Paja11.11 Paja11.11 komentáře u knih

☰ menu

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Jsem zvyklá na jiné detektivky, akčnější, drastičtější, to u Volání Kukačky ale není, detektivka je totiž klidná, napínává, má spád a je napsána velmi čtivě. Detektiv se svojí sekretářkou mi byli velmi sympatičtí a tudíž se těším na další díl.

26.03.2024 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Kniha je pěkná třešnička celé HP série. Bylo pro mě milé překvapení, že se zde nacházely myšlenky Albuse Brumbála a bylo tak zajímavé, jak jednotlivé bajky vysvětloval.
Pěkné oddychové čtení.

12.02.2024 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Kniha se četla velmi rychle, byla jednoduše ale zároveň poutavě napsána. V průběhu čtení jsem prožívala různé emoce a musím říct, že čtení knihy byl pro mě zážitkem, ať už skrze zákulisí Harryho Pottera, tak i jeho osobní život. Čeho jsem si ale v průběhu čtení všimla, byly opakující se informace, avšak nebyl to pro mě žádný rušivý element a knihu velmi doporučuji.

06.02.2024 5 z 5


Hugo a Vánoce pod psa Hugo a Vánoce pod psa Sophie Pembroke

Kniha mě mile překvapila, očekávala jsem dětskou knihu, ale musím říct, že si knihu oblíbí i dospělí. Kniha se velmi dobře četla a byla velmi jednoduše napsána. Moc hezký příběh.

18.01.2024 5 z 5


Hledám chlapa do Vánoc Hledám chlapa do Vánoc Jenny Stallard

Já jsem s knihou velmi spokojená. Velmi odpočinková kniha, napsaná jednoduše o životě mladé ženy. Někdy mi hlavní hrdinka lezla krkem, ale každá dělá rozhodnutí, které ne každý pochopí, a to musím vyzdvihnout, že bylo velmi osvěžující.
Ke knize se určitě pro zrelaxování někdy opět vrátím.

06.12.2023 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Děj byl velmi zajímavý, chvílemi i předvídatelný, ale to ničemu nevadilo. Kniha gradovala a nutila čtenáře číst dál a dál. Děj mě tak vtáhl, že jsem měla při čtení nepříjemný pocit, husí kůži a opravdu jsem měla strach.

31.10.2023 5 z 5


1984: grafický román 1984: grafický román George Orwell (p)

Příběh je velmi depresivní a zasáhne, ale to jsem očekávala, jelikož o knize 1984 slyšel snad každý. Musím ale říct, že kniha byla velmi krásně graficky zpracovaná a skvěle se četla.

13.10.2023 5 z 5


Zase se shledáme Zase se shledáme Madeleine Goldstein

Kniha se čte velmi dobře a rychle. Dojal mě celý příběh a zakončení této knihy. Celou dobu čtení jsem si říkala, jak je možné, že takové věci člověk přežije, a to jsem četla už několik knih s takovou tématikou a neustále se tomu nepřestávám udivovat.
Rozhodně doporučuji si přečíst, jelikož každá kniha z druhé světové války přináší nový vhled do tehdejší hrůzné doby.

05.10.2023 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Kniha se opět velmi dobře četla a gradovala. Konec je velmi dojemný a vše do sebe nakonec krásně zapadne.
Po dočtení bych stále chtěla číst dál, nechci se zbavit kouzlení a dále "žít" s Harrym Potterem.

27.09.2023 5 z 5


Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Začátek knihy mi dělal trochu problémy, nedokázala jsem se začíst a vnímat děj. Po několika stránkách mě kniha chytla a velmi mě bavila. Čtenář se zasměje a také zůstane napnutý až ke konci knihy.

26.08.2023 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Díl velmi temný, který prolíná děj lásky a hraní famfrpálu. Oceňuji, že čtenář získá větší pohled do Voldemortova mladšího já. Celá kniha je napínavá a čte se velmi rychle.

01.08.2023 5 z 5


Beauchamp Hall Beauchamp Hall Danielle Steel

Jednoduché a rychlé čtení. Pěkný příběh, který se dobře četl. Vadilo mi jen, jak byl konec až moc urychlený.

15.07.2023 4 z 5


Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Začátek knihy mi dal zabrat, trvalo mi pár stran, než jsem se začetla, styl psaní mi zprvu nesedl a děj byl zprvu o ničem. Poté jsem ale byla velmi mile překvapena, děj mě vtáhl a na styl psaní jsem si také zvykla. Je to velmi depresivní čtení, ale čtenář se od knihy neodtrhne, jelikož autor vcelku napíná.
Já jsem s knihou nakonec velmi spokojená.

22.05.2023 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Zatím pro mě jeden z nejlepších dílů, alespoň co se týče v sérii knih. Ze začátku mi dělalo problém až moc dopodrobna popsaný famfrpálový zápas, který se mi zdál až moc natáhnutý, ale to je snad jediná negativní věc, kterou na knize vnímám.
Kniha je jinak velmi čtivá, graduje, postupně propojuje hlavně všechny záhadné informace, na které si čtenář stále klade otázky a také probouzí ve čtenáři spoustu emocí.
Kniha je určitě skvělá a myslím, že konec čtenáře natěší na další díl.

26.04.2023 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Děj se ze začátku více natahuje, než u předešlých knih, ale i přesto se kniha četla rychle a dobře. Také se mi líbí, že se postupně dozvídáme více informací o Harryho rodině (o jejich minulosti). Možná je díl trochu slabší než díly předešlé, ale i přesto jsem si čtení moc užila.

13.03.2023 5 z 5


Tělo sčítá rány Tělo sčítá rány Bessel van der Kolk

Mile mě překvapilo, že tam bylo tolik příběhů z praxe, bylo to velmi poutavé a zajímavé.
Není to lehké čtení, už jen skrze odborných termínů a také skrze příběhů, které logicky jsou smutné, těžké číst a depresivní.
Musím ale říct, že mě kniha obohatila o spoustu nových informací, také byla kniha velmi dobře napsaná a rozvržená.
Není co vytknout.

03.03.2023 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Série Harryho Pottera chytne a nepustí, člověk musí číst dál a dál, i když to zná třeba i nazpaměť.
Ačkoliv jsou zde prvky, které by knihu mohly označit za dětskou, myslím si, že celý druhý díl už má ale temnější nádech. Nádech zla, tajemství, temnoty a smrti, ne ale ještě velké míře.

08.02.2023 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Hned při prvních stranách knihy jsem cítila, jako bych seděla s Matthewem na pohovce a on by mi vyprávěl svůj příběh, tak čtivě a neuvěřitelně je kniha napsaná. Hltala jsem každé slovo a nechtěla jsem se od knihy odtrhnout a jakmile jsem musela knihu odložit, myslela jsem na ni, potřebovala jsem vědět, co je v knize napsáno dál.
Vše, co se od knihy očekávalo, čtenář dostane a ještě o hodně víc. Samozřejmě je kniha smutná, slza mi ukápla a ne jednou, bylo mi po skoro celou dobu čtení úzko, ale také jsem se dokázala zasmát (Perry i v této těžké knize dokáže využít svůj humor).
Jsem vděčná, že se podělil s lidmi o svůj příběh takovým detailním způsobem.

25.01.2023 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Harryho Pottera jsem četla poprvé, i přesto že jsem velká fanynka filmů. Věděla jsem, že se dozvím víc nových věcí, ale překvapilo mě, jak moc je už první díl odlišný od filmu.
Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, četlo se to velmi dobře, rychle a ačkoliv to působí jako dětské čtení, tak je to rozhodně psané i pro dospělé.
Myslím, že tuto sérii budu číst vícekrát.

19.01.2023 5 z 5


Sedlák proti Hitlerovi Sedlák proti Hitlerovi Erna Putz

O Františkovi jsem doposud nevěděla a jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou.
Z prvu mi dělal problém, jakým způsobem je kniha napsaná, ale později jsem si zvykla.
Každý příběh z tohoto období člověka zasáhne a zde tomu nebylo jinak.

22.11.2022 4 z 5