PajinaRo PajinaRo komentáře u knih

☰ menu

2071 2071 Andrej Líbal

Po dlouhé době jsem přečetla české sci-fi, které stálo za to.
Ocitáme se v budoucností, kde byla objevena již nesmrtelnost. Tu však nemůže mít každý. Moc se mi líbilo vyobrazení budoucnosti - voda na příděl, zapomnětlivost lidí, technologie, narážky na dnešní velmi známé firmy ...
Hlavní hrdina mi zpočátku sympatický nebyl. Postupně jsem s ním začala soucítit a byla jsem zvědavá na jeho příběh. Nejvíce jsem si oblíbila Ariel, avšak na konci mě lehounce zklamala. Snad svoji reputaci ve druhém díle napraví.
Příběh samotný měl spád. Jedna událost střídala druhou. Když se z jednoho průšvihu Sam dostal, tak do druhého spadl. Jednu chvíli jsem si už říkala, že má hodně velké štěstí až to uvěřitelné není, ale pak přišel velký zvrat a vše do sebe zapadlo.
Celkově jsem se během čtení cítila jako Jon Snow, když mu Ygritte dokola říkala, že nic neví. Fakt jsem nic nevěděla do úplného konce.
Konec jsem čekala více akčnější. Také jsem čekala, že mi bude zodpovězeno na více otázek, než nakonec bylo. To však omlouvá ten fakt, že bude pokračování, na které se moc těším.

Velký palec také dávám za nádherné černo červené ilustrace. Klidně by jich mohlo být více.

Za knihu moc děkuji autorovi.

06.08.2022 4 z 5