Pája699
I já si vybírám Tea :-D
Tak jo ženy, přiznejme si, že po přečtení by skoro každá z nás, chtěla potkat takového Klikeiňana a být unesena :-)
Tahle mimozemšťanská romance mě neskutečně bavila a já ji zhltla za jeden den při slunečném počasí.
Scifi-romantika z jiné planety vás chytne a nepustí. Tohle mi káplo do noty a sedlo do nálady.
Hrozně mě to bavilo, a četlo se to úplně samo.
Za mě peckovně vykreslené prostředí i postavy. Jiná země, jiné mravy .-)
S chutí a radostí, si přečtu další díly z téhle planety!
Já vlastně ani pořádně nevím, jak hodnotit :-)
Možná to bude i tím, že mi celkový dojem kazil i překlad, který měl strašně chyb. A co si budeme i na vyprávění ve třetí osobně jsem si musela dlouho zvykat.
Opět jsem čekala daleko, daleko víc. Věřím ale tomu, že první díl byl jen zahřívací kolo a další mě strhnou více.
Tady bylo vše jen tak okrajově vysvětleno a naznačeno, že vám vlastně ani nic jiného nezbyde, než si ty další přečíst :-D
Utajovaná magie, znamení Sudby….no, otázek mám víc než dost :-D
Potenciál to určitě má!
Celaena si mě získala už od první stránky. Její osobnost mě zaujala a já jsem sama zvědavá, co nám všechno odkryje a prozradí.
Dorian….takový Casanova princátko :-D postupem čtení ale zjistíte, že zrovna na růžích ustláno nemá a není zase tak špatný.
Král byl a je hrozný zmetek….tahle postava mi pila krev a věřím, že bude i na dále.
Chaol…to byl můj hrdina a oblíbenec už od samého začátku :-). K Celaene by se mi líbil více do páru…ale opět uvidíme, kam nás jejich příběh zavede.
I když mě první díl tolik neoslovil, tak na pokračování se moc těším :-)
(SPOILER) Začátek se mi trošičku táhnul jak žvýkačka :-)
Nic méně na Willa a Becketta jsem se strašně těšila. Dva trhlý, sympatický, nabušený hokejisti se smyslem pro humor, kteří si za zavřenými dveřmi rádi užívají sex ve třech.
Jako pikantností tam je víc než dost .-)
Pak tu máme Charllote, která na venek působí odměřeně. Vše musí mít svůj řád a chce, aby rodiče na ni byly pyšní.
Charllote má ale dvě tváře :-) ráda experimentuje a upouští páru, aby se zbavila nahromaděného stresu.
Na seznamovací apce se seznámí s našimi hokejisty. Nejdřív to bere jako srandu a setkání odmítá. Ale fantazie je silnější…
Měla to být jednorázovka, ale jak to tak bývá že joooo :-D
Postupem času všichni tři zjistí, že jim je spolu dobře i mimo ložnici. Ač se nikdo z nich nechtěl zamilovat…stalo se.
Jsem moc ráda, že spolu zůstali všichni. Vybírat mezi těmahle dvě, bych taky opravdu nechtěla….bylo by to nemožné se rozhodnout jenom pro jednoho z nich :-)
Jedním slovem PECKA!
Tento díl jsem si užila na max a vlezl mi pod kůži.
Kett a jeho tým se nezastaví ani na chviličku a opravdu nebudou mít v tomto díle na růžích ustláno a to doslova.
Nalezena mrtvá žena obalená ostružiním odstartuje pekelnou show. Nápovědy a indicie mají vyšetřovatele dovést k další oběti, kterou mohou zachránit. Začíná boj o čas.
Vrah je nemilosrdný a s policisty si hraje. Proč jsou vraždy napodobené z pohádek? Co za tím vším ve skutečnosti všechno je, a hlavně kdo a proč?
To se dozvíte na konci příběhu .-)
Robbiho mi místy bylo až líto. On se snaží pořád zachránit celý svět, ale kdo zachrání jeho? Přišlo mi, že tento případ vyšetřil z posledních sil. Měl by si odpočinout a něco mi říká, že ty síly na další případ bude potřebovat!
Clare, bože, ten jak mi tady vadil. Tu jeho čokoládovou tyčinku, bych já jemu strčila někam :-D
Jeho chování už bylo na mě trošku moc.
Nádherná a trefná obálka :-)
Polibek č.1000
S Poppymin.
Když se vracela domů.
Úplně mi to roztrhlo srdce.
Určitě se jedná o dojemný, dechberoucí a srdcervoucí příběh, který vás dožene k slzám.
Rune a Poppy se seznámili, když jim bylo 5 let a od té doby byli nerozluční.
Tedy až do té doby, než se musel Rune se svými rodiči odstěhovat zpět do Norska.
Netrvá dlouho a Poppy se z ničeho nic odmlčí. Nebere telefonáty, neodepisuje na dopisy.
Co se vlastně stalo?
To se Rune dozví za 2 roky a pravda je šokující a láme to srdce.
Mě se příběh líbil, ale na druhou stranu, mě ta jejich láska přišla přeslazená. Ač na vážné téma, tak to bylo všechno zalitý sluncem a růžový, až z toho člověku začaly bolet zuby :-) takové těžko uvěřitelné, i když se to četlo fakt skvěle.
Hlavně se mi líbil vývoj vztahu Runeho a jeho otce.
Musím souhlasit, že Epilog jsem si tedy upřímně taky představovala jiný.
Knížky od Colleen miluju, každá vás zaujme něčím jiným, vtáhne a nepustí :-)
Tady tomu nebylo jinak! Sice to je jiný šálek kávy, než jsem zvyklá, ale příběh mě zaujal…
Po první kapitole jsem si začala říkat a sakra tohle bude hodně zajímavé…úplně mě to nabudilo v očekávání.
Celý příběh za mě v pohodě, až na ten konec, ale za to si můžu sama. Podle zdejších komentářů, jsem myslela, že se to vyvrbí jinak a doufala jsem v něco, co vlastně nepřišlo. Takže můžu být naštvaná jenom sama na sebe, že jsem si vytvořila určitou představu.
Bylo to napínavé a místy i mrazivé čtení…..
Dá se opravdu zamilovat do ducha? .-)
S chutí a ráda si přečtu další autorčinu tvorbu.
„NAVŽDYCKY BUDEME BRATŘI“
Se zlomeným srdcem se nad ní skloním a přitisknu k ní čelo: „Mrzí mě to.“
Cítím, jak mě ta konečnost ničí.
Vtisknu jí na spánek slaný a vlhký polibek a zašeptám ji do ucha svoje
poslední vyznání – příliš, příliš pozdě.
„Taky tě miluju, Cecílie.“
I když už nikdy nezaprší.
Už není úniku
Už žádný oheň a voda
Už žádný plamen
Už žádný déšť
Už mi nepatří
I já se musím přiznat, že první polovina knihy mě moc neoslovila a místy jsem se i do čtení musela nutit.
Pak ale nastal obrat a mě to zase vcuclo a nepustilo, stejně jako v díle Exodus.
Vrátit se zpět do Triple Falls bolelo stejně, jako předtím.
Teď se nám ale nabízí příběh z úhlu pohledu Dominika. Byl to Havran každým coulem, který skrýval i svá tajemství a jejich břemeno nesl sám.
Jeho pocity, myšlenky, láska k Cecílii…..Podíváme se mu nejen do duše a mysli, ale hlavně i do srdce.
Bože, v tomhle díle si mě Dominik přetáhl na svoji stranu :-)
Říkala jsem si, nebudeš znovu brečet, už přece víš, jak to dopadne, ale stejně. Tahle scéna mě rozsekala i podruhé! Je to fakt silné a emotivní. A za to přidávám jednu hvězdu navíc, než jsem měla v plánu.
S Tobiášem svým způsobem nesouhlasím ani teď. Pak si ale říkám, kdyby to autorka napsala podle našich představ, bylo by to pořád takové? Tak silné? Myslím si, že asi ne…
„Až se spustí déšť, budu tvoje, Dominiku. Když budeš chtít.“
(SPOILER) Sice se druhý díl čte stejně dobře jako první, ale tohle mi do noty úplně nekáplo.
Buď začínám být náročnější, nebo nevím :-) čekala jsem opět od knihy trošičku víc.
Ve své podstatě děj navazuje na předchozí děj. Zoey pár týdnů po odhalení pravdy své nejlepší kamarádky svoje pocity potlačuje a utápí je v alkoholu a po večírcích. Potřebuje prostě zapomenout na zradu a smrt Finna.
Její ochránce Dylen mě tady prostě štval :-D Hrozný problém „pouze“ říct, že té a té osobně pomáhám, věř mi, nehledej v tom nic jiného. V tuto chvíli ti bohužel nemůžu říct víc.
Néééé uděláme z toho problém na třičtvrtě knihy…bože proč? Dylen je odměřený, snaží se Zoey vyhýbat jak jen to jde, aby spolu nebyli o samotě…na druhou stranu jí pořád hlídá a pomáhá s výukou a obranou….
Naštěstí Zoey má skvělé kamarády Kennu a Murphyho, kteří za ní stojí a pomáhají jí odhalit pravdu. Bože, tyhle dva jsem si oblíbila už v prvním dílu, víc než hlavní postavy .-)
Beau…ať jsem si o něm myslela v průběhu čtení cokoli, tohle si nezasloužil…
Knihu jsem sice dočetla, ale za mě v tomto žánru prostě průměr.
(SPOILER) "Vezmi si ty peníze, Morgan. Utrať je. Nedávej je na charitu,
nenechávej je na účtu. Udělej s nimi něco,
co ti přinese radost. Odjeď. Tak, jak sis to vždycky přála.
Škoda, že nemůžu jet s tebou.“
Sakra, tohle byla nádhera!
Autorka tu jde s emocemi fakt až na dřeň.
I když vás bude v určitých pasážích bolet srdce, čtěte dál, stojí to za to :-)
Je to skoro 2 roky, co Will zemřel na misi…Morgan se ale stále utápí ve smutku, bojuje se strachem, se záchvaty úzkosti a chodí na terapii.
Morgan v sobě dusí všechny emoce, pocity a trápení. Se svými kamarády nevydrží v jedné místnosti, nebere jim telefony, nechce je prostě vidět…výčitky jsou hrozná věc…
Sama morgan postupem času přijde na to, že se svým démonům musí postavit čelem….
Její kamarádka Sam, je jí neskutečnou oporou, a to jak při stěhování, tak i při rekonstrukci domu. Je jí oporou za každých okolností.
Co čert nechtěl, její sexy soused Jackson ji nenechává chladnou :-) aspoň do té doby, než zjistí, čím se Jackson skutečně živí. Jeho dcera Finlay byla už jen třešničkou na dortu :-)
Morgan je neskutečně velká hrdinka tohoto příběhu, a to se vůbec nezmiňuji o konci příběhu, kdy vystavila svůj život pro záchranu Finlay. To prostě bralo dech......
Dech beroucí a krásné! Všema deseti doporučuji!
(SPOILER) „Každý tvůj nádech“ je skvělé zakončení úžasné série.
Osobně jsem čekala asi více konfekt při tom velkém finále :-) Více, děje, akce, zatajeného dechu….
Nebylo to vůbec špatné, ale čekala jsem o chlup víc no .-)
Aspoň, že se konečně Layla rozhodla mezi Rothem a Zaynem. Od začátku jsem tým Roth, ale to neznamená, že mi Zayneho nebylo líto.
Jsem na jeho další příběh zvědavá, v pokračovací sérii….
Co musím vypíchnout je, že se tu dostalo více prostoru pro Caymana. Ten byl tak ďábelsky svůj, až mi to vytvářelo úsměv na rtu :-) njn pekelný úředník…..
Co mě mrzelo, byla Bambi…tak nějak jsem doufala, že se jím ji podaří získat zpátky.
Plnokrevník Robin, taky mohl dostat více prostoru…škoda, že byl konec takový uspěchaný, ale jinak celou sérii hodnotím kladně a určitě nelituje, že jsem se do ní pustila!
A mám stejný problém…..kdo je ve skutečnosti sakra Morris? :-D
Musím souhlasit s komentáři níže.
Je opravdu znát, že tento knižní scénář, se povaloval několik let u autorky v šuplíku.
U předešlých sérií a knížek samotných je vidět, jak se nám Elle vypsala do krásy :-)
Příběh Hayden a Brodyho určitě není špatný a zklamaná taky nejsem, ale jsem zvyklá trošičku na něco jiného od autorky.
Hokejové romance zbožňuju :-)
Hayden se vrací do rodného města, aby otce podpořila v rozvodovém řízení a taky skandálu o úplatcích v hokejovém týmu.
Je s kamarádkou v baru a potřebuje upustit páru. Jednorázovka se jí zdá jako skvělý nápad. U kulečníku si vyhlídne svoji „oběť“ :-D je jím právě Brody…..
Hayden netuší, že je to známí hokejista. Celkově, co se týče hokeje jí jde všechno trochu proti srsti .-)
Brody má zase na opak jednorázovek už plné zuby a rád by něco stabilnějšího.
Po strávené noci by rád něco víc, ale Heyden je zásadně proti. To trošičku pošramotí jeho ego :-) ale nevzdává se....
Osud je ale opět svede dohromady a tady jejich příběh právě začíná…..
"Nezapomeň, minulost ti pomůže pochopit a budoucnost jde změnit.
Přítomnost je jediné, na čem skutečně záleží.“
Bože, tak tohle byl tak krásně, smutný a dojemný příběh, že nemám slov.
Četla jsem s úsměvem na rtech a zároveň se slzami v očích.
Příběh Niny a Damiána vás vezme za srdce. Jsou to dvě spřízněné duše a v tom současném životě, ne a ne se najít.
Damián udělá špatné rozhodnutí…sedne opilý zavolat…vybourá se a zemře….
Až v podobě Strážce, si uvědomí cenu života. Má se stát Strážcem a ochráncem právě Niny. Ze začátku se mu to moc nezamlouvá a dělá samé hlouposti :-) , ale postupem času zjišťuje, že Nina, ač nemá na růžích ustláno, je opravdu ta pravá. Že je to úžasná žena, do které se zamiluje. Osud si ale v tomto životě pro ně připravil jinou cestu…
Pomáhá jí najít tu správnou cestu a aby po dlouhé době, otevřela své srdce, i když ne pro něho….prostě musí za každou cenu, změnit její knihu života, aby byla šťastná.
Nikdo z nás neví, jaký máme vyměřený čas….proto moje motto je už delší dobu pořád stejné…
„každý den žij tak, jako by byl poslední.“
Tak tohle byla moc krásná a příjemná, hokejová jednohubka, kterou jsem zhltla jak nic :-)
Penelope, její krásná a čistá duše, která se snažila všem pomáhat a spasit svět mi brala dech. Hned jsem si ji zamilovala. To ani jinak nešlo .-)
Connor, zase jeden drsný hokejista s temnou minulostí, která ho drží zpátky. Na ledě sice drsný, ale v soukromí mazel :-)
Tihle dva se potkají za zajímavých okolností a je z toho do budoucna skvělá historka :-D jiskření jak na ledu bylo mezi nimi od samého začátku.
Příběh krásně plynul a já se až moc brzo ocitla na konci příběhu. Zamilujete si i vedlejší postavy a už vůbec nemluvím o těch čtyřnohých rošťácích, kteří vám ukradnou srdce :-)
Příběh má tu správnou energii! Asi je jasné, o kom bude další příběh. Tak na tyhle dva střelce, kteří spolu nevydří ani minutu v jedné místnosti, se neskutečně těším .-)
Něco mi říká, že to bude mít ty správné grády!
Jóóóó, tak tohle mělo ty správné „koule“ :-) od příběhu Rebelky, bych ani nic jiného nečekala .-)
Tohle mi po Nově spravilo chuť přátelé.
Příběh měl šmrnc, drive a správnou špetku napětí a vzrušení.
Moje čtenářská duše se tetelila blahem :-)
Penna se dává dohromady po událostech z Dubaje. Tělo je sice zahojené, ale šrámy na duši zůstávají. Nesvěří se ani své rodiny Odpadlíků.
Ve Vegas potká v baru sympaťáka Cruze. Ten se s ní po chvilkové známosti vydá skočit z ruského kola padákem.
Společná noc sice nevyšla podle jejich plánů… ale ani jeden na toho druhého nedokázal zapomenout…..
Oba dva se nečekaně potkávají na lodi…..má to ale jeden háček…Cruz je Pennin učitel :-)
Mě tento příběh neskutečně bavil a svým způsobem, jsem si ho užila ze všech nejvíc. Cruz byl neskutečnou oporou pro Rebelku. Svěřila mu veškerá svá tajemství a obavy.
I ona dokázala na konci nemožné.
A samozřejmě opět neskutečně krásná obálka!
Waw…příběh pokračuje….Spasitelka utíká před Vymahatelem. Je to vyloženě boj o život, ale Payden se jen tak nevzdává……dokáže pokořit všechna úskalí.... dokáže ale utéct i před svými city k princi?
Jak to zvládne Kai? Dokáže Payden přivést zpět králi a nechat ji jeho osudu?
Tady je opravdu od nenávisti k vášni mezi těma dvěma jenom krůček….a mě se to strašně líbilo.
I když upřímně ta honička na kočku a myš byla trošičku zbytečně dlouhá. Vlastně ani nevíte, kdo je kočka a kdo je myš :-)
Střídalo se to jak na houpačce…
Zpáteční cesta do Ilye..páni, no přinejmenším zajímavá a přinese nejedno odhalení a drama v závěru.
Jsem moc zvědavá, jak tohle bude pokračovat a kam nás autorka s jejich osudy zavede :-)
"Pokud za nic nebojuje, žije pro smrt. Ale pokud pro něco hoří, žije pro naději."
"Chci, aby semnou bojovala."
"Chci, aby pro mě hořela, i kdyby to mělo znamenat nenávist."
Usmívám se a ty mi to oplácíš.
Ptám se tě: proč?
Povzdechnu si a ty jsi v rozpacích.
Ptáš se mě: proč?
Slyším tvá nevyřčená slova.
Kdyby si nás láska našla dřív,
mohlo být všechno jinak.
Ptáme se: proč?
Tak stojím a čekám,
svázán vahou vlastního srdce.
Své pocity za sebe mluvit nechám,
myšlenky zamčené v černé skříňce.
Musím se ti přiznat,
že jsem jen potápějící se loď.
Mám tolik věcí, které ti chci říct,
Ale trosky a kouř je pohlcují.
Zanikají ve zmatku mých myšlenek,
A tak jen padám a padám do hlubin.
Budu čekat, budu čekat... Jak dlouho budeš chtít
Zase jeden super příběh z hudebního světa. Ty já prostě miluju :-)
Reed, frontman skupiny Broken Madden, s černou duší, a ještě s černější minulostí. Podium je pro něho celý svět, ve kterém hledá únikovou cestu a upouští páru.
Tohle vše se ale změní, když pozná novou manažerku kapely Riley. Její dcera Aria mě ale asi bavila nejvíc :-) Pětiletá holčička s pěknou vyřídilkou a prořízlou pusou.
Plivanec pro štěstí pro Reeda. Směju se ještě teď :-D Takových vtipných momentů je v knize více.
Najdeme tu ale i tu temnější stránku příběhu.
Jako celek se mi kniha moc líbila a já se nemůžu dočkat příběhu dalšího člena, této úžasné kapely .-)
"Ahoj, Reede, volám ti, abych ti řekla, že mi chybíš," zašeptal dětský hlas na druhé straně.
„Tohle není sbohem…..jen dobrý způsob, jak se rozloučit, než se uvidíme příště!“
Bože, tohle bylo zase tak srdcervoucí….i když známe osud Adeny, tak tento příběh určitě stojí za přečtení.
V prvním díle jsem se o Adene moc nedozvěděla. Byla tak trochu odsunuta na druhou kolej. Tady máme možnost poznat její čistou duši a srdce ze zlata.
Tohle všechno postupem času zjistil i záhadný Mak :-) Jejich poznání a sblížení byla jedna radost číst.
Mak byl takové zlatíčko se smutnou minulostí a Adena se během chvíle pro něho stala vším. Já tak nějak doufám, že o něm v dalších dílech ještě uslyšíme .-)
Ještě, že mám doma po ruce pokračování, které právě otevírám…
„Uvidíme se na obloze.“
(SPOILER) Již po deváté se setkáváme s Erikou Fosterovou a jejím týmem.
Tentokrát se vydáme několik let nazpět a zjistíme pravdu, co se vlastně na plánované akci na drogového dealera Jeroma Goodmana nepovedlo.
Je opravdu Erika zodpovědná za smrt kolegů a svého manžela Marka?
Staré rány se otevírají. Erika, jak jinak nepoleví a odhalí pravdu, která ji takovou dobu unikala a trápila.
Člověk by měl cítit úlevu po rozuzlení, ale já cítila smutek a zradu.
Ach jooo, zase ti zkorumpovaní policajti :-( A tady jsem byla vážně zklamaná. Do dotyčné osoby bych to neřekla a byla jsem překvapená.
Erika sice stárne, ale pořád má „koule“ z oceli a nejeden padouch, by se měl mít na pozoru :-)
Další díl si určitě ujít nenechám. Doufám, že jich bude ještě spousta :-)
(SPOILER) Když ve sněhové vánici uvíznete na odlehlém pozemku psychiatričky Adrienne, která před lety beze stopy zmizela, začnete mít zvláštní pocit.
Tricia a Ethan, čerství novomanželé jsou nuceni víkend strávit v domě, který si přišli prohlédnout a možná i koupit?
Dům má zvláštní, mrazivou atmosféru, netrvá dlouho a začnout se dít divné věci. K tomu objevíte tajnou místnost, kde se ukrývají nahrávky ze sezení všech pacientů.
Tricii to nedá a pár si jich vybere k poslechu. Pomalu se začínají odkrývat různá tajemství…..
Mě to ze začátku strašně bavilo, četla jsem se zaujetím a netrpělivě čekala, jak tohle všechno dopadne.
Pár typů jsem samozřejmě měla, ale že to bude až takovéhle? Tak to by mě nenapadlo ani ve snu.
Konec mě svým způsobem zklamal…chtěla bych víc spravedlnosti... Škoda, ale i tak hodnotím kladně.
(SPOILER) Sice vkládám komentář s velkým zpožděním od dočtení, ale i tak pořád cítím, co ve mně kniha zanechala :-)
Tohle bylo prostě waw a boží! Četlo se to neskutečně skvěle a já se nemohla odtrhnout. Bralo mi to dech.
Jako chápu o co autorce šlo….rozdělit nás ženy na dva týmy :-D a myslím, že se jí to maximálně podařilo .-)
I když se tu Roth choval občas jako blbec, já mu na to neskočila…od začátku jsem věděla a hlavně věřila, že za jeho chováním je něco víc….a taky že joooo .-)
Pořád jsem tým Roth, ale musím přiznat body Zaynemu, tady mě opravdu přesvědčil a dostal svým způsobem na svoji stranu. Tohle je prostě dilema a těžké rozhodnutí Layli.
Bambi byla opět miláček. Já to hada prostě žeru :-)
Kdo mě tu neskutečně zklamal je Abbot….doufám, že pomsta bude sladká!
Konec víc než zajímavý….nemůžu se dočkat, až otevřu třetí díl.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: