otesánek otesánek komentáře u knih

☰ menu

Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Zklamání

03.08.2023


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Dokonalá! Syrová, surová, vášnivá, chladná, svazující,dusivá, povznášející a sílu dodávající...láska má mnoho podob. Kniha je psaná velmi čtivě. Velmi reálný příběh. Bylo mi moc líto Dagmar, přála bych jí lepší konec. A horší konec Markovi. Prolistovala jsem ji a nakonec jsem zvolila čtení od jedničky popořadě. Nelituji a listování mi nevadilo.

24.07.2023 5 z 5


Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Asi na mě přeslazené a naivní. Další díl mě neláká. Mám pocit jako bych něco podobného už četla.

24.07.2023 2 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Vyděšená, smutná, překvapená...asi to jsou moje dojmy. Těžké téma neuvěřitelně zpracované. Bolest kterou v sobě nesla cácora je tak přenositelná na čtenáře. Někde jsem četla zde v recenzích, že postavy jsou ploché nemám ten pocit. Naopak mě kolikrát sáhodlouhé popisy každé maličkosti ruší. Každou knihu od paní Mornštajnové mám ráda. Líbí se mi jejich jinakost.

08.05.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Dost dlouho jsem vůbec přemýšlela jestli ji potřebuji číst. Recenze má jaké má. Pak se mi naprostou náhodou dostala do ruky. Začátek vlažný až depresivní. Knížka mě moc bavila. Myšlenka knihovny životů a vlastně té možnosti nahlednou do životů , které mohli být a nejsou... je to fajn kniha. Asi to pomůže někomu si říct ,že pořád je cesta. Pořád je nějaký směr kterým se dát a že to nemusí smrtí skončit. V té knize opravdu nejsou přelomové myšlenky a ani nové návody a nápady, ale je vše napsáno tak nějak krásně pohromadě. Za mě všechny hvězdičky.

02.04.2023 5 z 5


Osiřelé sestry Osiřelé sestry Shirley Dickson

Tuhle knihu si chceš prostě přečíst. Je to hezký příběh. Takový co čekáš jak to bude......a tak čteš .....a čteš .....a čteš.

15.01.2023 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Názory jsem slyšela různé. Spousta lidí rozčiluje už jen obal , natož obsah. Byla jsem spokojená. spoustu postav mi rozčilovalo a bývala bych jim jednu střihla, ale pak čte člověk dál a ledasco se vysvětlí a poodkryje. Vše krásně uvěřitelné a plynulé. Konec nezklamal je prostě od Třeštíkový. :)

12.12.2022 4 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Styl psaní čtivý. Plynulý děj. záhad tak krásně akorát a starých kostlivců přiměřeně. :)

12.12.2022 5 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

skvělé

12.12.2022 5 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Bergman se stává svědkem zločinu a díky své profesionální deformaci se jeho dovolená stane pátráním soukromého očka. Jedinou maličkou výtku ke knize mám. To že každý - až asi na dvě postavy- mluví plynule anglicky a komunikace za polárním kruhem teda úplně na pohodu. To je takové "neuvěřitelné". Tedy alespoň pro mně. Jinak skvělá kniha. Líbí se mi popis krajiny. Žádné zdlouhavé líčení každého kamene na cestě a přesto si dokážu představit jak foukal vítr, táhlo od moře a jak asi vypadala stará škola.

28.08.2022 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Bylo to hezké počtení. Napínavé až dokonce.

28.08.2022 5 z 5


Pro hrst dukátů Pro hrst dukátů Juraj Červenák

Jen bych se opakovala tím co už psali jiní. Je to další báječný díl a skvěle propracovaná detektivka. Vývoj Jaroše je velmi vítaný. Přináší nové možnosti do dalších dílů. Začátek tedy na mě byl trochu natažený,ale nepatrně.

21.07.2022 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Další pecka.... Propracovany příběh. Vrah byl pro mě překvapení, a tak to má být.....

21.07.2022 5 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Paráda.... První seznámení s autorkou. Úplně jsem cítila tu všude vlezlou zimu. Taky jsem cítila ten vítr od more. Rozuzlení překvapivé...

16.07.2022 5 z 5


Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Splnila co jsem očekávala. Klidné čtení pro nenáročného čtenáře a oddychová jednohubka. Není potřeba dělat knižní rozbor.

01.06.2022 4 z 5


Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Nic závratného jsem nečekala a chtěla jsem knihu u které si odpočinu bez přemýšlení a v poklidu. Přesně taková kniha je. Nenáročná, tak vykreslující obyčejné lidi a obyčejné životní cesty. Pro mě účel splnila.

01.06.2022


Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Milé čtení. Příběh ze života. Nečekejte akce, "dojáky" červené knihovny či velké dramatické zvraty. Knížka je krásným pokračováním Prosím vás, sestřičko. Jsem za něj ráda. Postavy jsou věčně stručně popsány a odbočky od děje se nekonají. Není šance se v knize ztratit. A jak už tu bylo zmíněno, nespěchejte , přečtěte si první díl.Nebojte, zabere to jen chviličku. Jsem ráda, že jsem se k této autorce dopracovala a velmi se těším na další setkání.

28.02.2022 5 z 5


Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Našla jsem novou oblíbenou autorku! Tak a ke knize... Příběh obyčejné zdravotní sestřičky,která si v životě některé klacky hází pod nohy sama, ale dost jich tam nahází i ostatní. Vykreslené prostředí nemocnice na jedničku. A vztahy a drbárna, pomluvy šířící se rychlostí blesku taky naprosto reálné.Hlavně v malém špitále (o tom něco vím). Krásná kniha k odpočinkovému čtení. Není tam obr zvratů a ''hrozně'' překvapivých zápletek ,ale hezky se čte a hezky plyne.

13.02.2022 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásná kniha ,slupnutá jak malina. Tak mi zahřálo, že Anuška měla přece jen pak už klidný život...potom všem. Takovou knihu jsem přesně potřebovala.Osud děvčátka ze kterého se stala velmi silná žena. Žena, která i přes nepřízeň osudu nezahořkla a uměla být šťastná. Druhá kniha od autorky a těším se na další.

06.02.2022 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Dočetla jsem v půl jedné v noci....cítím spálené..... buší mi srdce a říkam si jak teď usnu,ale musím - ve 4h vstávám do práce. Tak asi tak. Nějaký vývoj událostí se asi dá předpokládat. Část je dílem "jaké si" náhody, nevadí. Ani život není úplně předvídatelný. No a teď více ke knize. Styl psaní mi velmi sedí. Postavy jsou dobré. Hlavní hrdinka je mi sympatická, trochu se peru s tím zažitým , zarytým farář = chlap, ale to je můj problém. Každá postava působí jako koření, jenž vábí tu knihu prostě dočíst nejlépe hned. ... tak že za mě super.

04.01.2022 5 z 5