Pajulma Pajulma komentáře u knih

☰ menu

Ptáci, zvířata a moji příbuzní Ptáci, zvířata a moji příbuzní Gerald Durrell

Skvělá kniha, kterou jsem si vzala s sebou právě na dovolenou na Korfu. Nejenže mě pobavila, ale i poučila.

13.07.2019 5 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Naprosto úžasně napsaná kniha. Vtáhla mě 100% do děje a s Danem a Stellou jsem to prožívala, jako kdybych tam byla s nima. Je to jedna z nejlépe psaných knih, které jsem četla.

11.05.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha se čte velmi pěkně. Je opravdu neuvěřitelné, že Lale společně s Gitou přežil. Stálo při nich opravdu velké štěstí. Doufám,že se už nikdy nic takového nestane.

11.04.2019 4 z 5


Jeden kopeček šmoulový Jeden kopeček šmoulový Marie Doležalová

Měla jsem problémy knihu vůbec dočíst. Nebavila mě. Příběh cizí rodiny mě vůbec nezajímal a nelibilo se mi ani jak je to psané. Popisky po stranách psané asi autorkou jsou velmi špatně čitelné.
Kniha je barevná a vypadá vesele, to je za mě jediné plus.

26.03.2019 1 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Tam mám splněno a knihu přečtenou. Jako povinnou četbu jsem jí nečetla a opsala to od své maminky z její četby. Kniha ja fakt krásně psaná, ale pro mě je to velmi těžké čtení. Divím se,že to někdo na základní škole pochopí,co tím chtěl básník říci. Kdybych si nepřečetla přebal knihy o čem je příběh,tak bych se ztratila už na začátku.

01.03.2019 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

První co mě u této knihy po pár stránkách napadlo bylo proč se tak plýtvá papírem.
Byla to moje první poezie. Druhá půlka byla pro mě lepší. Za mě z knihy nejlepší ilustrace. Zkusím se po čase ke knize zase vrátit.

25.02.2019 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Patrik Hartl je můj oblíbený spispovatel. Kniha mě opět nezklamala. Příběh byl poutavý a zajímavý, takový z běžného života. Jediné co bych tomu vytkla je těch hodně jmen na začátku, dost jsem se v nich ztrácela.

23.02.2019 5 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

První půlka knihy mě vůbec nebavila, zbytek jsem dočetla najednou, abych to měla už za sebou. Jsem ráda,že se jednalo pouze o půjčenou knihu a nebude v mé knihovně. Některé pasáže jsou opravdu přehnané a nereálné. Poslední kapitola úplně zbytečná a bylo to zbytečně prodlužované.
Když začala být nějaká kapitola zajímavá, tak byl hned skok v další kapitole k něčemu nezajímavému. Určitě bych knihu dál nedoporučila.

23.01.2019 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Velmi poutavý příběh a také velmi smutný.

22.01.2019 5 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Kniha je velmi depresivní a nebylo pro mě snadné jí ani dočíst. Do půlky knihy se nic moc nedělo. Všechny postavy jsou nesympatické. Zakončení bylo dost divné. Nedozvíme se jak dopadnou důležité postavy - Zora, Mikuláš, Aleš. Pro mě byla tato kniha ztráta času.
Od spisovatelky jsem četla také knihu Bábovky a vím,že se k jejim knihám určitě nevrátím.

04.06.2017