☰ menu uživatele

Komentáře 466

Recenze

Diskuze u knih

Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

(SPOILER) Skoro po roce jsem skončila v ruce s knihou Sandry Brown a upřímně nelituji .-)
Kniha je o fous slabší, než jsem od autorky zvyklá, ale i tak se to četlo lehce a samo.

Arden Maxwellová se vrací po 20-ti letech do svého rodného města. Pokusí se zjistit, co se skutečně onu záhadnou noc vlastně stalo? Utekl její otec i s ukradenými penězi?
Je to dávka napětí, romantiky :-) Nechybí ani hrdina a padouch

Bylo mi jasné, že to nebude tak, jak se na první pohled zdá a chce nás určo autorka zmást, ale takové rozuzlení jsem nečekala. Byla jsem překvapená. Za mě příjemná, oddechová knížka.

Okresní prokurátor byl pěkný hajzlík a celou knihu mě akorát rozčiloval :-D

29.09.2023 4 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tak tohle bylo oproti minulé knize nebe a dudy Autorka je zase v sedle a píše nezapomenutelné příběhy, který vás prostě musí bavit a chytit za srdce .-)

Srdce rvoucí příběh Kenny, její dcerky a dvou kamarádů Scottyho a Ledgera.

Kniha je neskutečně čtivá, plná emocí, bolesti, smutku a odpuštění. Určitě ve vás zanechá stopu. Já můžu s čistým svědomím knihu doporučit dále.....Milé dámy, nezapomeňte si kapesníky :-)

29.09.2023 5 z 5

Pokoj mrtvých Pokoj mrtvých Franck Thilliez

Nebylo to vůbec špatné, ale ne zase tak dobré, abych dala 5 hvězd. Autor má určitě lepší a napínavější knihy.

U mě to spíše bude osobní problém :-D Já opravdu nechápu, proč si každý psychopat svoje „choutky“ musí zkoušet na zvířatech. Jsem opravdu milovník zvířat a určité pasáže byly na mě opravdu moc.

Nádherná, poutavá obálka...i anotace mě nalákala, ale za mě to nebylo prostě ono. Tím určitě nechci knihu shazovat, každý čtenář, ať si udělá vlastní názor po přečtení .-)

21.09.2023 3 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Neskutečně čtivé, ale zároveň smutné čtení. Stránku za stránkou jsem četla se zatajeným dechem. Kdo stojí za bombovými útoky, není zase tak těžké uhádnout. Ale číst tu bezmoc jakou rodina prožívala a jak je systém zklamal a nikdo vlastně pro ně nic neudělal…to bylo vážně smutné a ještě smutnější, že to tak ve skutečnosti bohužel občas je :-( stalking je jeden začarovaný kruh a dokázat ho, je vážně těžké.

Po hooodně dlouhé době, jsem se „záporákem“ sympatizovala a svým způsobem fandila. I když těch ztrát na lidských životech bylo vážně mnoho.

No a ten konec? Jsem vážně moc zvědavá, jak na to autorka naváže….Necháme se překvapit milý čtenáři :-)

21.09.2023 5 z 5

Druhá žena Druhá žena Michael Robotham

Autora miluju a sérii zbožňuji!
Tohle je vždy sázka na jistotu. Neotřelý, napínavý příběh Josefa a jeho rodiny. Jedno velké tajemství, jedno velké odhalení vám přináší tento příběh.

Četla jsem se zatajeným dechem, jak tohle všechno dopadne. Opravdu zamotané a dech beroucí.

Jen otec Josefa si nezískal ode mě moc sympatií po odhalení všech tajemství.

01.09.2023 5 z 5

Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

(SPOILER) Oldřichu, Oldřichu, Oldřichu......co si to provedl?
Musím říct, že od první kapitoly jsem věděla, že Oldřich nedělá dobře, když se zaplete s touto ženou a to jsem ještě chvilku musela přemýšlet, jak to napsat slušně :-D

Kniha se četla dobře, o tom žádná, ale já vám nevím.......místy to bylo takové všelijaké divoké.

Co musím vyzdvihnout je to, že se mi moc líbilo, jak se s tím Oldřich popral a zvládnul to a ustál. Postavit se takové ženě, chtělo vážně hodně odvahy a kuráže.

Co mě vyloženě mrzelo, byl ten ukvapený konec. Třičtvrtě knihy čekáte, až se jí zbaví. Střádá plány, nespí, vymýšlí jak ji přelstít....noo a pak to autorka smrskla na 3 stránky a konec.

Za to určo strhávám hvězdu, celkem tedy za 3 hvězdy zlaté :-)

01.09.2023 3 z 5

Pocit hanby Pocit hanby Linda Castillo

Další skvělý díl, suprové série. Amiše jsem si vážně zamilovala :-) I když musím říct, že tento díl je o trochu slabší.

Možná to bylo i tím vedrem, kdy se potily i písmenka v knížce, mi chviličku trvalo se začít a vžít do příběhu.

Smrt amišské babičky a únos malého dítěte. Takto se odstartuje tento díl. Kate a její tým pracuje ze všech sil, ve dne v noci, aby malou holčičku zachránili a přivedli zpět domů. Jak tohle všechno dopadne a kde se skrývá celá pravda a hlavně proč se tohle všechno muselo stát? Na to si milý čtenáři musíte přijít sami a knihu si přečíst :-)

Pár čtenářů tu jásá, že se v tomto díle neřeší soukromí Kate a Tomasetiho.....já se bez mučení přiznám.... mě to naopak vadilo a v knize mi to chybělo. Tento díl je čistě jenom o vyšetřování a nalezení pravdy.

Určitě si nenechte ujít.

01.09.2023 4 z 5

Inspektor s velkým mozkem Inspektor s velkým mozkem František Niedl

Já tohohle inspektora prostě žeru :-) Je mi upřímně líto, že tato série tímto dílem končí. Ty jeho vtipné obraty a řešení případu nemají chybu. Sice tam není tolik vtipných scének jako v předešlém díle, ale i tak si zaslouží plný počet hvězd.

Tohle je prostě sázka na jistotu. Ručím za to, že se u této knihy nudit nebudete a budete se skvěle bavit + k tomu Prévit vyřeší 3 případy během chviličky, které někdo "zpackal" nebo špatně dořešil.

Opět jedno velké doporučení! Za mě super počteníčko

23.08.2023 5 z 5

Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Trošičku slabší příběh, než jsem od autorky zvyklá, ale pozornost si určitě zaslouží. Určitě je to svým způsobem místy natahované, když to má ještě druhý díl, který si určitě nenechám ujít a těším se na něj :-)

Fajn, pohodová holka Rossie, která má svojí rozhlasovou show do které přijde její oblíbená skupina Scarlet Luk a idol Adam.
Oba dva hlavní aktéři mi byli od začátku milý, sympatičtí. Nešlo si je nezamilovat :-)

Oba dva mají svoje problémy, se kterými musí bojovat a poprat se s nimi. Jsou si vzájemně oporou, oba dva umí naslouchat tomu druhému. Přátelství se postupem času mění v něco víc.

No a to něco víc, se dozvíme ve druhém díle .-) Těším se

23.08.2023 4 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Tak tohle bylo hodně zamotaný klubko lží, pastí a intrik. Nemusím snad ani zmiňovat, že můj oblíbenec Raker si s tím poradil cca za týden levou zadní. Co někdo nevyřeší za x let, David má hned. Což trošku na polici nevrhá dobré světlo :-)

Mě tento díl nadchl, stránky utíkaly jako voda. Bez dechu jsem jenom četla a četla do zdárného konce. Napínavé, akční, záludné.

Jako ale ten konec?...masakr....jsem zvědavá, jak to bude pokračovat v dalším díle. Za mě pecka a jedno velké doporučení!

23.08.2023 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Za mě další super díl s Tristamen a Kate. Autor prostě umí a jeho knihy mě baví. Jsou prostě skvělé :-)

Určitě se nudit nebudete....Co se před 11-ti lety stalo u Ďáblových kamenů? Unesl někdo malého chlapce, nebo je mrtví? A co s tím vším má společného mrtvá sociální pracovnice?

Příběh zamotaný, čtiví a hlavně napínavý. Sice brzy zjistíte, nebo budete tušit, jak to vlastně bylo, ale to knize neubírá na kráse. Závěr se mi líbil a mohu jen doporučit.

07.08.2023 5 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

(SPOILER) Jako stín....tak takhle na mě určo působil tento vrah. A pokud nebudete srovnávat se sérií DOKONALÁ, tak si myslím, že si knihu užijete a bezva si počtete :-) Na pět hvězd to sice není, ale krásné čtyři si zaslouží .-)

Určitě souhlasím s názorem, že se kniha místy vleče, hlavně ze začátku, ale i tak jsem si já osobně krásně početla. Psycholožka Connie a inspektor Brodie mi káply do noty a za mě vytvořili super vyšetřovací dvojici.....a já budu doufat, že se s nimi ještě setkám v další knize od autorky.

Narušený vrah jak z hororu......ručím vám za to, že nechcete skončit v jeho domě a hrát si na vysněnou a dokonalou rodinu. Místy jsem ani nedýchala ....pachatel je vážně narušený....brrrr

Novým čtenářům přeji, aby si knihu užili stejně jako já....třeba i více :-)

07.08.2023 4 z 5

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Po přečtení komentářů jsem čekala průměrný psychothriller, ale mě se dostalo úplně něco jiného .-)

Do ruky si mi dostala kniha se skvělým příběhem a nápadem. Já jsem nadšená a příběh se mi vážně líbil. Knížku jsem začala číst s tím, že to zkusím a když mě to nebude bavit, knihu prostě nedočtu....noo přečteno za jeden víkend na chaloupce :-) Tkž za mě super...Styl psaní mi také sedl.....rozuzlení mě bavilo.

Já s čistým svědomím klidně knihu doporučím dalším čtenářům k přečtení .-)

25.07.2023 4 z 5

Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Uprostřed červencové noci bude někdo ve slepé uličce zastřelen...kdo to bude? Noo upřímně po přečtení cca 100 stránek by si to zasloužili skoro všichni :-D

Sympatický a k srdci mi nepřirostl vážně nikdo. Skoro ke všem bych měla výhrady a jsem vůbec ráda, že jsem knihu dočetla dokonce.

Začátek mě moc nenadchl, až cca od poloviny knihy to začalo být trošku zajímavé. Asi jsem upřímně čekala od knihy něco jiného......

Kdo onu osudnou kulku schytal? Překvapená jsem nebyla.....dalo se to čekat...a ta osoba si jí vážně zasloužila....

25.07.2023 3 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Zamotané, komplikované, propletené a ďábelské.....přesně jak to autorka umí a já mám ráda :-D A ty úžasné obálky mě neskutečně baví :-)

Příběh se čte sám....je to nechutně čtivé :-D každopádně jako každý díl této série. Mrtvol je vážně hodně a vlastně proč......? Záporáka jsem měla na mušce docela brzo, ani nevím jak jsem na něho přišla :-) prostě mi tam nesedl..

Závěr byl, no prostě šokující a jsem vážně zvědavá je se soukromý Lotite a Boyda bude vyvíjet dál......nooo nechme se překvapit .-)

18.07.2023 5 z 5

Labyrint tajností Labyrint tajností Linda Castillo

Tohle je prostě návyková série v čele s náčelnicí Kate Burkholderovou :-)

Požár na farmě Gingeriových a smrt syna Daniela rozpoutá zapeklité vyšetřování. Milý, ochotný, pracující a věčně usměvavý Daniel...kdo by ho chtěl probůh zabít a ještě tak strašným způsobem?
Kate v průběhu vyšetřování zjistí, že Daniel nebyl takový, za jakého ho všichni měli.

Děj měl spád a za mě zajímavý a překvapivý konec a odhalení vraha

Tahle série se moc povedla a já mohu jen doporučit k přečtení.

18.07.2023 5 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Po nějakém čase mám bohužel trošičku jiný názor na tuto knihu než ostatní čtenáři.

Na knihy od Colleen se vždy těším, ale tady to bohužel nějak nedopadlo a k srdci nedoplulo.

Samotný příběh se mi svým způsobem líbil, ale nebylo to prostě ono. Beyah, po úmrtí své matky feťačky se přestěhuje k otci, kterého léta neviděla a ztratili kontakt. Já bych tam čekala více zájmů a sbližování ze strany otce, klidně i macechy :-) ale bylo to takové jenom já já já. K tomu se připlete sympatický a "bohatý" kluk Samson od vedle..jak tohle všechno dopadne? Oba dva mají svoji minulost a skrytá tajemství....

Prostě mě to nezasáhlo, tak jako jiné knihy autorky. Žádné emoce, prostě nic. Knihu jsem přečetla hala bala..ani slza neukápla a jako že to autorka prostě umí a u jiných knih řvu jak želva. Tady to nevyšlo, tak snad příště .-)

14.07.2023 3 z 5

Déjà vu Déjà vu David Urban

Za mě průměrná detektivka. Nečetlo se to špatně, ale nijak zvlášť mě to nezaujalo a stopu to ve mě taky nezanechalo.

Vyšetřovací dvojice Eda s Dianou mi sedli..... kolegyně ze začátku trošku méně :-) Ale v průběhu čtení, se dozvíte také proč. Nález mrtvého bezdomovce v opuštěném domě....tak to všechno začalo. Eda na místě činu zjistí, že už tu někdy byl přesně před rokem...takové Déjá Vu :-) A tím začne kolotoč vyšetřování.

Vraha nebylo zase tak těžké uhádnout. Co se mi líbilo bylo, že se vraždy odehrávaly v Praze. Takové malé plus :-)

14.07.2023 3 z 5

Inspektor s velkým ptákem Inspektor s velkým ptákem František Niedl

(SPOILER) První díl se mi líbil, ale tento byl naprostá pecka!
Autor si mě získal svým neotřelým psaním a humorem. Já se prostě zamilovala a chci si od autora přečíst další knihy.

Chvilkami mi to přišlo jako ve filmu Čtyři vraždy stačí drahoušku :-D Tady se nemusely otevírat dveře, aby na vás vypadly mrtvoly....tady stačilo potkat inspektora Prévita :-)

Jako pardon, ale jenom tomuto inspektorovi dáte do postele chřestýše a on si z něj udělá domácího mazlíčka :-D k tomu přidejte ukecaného papouška a zachráněného psa. Tahle kombinace je zabíjející :-)

Z knihy na váš dýchá atmosféra příběhu....jako by jste tam byli .-)

Prostě luxusní díl a jsem i ráda, že se Prévit zbavil své otravné manželky....teď tedy nemyslím, že ji zabil .-)

Všema deseti doporučuji!

13.07.2023 5 z 5

Už žádné předstírání Už žádné předstírání Vi Keeland

Tahle dvojice umí určitě umí líp, o tom žádná, ale víte co? Mě to bavilo a příběh se mi líbil :-) V těchto slunečních dnech a na dovolené, to byla kniha, jak má být. Lehká romantika, u které se stačí jenom zasnít.

Jako ano, hlavní postavy mě sem tam vytáčeli svým chováním a nerozhodností, ale to prostě k tomu patří a musíme to brát s rezervou. Nemůžou si padnout kolem krku a vyznat lásku hned na desáté stránce :-D

Jsou tam určitě i úsměvné momenty. Já mám i úsměv na tváři, když píšu tento komentář a to je v příběhu i smutná část ze života .-)

Kdo nečeká náročnou četbu, tak určitě doporučuji knihu k přečtení.

13.07.2023 4 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

(SPOILER) Kim a její vyšetřovací tým..tohle je vždycky sázka na jistotu! Po předchozím slabším díle, byl tento skvělý a neotřelý :-)

Vraždy, únos chlapce, smrtící volání vraha o pomoc, aby přestal zabíjet.

Děj je plný napětí a zvratů, které graduje. Čtenář se ani chvilku nenudí. Byla jsem překvapená z rivality a brutality sourozenců. Motiv? Zajímavý..

Další díl si určitě nenechám ujít!

13.07.2023 5 z 5

Hloubka nenávisti Hloubka nenávisti Sharon J. Bolton

Název knihy je fakt trefný....taková strašná nenávist vůči ženám.....člověka až při čtení mrazilo a kroutil hlavou.

Sharon umí bez pochyb psát velmi čtivě a poutavě. Od jejich knih se dá málo kdy odtrhnout :-) Příběh je podaný trochu jinak..chybělo mi tam více akce a napětí, jak jsem od autorky zvyklá. Ale na kráse knihy to vážně neubírá.

Po přečtení úplně poslední věty, mi spadla brada a zároveň mi to vykouzlilo úsměv na tváři. Noo na další díl jsem zvědavá a už teď se na něj těším :-)

22.06.2023 4 z 5

Vražda v ledu Vražda v ledu Catherine Shepherd

Není to sice na plný počet, ale tento díl mě bavil zatím nejvíce. To znamená, že u této série zůstanu a budu v ní pokračovat. Mělo to hlavu a patu. Julie mě tentokrát moc nerozčilovala, i když tam měla své momenty :-D ale to v každém díle.
Děj krásně plynul, taková pohoda a nenáročná literatura, která se čte lehce .-)

22.06.2023 4 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Já upřímně zase tak nadšená nejsem jako ostatní.....jako ano, Lisa umí psát, její knihy jsou neskutečně čtivé, příběh zajímavý, ale v tomto příběhu mi jaksi něco chybělo.....asi více napětí, akce......chvilkami se to trochu táhlo, než se začalo něco dít......nic originálního. Více se mi líbila soukromá linka Josie. Agent FBI tomu dal trochu šťávu a náboj.

Únos Lucy mi osobně přišel nevěrohodný......nemůžu si pomoc.

Určitě se ale těším, na další díl této peckové série.

09.06.2023 3 z 5

Přitažlivost mezi námi Přitažlivost mezi námi Brittainy C. Cherry

Autorka je úžasná a jedinečná. Jak ona to dělá, ale každý její příběh je srdcervoucí a neskutečně dojemný.
Krásně jsem si plula spolu s hlavními hrdiny na obláčku snění :-) Lucy byla tak příjemná a laskavá duše, která pomohla Grahamovi znovu cítit a věřit. Jeho srdce v její přítomnosti pomalu roztávalo.

Prostě krásně napsaný příběh, který vás chytne a nepustí. Za mě jedno velké ANO!

05.06.2023 5 z 5

Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Tohle byla nebezpečně rychlá jízda :-) Děj napínavý, svižný, nervy drásající. Sotva jsem se začetla, hned byl konec. Příběh jsem zhltla jak malinu. Knihu řadím určitě k těm lepším od autorky. Mělo to prostě ty správné "koule" :-)

Nikterak drastický a krvavý.....prostě to krásně plynulo a zapadalo do sebe. Joseph King byl odsouzen za vraždu své ženy...opravdu spáchal tento čin? Co se vlastně tenkrát stalo a kdo tahá za nitky? Tak samozřejmě, že naše zlatá Katie a její úžasný tým na vše přijde a dotáhnou do zdárného konce.

Já jsem spokojená a maximálně doporučuji!

05.06.2023 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Stručně a jasně...byl to nářez :-D a místy pěkně nechutnej a krvavej .-) ale na to už jsme u tohoto autora zvyklý....kruté, promyšlené nezapomenutelné.....jako vždy od tohoto skvělého autora! Pro mě je to mistr ve svém oboru a jsem moc ráda, že píše dál! Byla to jízda, jako vždy.

Asi nemá cenu se více rozepisovat, vše už tu bylo řečeno a jen bych se opakovala :-)

Jsem neskutečně ráda, že jsem mohla prožít další skvělý příběh s Hunterem a Garciou. Je to prostě srdcovka.

30.05.2023 5 z 5

Vytoužená smrt Vytoužená smrt Cara Hunter

Tak tohle byla skvělá thrillerová jednohubka, kterou můžu vřele doporučit dalším čtenářům. Cara Hunter je skvělá spisovatelka, která prostě umí a její knihy jsou lepší a lepší.
Mělo to spád, děj byl napínavý a parádně zamotaný a já si to užila do poslední stránky. Klubko se sice rozmotalo, ale já na pár otázek bych ráda znala ještě odpověď a chtěla dovysvětlení :-)

Prostě super díl a závidím všem čtenářům, kteří mají knihu ještě před sebou.

29.05.2023 5 z 5

Tiché vody Tiché vody Brittainy C. Cherry

Kniha plná emocí, které se střídají jak na běžícím pásu. V jedné větě se smějete a ve druhé vám to rve srdce. Příběh smutný, ale strašně čtivý a návykový, nelze se odtrhnout :-)
Ale musím i souhlasit i s názorem, že rodiče Maggie její problém moc neřešili, aspoň z mého pohledu. I ona sama Maggie nikomu nic nenaznačila, nenapsala, celé ty dlouhé roky mlčela a dusila to v sobě....to mi rozum moc nepobíral :-) ale to je jenom můj osobní problém....a pak z ničeho nic po x letech takový zvrat

Jinak příběh řadím mezi ty povedené..Brooks.....to je asi chlap, o kterém s ní skoro každá žena :-D Jsem moc ráda, že jim to přátelství, které přerostlo v lásku a životního partnera vydrželo. Nedali se, bojovali a vyhráli..

... máš se dnes dobře, Maggie May?...

...."Svět se točí dál díky tlukotu tvého srdce."

23.05.2023 5 z 5

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Lidská mysl je vážně nevyspitatelná.....

Na tuto knihu jsem narazila opět tady na DK mezi mými knižními přáteli. Musím říct, že ještě nikdy jsem tu nenarazila na knihu, která by mě nebavila. Za to velké díky :-) Už jenom obálka mě nalákala a oslovila. Anotace víc než zajímavá....no a ten obsah? Prostě mazec. Příběh je opravdu originální a propracovaný. Od první stránky mě to nepustilo.....a ten konec? Autor si semnou pěkně pohrál :-) tohle jsem nečekala. Jsem maximálně spokojená.

16.05.2023 5 z 5

Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Nina Guerrerová je pro mě vážně bojovnice a hrdinka. Zamilovala jsem si ji i s celým týmem hned od prvního dílu. Celá série je skvělá a já se vždy nemůžu dočkat dalšího dílu.

I když musím říct, že tento díl řadím do těch slabších. Předchozí se mi líbili více. Tím určitě nechci říct a nikoho od toho příběhu odradit .-) O napětí a zvraty v této knize určitě není nouze. Sokolnický motiv je vážně zajímavý a neotřelý. Až vám z toho bude běhat mráz po zádech. Tip na vraha se mi během čtení dosti střídal :-D ale nakonec jsem odhalila až na samém závěru no

Kente, buď trpělivý a já věřím, že to dobře dopadne. Jsem moc zvědavá na tuto dějovou linku, jak se bude dále vyvíjet..moc bych jim to oběma přála..

16.05.2023 4 z 5

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Gia pro mě byla správně střelená holka s ostrými lokty... co na srdci, to na jazyku :-D Žádná křehká květinka a to mě se moc líbilo.

Rush, jak se dalo čekat, nebyl tím zlým a respekt budící chlap :-) Samozřejmě, že má srdce na pravém místě a jako klobouk dolů, jeho rozhodnutí by málo který chlap skousnul....za to respekt. Co se týče konce, tak ten mě nepřekvapil...tak nějak jsem tušila, kdo bude otec dítěte. Jsem opravdu zvědavá, jak bude pokračovat druhý díl, který si určitě ujít nenechám.

Gie a Ruschovi věřím, že to zvládnou, i když cesta bude určo trnitá .-)

Tuhle sladkou jednohubku, ráda doporučím dalším čtenářům..

09.05.2023 4 z 5

Slib Slib Sharon J. Bolton

(SPOILER) Došla mi normálně slova :-) tohle byla neskutečná jízda, ale ne teda v protisměru, jak začíná tato kniha .-)

Autorka mě dostala, napsáno neskutečně čtivě. Ano začátek trochu nuda, ale jen pár stránek, abychom se dostali do obrazu. Jedna autonehoda, jedno přiznání vinny a jeden slib.. a co to nakonec všechno způsobilo a rozpoutalo.

Líbili se mi barvitě popsané povahy všech osob - přátel. Ona taková "laskavost" taky umí dobře zabrnkat na nervy a svědomí. Každý se s tím musí poprat po svém. Jediné co mě trochu zklamalo byl konec...... jinak nemám jedinou výtku.

08.05.2023 5 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Bohužel musím dát menší hodnocení. U této autorky poprvé, ale nejde to jinak. Detektiv Josie Quinnová, se s případem poprala bravůrně o tom žádná. Vražda matky přítele odstartovala neskutečný sled událostí hooodně až do minulosti. Cesta byla trnitá, ale na můj vkus strašně překombinované...Moc postav...moc všeho :-) člověk si musel dát vážně pozor, jinak by se ztratil v ději a v postavách.

Za mě lepší průměr. Knihu i tak doporučím dalším čtenářům. Tato kniha neurazí, ale ani jinak zvlášť nenadchne.

Btw. Jinak vraha jsem odhadla a to mě potěšilo. Začíná být ze mě krimi detektiv :-D

08.05.2023 3 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Tak tohle byla jedna velká paráda od první až do poslední stránky. Já si užila každou z nich :-) Měla to být krásná dovolená, ale během chvíle je vše jinak. Na tomhle ostrově ztroskotat nechcete. Parta lidí, které neznáte a přesto se na ně musíte spolehnout ....čím víc dní na ostrově uběhne, tím víc si všímáte jak se lidé mění . Jejich povaha se vybarvuje. Jejich jediným přáním je Přežít!

Čtení z pohledu Dnes a Předtím se mi líbilo. No prostě krásně napsaná kniha, jak to autorka umí. Ručím za to, že se nudit nebudete. Kdo tuhle autorku zná, tak ví

Konec za mě smutný, ale chápala jsem rozhodnutí obou sester. Obě se snažily chytit tu svojí vlnu a najít si svůj ostrov.

08.05.2023 5 z 5

Otec musí zemřít Otec musí zemřít Sandrone Dazieri

Já vím, že by se tu asi nemělo mluvit sprostě, ale sakra do pr..le tohle bylo něco neskutečného a za mě originálního. Vyšetřovací dvojice Colomba Cécé a Dantetato nesourodá dvojice, která je svedla dohromady vám nedá spát. Motiv je vám postupně odhalován a je vážně šokující. Kdo se skrývá pod maskou Otce, jsem vážně neuhádla, ani mě to nenapadlo :-) U odhalení jsem zůstala s pusou dokořán.

Kniha má sice více stran, což mě ze začátku trošku odrazovalo a knihu jsem odkládala, ale můžu vám říct, že jsem ji přečetla jedním dechem a klidně bych si přála i přídavek :-)

Za mě jedna z nejlepších knih a můžu jen doporučit dalším čtenářům

17.04.2023 5 z 5

A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

Kniha byla sice čtivá, ale děj, který se táhl stál za starou bačkoru. Možná to bude tím, že kniha Jatka mě vážně namlsala, ale tady mi to přišlo strašně vleklé. Přitom anotace mi zněla vážně skvěle. Jack Reacher je další nesmrtelný superman :-D ale co, tahle linka mě dost baví .-) Souhlasím se čtenářem Drakamena....ke konci pořád číst z více úhlů, jak náboj opouští pušku mě dováděla k šílenství. Tyhle pasáže jsem i přeskakovala.

Za mě bohužel takový slabší průměr

Určitě jsem ale na autora nezanevřela a s chutí si přečtu další knihu, ale dám tomu trochu času.

17.04.2023 3 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Tak na tohohle "Prevíta" jsem si musela pár stránek zvykat :-D Neotřelý smysl pro humor a styl psaní..Timothy měl vážně dar se vždycky připlést do "nějakého" zločinu a krásně z něj vybruslit. Mě to sedlo a velmi líbilo. Autor u mě zabodoval a určo si přečtu další příběh.

04.04.2023 5 z 5

Co když uvěříme Co když uvěříme Sarah Sprinz

Celá tato série je úžasná. Za mě vede a je top druhý díl. Tento řadím do nejslabšího. Hope jsem si zamilovala od prvního dílu. Taková prostě super a svá holka, ale autorka v tomto příběhu z ní udělala strašnou fňuknu, která se omlouvala za každé prd a to mě neskutečně vytáčelo :-D Nehledě na to, jak už to bylo zmiňováno, začátek se strašně vlekl a začtení chvilku trvalo. Pak se ale už nemůžete od knihy odtrhnout. Scott byl ze začátku morous a odtažitý, ale co, není se čemu divit. Hvězdy to nemají nikdy jednoduché a do úplného nitra vidí jen málo kdo z nás.

04.04.2023 3 z 5

Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

(SPOILER) První díl nic moc, tento byl o kousek lepší ale pořád mi tam něco vadí a ruší při čtení. Děj napínaví, strhující a čte se to lehce. Občas mi přišlo, že se to točí v zamotaném kruhu. Jen ta Julie, já vám nevím, ta její naivita a zase se pouští do vyšetřování na vlastní pěst. Hodněkrát mě zvedla ze židle :-D A upřímně stále nevím, zda v této sérii pokračovat...skvělých knih je přeci jen na trhu hodně.

Jedno takové pozitivum...konečně víme, jak to bylo s bratrem Michaelem a kdo stojí za jeho vraždou.

23.03.2023 3 z 5