malého chlapce, které má celý svůj život před sebou, tak starého může, který již procestoval celý svět a není už nic, pro co by se tak lehce nadchnul.
Ještě ke všemu je příběh doplněný o úchvatné kresby autora.

15.02.2017 5 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Nesmírně smutný, přesto nádherný příběh. Příběh o chlapci, který musí čelit kruté, avšak nevyhnutelné pravdě ve svém životě, kterou mu přišel ukázat NETVOR.
Nádherné ilustrace, kterými je kniha protkána, živě doplňují příběh.
Na konci jsem se neubránila slzám.

15.02.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nádherný příbeh o dívce, která se ničeho nezalekne a jde si za svým snem. K tomu všemu to vypráví vypravěč ztělesněný ve smrti.

25.01.2017 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knihu jsem četla k maturitě. Zaujala mě jak je poutavě a přitom výstižně napsaná. Je tu vyobrazena láska na první pohled a i to, že mladíkovi nevadí, že je dívka rozdílná. To vše je zobrazeno za války. Na konci knihy jsem neudržela slzy.

25.01.2017 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Skvělá kniha jako fantasy pro dospívající. Mě osobně se kniha moc nelíbila. Ovšem začátek byl napínavý, poutavý a byly tam i pasáže, které se mi líbily. Spíš až konec knihy mě nudil a do čtení jsem se musela často i nutit.
Je to možná i tím, že jsem jako první viděla film, který mě nalákal na knihu, a ze které jsem byla trochu zklamaná. Další díly už číst nebudu.

25.01.2017 3 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Tuhle knihu jsme meli jako povinnou četbu v hodinách literatury a musím říct, že nebýt toho, tak bych si ji asi nikdy nepřečetla. Jsou to jiné příběhy, než na jaké jsme zvyklí. Díky těmto příběhům poznáváme i naši historii z doby kamenné.

25.01.2017 3 z 5


Špalíček národních písní a říkadel Špalíček národních písní a říkadel Mikoláš Aleš

Nádherná kniha plná spousty krásných básniček, říkadel a přísloví. K tomu vše doplněno o ilustrace Mikoláše Aleše, které jsou součástí textu. Knihu vřele doporučuji k přečtení.

24.01.2017


Noha k noze Noha k noze Viliam Klimáček

Tahle kniha je opravdu určena pouze těm nejmenším. Ač je napsaná hravě a pro dítě může být i skvělá a zábavná, což autor dokazuje u nejedné pasáže, mě osobně se nelíbila a nudila jsem se. Ke knize jsem se dostala jenom díky náhodě a to kvůli škole, kde jsem měla za úkol vypracovat na tuto knihu seminární práci.

08.01.2017 2 z 5


Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Skvělá knížka pro děti. Jen doporučuji číst knihu vydanou před rokem 1989. Do tohohle roku je její děj ještě nezměněný. Po tomto roce se průběh děje v knize hodně změnil, když se do změny knihy začala vměšovat dcera Bohumila Říhy. Je to dobře pozorovatelné u části, kdy se Honzík vítá s dědečkem a na všechno možné se ho vyptává.

21.12.2016 4 z 5