Pája20 Pája20 komentáře u knih

☰ menu

Východní království Východní království Christie Golden

Opravdu pěkné napsané jak odborně tak i se vtipem. nádherné kresby a bylo opravdu hezké se podívat na známá místa Ester Kingdom ale za mě mohli toho říct i víc jako fanoušek WOWKA mě příběh Azerotu zajímá víc a víc a chci vědět víc a víc a ikdyž jsem zpoustu ze zmíněnych lokací prošel bylo pěkné se o nich i něco přečíst a dozvědět se něco nového.

21.01.2022 4 z 5


Warcraft: Legendy. Svazek jedna Warcraft: Legendy. Svazek jedna Richard A. Knaak

Opravdu hodně dobré povídky. Jsou upřímně strhující napínavé a hlavně člověk si přičtení myslí jak dobře to může doupadnout a ono nedopadá.Krásná kresba i příběh vše co od Warcraftu očekávám v jednom díle. Opravdu povedené

21.01.2022 5 z 5


Hrobka nemrtvých Hrobka nemrtvých Rick Riordan

musím říct že to opět a zase bylo parádní se vrátit do světa Ricka Riordana. Prostě pecka bylo tam několik mini infarktů ale to musí prostě být a jako velký fanoušek série Percyho Jacksona a Bohové Olympu tak toto pokračování je prostě super a myslím si že nám Riordan dává to co chceme vědět jak to dopadne s Apollonem :)
Opět nádherný příběh plný napětí humoru a trochu smutku nebudu spoilerovat ale aspon že to dopadlo tak jak to dopadlo

08.08.2020 5 z 5


Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

Co na to říct. Jako malý jsem našel v knihovně 3 knížky Eragon, Eldes a Brisinger už prvních pár stránek mě vtáhlo do úžasného světa Alagaësie plné kouzel různých ras a za mě jedné z nejdůležitějších ze všech Draků. Bylo pro mě zklamání když jsem shltal 3 díl s myšlenkou že to má pokračovat a 4. díl nikde ... noo já naštěstí čekal rok ale i tak jsem během toho roku několikrát vrátil k daným knížkám učil jsem se starověký jazyk elfů a další jazyky :D . A pak přišel 4 díl Inheritance a ono to dopadlo tak jak mělo a pak dlouho nic.
Ten konec mě prostě rozesmutnil zamiloval jsem si ty knížky a s nadějí jako spousta z nás jsem čekal až se něco objeví a objevila se tato malá knížka oproti ostatním je jednohubkou.




POZOR SPOILER
Jsem moc rád že je v knížce zmíněn Murthag a že se možná asi vydá za Eragonem.Nebo zmínka o Angele a Elvě byl parádní a nevím jest li nám Paolin odhalí aspon větší část o Angele :D Stejně jako poučný příběh o Ilgril a Vermungovi příde mi to jako nepřítel mého nepřítele je můj přítel i když myšlenka je hlubší. A nejlepší pro mě byla poslední kapitola vím že od pádu Dračích jezdců se do 4 dílu vylíhli 3 draci Safira Trn a poslední Fírnen ale číst a prožít ty veselé kuuče elfů a prožít tu radost z nově vylíhnutého mláděte stálo za to :)
KONEC SPOILERU

za mě super a opravdu doufám v pokračování :)

13.04.2020 5 z 5


Rozdělení Rozdělení Richard A. Knaak

Sice píši komentář až ke třetímu dílu jakoby. Ale musím uznat že Dobrodružství Ronina, Broxe a Krasa byla neuvěřitelná. Knihy ze světa Warcraftu se mi strašně líbí a na přeštení jich mám ještě dost. Hru sem hrál a díky ní sem přešel i ke knížkám abych se dozvěděl víc. O jejím vzniku historii válkách a rozporech. A největším nepříteli Azerotu Plamené legii. Doslova mě to pohltilo a dostalo. Při některých částech knihy sem lapal i po dechu že to není možné že to tak nemůže skončit. Bylo to neuvěřitelné. Každé mu fanouškovy pořádné fantazii doporučuji :) Maxie draci lidé elfové trpaslíci a další no prostě nádhera. :)

16.02.2020 5 z 5


Batman: Epilog Batman: Epilog Scott Snyder

Opravdu skvělá série komiksů od DC. Strašně se mi líbil každý díl. Hltal jsem je a příběh Bruce Weyna je parádní. Nemůžu si stěžovat prostě super.

17.12.2019 5 z 5


Cesta podivných Cesta podivných Jason Aaron

No musím říct že filmový Doctor Strange se mi dost líbil. No a komiks je jiný kafe.. Ze začátku mi to přišlo všelijaký, ale musím uznat že jak se to začalo zamotávat tak mě to pohltilo.
SPOILER!!!
Hodně mě překvapila část "za každý úder se musí zaplatit"
Myslel jsem si že se Strange naučil magii od Prastatrého a šmitec. Ale daň, kterou musí zaplatit je velká krvácející oči a tu stravu od Wonga .. podle vzhledu by to porazilo i koně :D Ale Strangovi to pomáhá I když Wonk něco tají snad se to dozvím v dalším díle.
KONEC SPOILERU !!!!
Opravdu se jdu s chutí pustit do dalšího dílu fakt se mě to nadchlo nemám co vyčítat.

31.10.2019 5 z 5


Prvotní hřích Prvotní hřích Brian Michael Bendis

Musím říct že tento díl se mi líbil ze všech nejvíc..
Spoiler
bitva s Thanosem v jiném vesmíru byla super a to že nemohli vůbec umřít byl masakr nejlepší část když Thanose zabili jen tak aby si ověřili že to fakt funguje :D i bitva na Spartaxu proti Chitauri byla super musím říct že Gamora celkem slušně válí :D
KONEC SPOILERU

27.10.2019 5 z 5


Rozpad Strážců Rozpad Strážců Dan Abnett

Suprový děj, kresba nádherná.Vše se mi líbilo, Byla to pastva pro oči. Jedině ten konec byl pro mě trochu matoucí. Ale to je jen můj názor.

22.10.2019 5 z 5


Mrtví prezidenti Mrtví prezidenti Brian Edmund Posehn

No prostě Deadpool jak jeho humor tak i jeho styl. Prostě nádhera jak kresba tak příběh sice je to šílený ale mě se to líbilo za mě 5hvězd a k tomu si dám příslib že si zbytek dokoupím :D

21.10.2019 5 z 5


Shannarův meč Shannarův meč Terry Brooks

Děj se mi opravdu líbil. viděl jsem seriál ,který je o Wilovi Ohmsfordovi. A mě osobně se to strašně líbilo tak jsem si koupil knížku a nato že je to o jeho otci je to suprové. moc se mi to líbilo. Děl byl pěkný knížka mě pohltila a vtáhla do sebe jak by to správně mělo být.

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER!!!
Jako bitva u města Tyris byla parádní spousta věcí mi brala dech bohužel i smrt hlavního hrdiny mě zaskočila mám rád trpaslíky. Ale jak už tu někdo psal bitvu s černým mágem sem si představoval jinak.

KONEC SPOILERU
Ještě jednu výtku mám v překladu byla spousta chyb ve sklonování a v přídavných jménech. Ale jinak příběh opravdu moc pěkný.

19.10.2019 4 z 5


Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Krása jinak se to popsat nedá. Viděl jsem film a bylo moc pěkné srovnávat s knížkou a dozvědět se spoustu věcí o Medivhovi a Khadgarovi . krásný a poutavý příběh a dozvědět se něco víc i o minulosti bylo suprové těším se na další knížky či komiksy s tématikou wow :)

14.09.2019 5 z 5


Vládce klanů Vládce klanů Christie Golden

Super zážitek k pochopení orků a jejich souladu s živly a šamanství. Krásný příběh ohledně Thralla i ukázka toho že lidé dokážou být krutější než válečnická rasa. I když dokáží být orkové krutí a krvelační, z části za to může Gul dan. Ale mě osobně se to fakt líbilo.

14.09.2019 5 z 5


Den draka Den draka Richard A. Knaak

No co na to říct. Nedávno jsem začal hrát Word of Warcraft a strašně moc se mi líbí ten otevřený svět, ale zase sem si říkal že nic nevím o tomto světě. A jako moje první kniha o Warcraftu musím říct že jsem byl uchvácen a hltal jsem každičkou stránku a bylo to úžasné. nemůžu si příběh vynachválit. A dozvědět se něco o dracích a řádu kouzelníků bylo super

06.09.2019 5 z 5


Temné tajemství Temné tajemství Tui T. Sutherland

Naprosto super díl. Opravdu mě překvapilo království Nociletů a jejich poměry a chování. A hlavně královna Vítězie byla taky zajímavá..
SPOILER!!!!
Těším se na další díl, a jsem zvědav jak se Nocileti přizpůsobí královně Zářeně :D
KONEC SPOILERU!!!!

17.08.2019 5 z 5


Skryté království Skryté království Tui T. Sutherland

Opět suprové. Nemohu si stěžovat.
SPOILER!!!

Na rozdíl od Zářeny, která nebyla 2x nadšená když se dostala ke svému kmeni. Deštoleti jsou bohužel takoví jací jsou, líní, nezajímají se co se děje kolem nich atd. Zajímavost jsou to vegetariáni a ani moc nejsou bojovní. Zářena nadšená není a snaží se zjistit kde mizí Deštoleti. Zjištuje že je unáší Nocileti a unesou ji přes magický průchod do své země. Do velké ostrovní sopky. Zjištu je se že jsou to mrchožrouti a i jméno jejich královny.. jen pozice ostrova je skryta. Zářena utíká a zachrání mladou deštoletku a chce napadnout s armádou Deštoletu Noční království a osvobodit Deštolety.. Ale má to háček mírumilovný národ neumí válčit a Zářena bojuje v soutěži o trůn Královny. A nečekaně se dozvídá že je z královského rodu a vyhrává a získává trůn .. Ale má to háček Hvězdoplav se snaží varovat Nocilety a domluvit se s nimi o propuštění Deštoletů.. no nebyl to podle všeho dobrý nápad....
KONEC SPOILERU!!!!
NO jdu se vrhnout na další díl :)

11.08.2019 5 z 5


Dědička trůnu Dědička trůnu Tui T. Sutherland

Opět suprové pokračování plné napětí a akce. Tsunami se shledává se svou matkou a sestrou happy end ? Ne opravdu ne.
SPOILER!!!

Spousta špatných věcí, které se jen hromadí, Někdo zabil Poštolku, Tsunami zjistí že zabila vlastního otce a krále Mořeletů, Někdo ničí vejce v královské líhni. Pro mě zajímavá chvíle Sasanka je magdrak což mě překvapilo. Bohužel je vše plné zrad a záhad. Moc dobře to zatím nedopadá. Letní palác Mořeletů objeven a zničen.
KONEC SPOILERU !!!!
Co dál co teď?
No jsem opravdu zvědaví jak to celé dopadne....

05.08.2019 5 z 5


Nedokončené příběhy Nedokončené příběhy J. R. R. Tolkien

Jsem plně nadšený. Jako veliký fanoušek Tolkienových děl, jsem strašně nadšený a spokojený. Tolik informací a detailů byl požitek pro oči. Doporučuji všem fanouškům stojí to za to ale mám k tomu jen jednu výhradu sice je v knize mapka Númenoru ale osobně mi chybí v díle mapa Středozemě před a po změnění světa. Osobně nejsem až taaak moc zběhlý a místa si moc nevybavuji i když představu +- mám. Protože jsou zde záznamy a příběhy od prvního do 3 věku musel by mít člověk u toho otevřeného Pána prstenu a Silmallirion aby se mohl koukat kde co je. Ale to je jen detail . Úžasné zpracování a skvěle napsané. A klobouk dolů před popisky a složení a rozložení různých názvů a slov ze Sindarštiny, Quenijštiny a Telerinštiny :D. prostě super :)

21.07.2019 5 z 5


Dračí věštba Dračí věštba Tui T. Sutherland

Musí se přiznat že jsem se ze začátku jsem se opravdu bál nevěděl jsem co si mám o tom myslet. Přišlo mi to zvláštní, takové nevím... Miluji draky a představit si je trošičku s lidským charakterem mi nějak nešlo dohromady.. Ale jak šel příběh dál tak sem si tu pětici dráčat velmi oblíbil ale shltnul jsem každý řádeček a bylo to nepopsatelné a když jsem se dostal k Epilogu tak jsem zjistil že jsem na konci knížky takže za mě opravdu super :)

20.06.2019 5 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Páni na to že se orientuji jen na Řeckou mytologii a trošičku římskou tak tyto příběhy z Azgardu byly parádní. bylo pěkné vidět Tora, Odina, Lokiho a další i z jiné stránky než z filmů od MARVELU nebo úžasného zpracování Ricka Riordana -Magnuse Chease. Je opravu škoda jak psal sám autor že těchto severských mýto se hodně ztratilo a v průběhu staletích se na ně zapomnělo... Ale za mě to byl skvělý zážitek a opravdu krásné počteníčko :)

17.06.2019 5 z 5