padde padde komentáře u knih

☰ menu

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Tuto knihu jsem přečetl jako prvni dílo od S.Kinga. Od té doby u mě platí jako mistr napětí a vypravěčský genius. Na druhé straně v povidce Tělo - část Čuňasova pomsta se mi stalo poprvé v životě, kdy jsem slzel a válel se smíchy při čtení knížky.

01.10.2021


Živá voda pro duši Živá voda pro duši Bruno Ferrero

Krásné. Jak do pár vět se dá nahustit tolik moudra, víry a porozumění.

01.10.2021 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Geniálně prosté a prosté geniální dílo o opravdovém smyslu života. Nic víc není třeba dodávat.

02.12.2017


Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Je vždy zajímavé, alespoň v mém případě, se začíst do komentářů (zejména u knih, které mne oslovily). A zde je to víc jak jasné, kdo se vyšplhal králíkovi po chloupku alespoň trochu nahoru a užasle se rozkoukává (nebo se o to alespoň snaží), a kdo si lebedí v tom mraveništi dole na pokožce. Pro mne se jedná opravdu o přelomovou knihu, i když se mi manželka směje, že se zabývám dětskou literaturou. Po přečtení této knihy to ovšem beru jako kompliment, nikoli jako kritiku. Ještě poznámka o tom, že ke knize mě přivedla povedená audionahrávka České rozhlasu prvních deseti kapitol s vynikajícími herci - Valerií Zawadskou a Janem Vlasákem. Krásné, poučné, inspirující. Díky pane spisovateli.

11.09.2016 5 z 5


Stroj času Stroj času Herbert George Wells

Nápadité. Zařazuji ke klasice SF.

07.02.2014 3 z 5


Jan Cimbura Jan Cimbura Jindřich Šimon Baar

Jako první jsem se s tímto dílem seznámil jako s audioknihou - vřele doporučuji (P.Soukup, J.Vlasák aj.). Zpětně si čím dál, tím víc uvědomuji, jak důležité je znát historii, resp. její krátkou epizodu z pohledu obyčejného, ale charakterního sedláka a nikoliv jen z učebnic, kde se to jen hemží psychopaty, smilníky a krvelačnými egoisty. Právě proto řadím toto dílo mezi naše klenoty. Tady opravdu cítím své kořeny.

06.02.2014 5 z 5


Nadace Nadace Isaac Asimov

Podle mého není lepšího díla, než celý komplet NADACE ! Můžeme s tím souhlasit, nebo nesouhlasit, ale stejně s tímto axiomem nic nenaděláme. Vždy po třech až čtyřech letech si celé dílo musím přečíst znovu, a znovu a ..... Někdy si říkám, že by nebylo od věci při současné úrovni filmových triků zfilmovat toto veledílo. Ale za chvilku si oponuji, že je to tak možná dobře.

04.02.2014 5 z 5


Setkání s Rámou Setkání s Rámou Arthur Charles Clarke

Vždy po přečtení knihy si nejvíce cením toho, nakolik mě příběh donutí o knize přemýšlet. O létajícím umělém světě si "sním" hodně často, proto ji řadím k mým oblíbeným.

04.02.2014 3 z 5