OrthoSan OrthoSan komentáře u knih

☰ menu

Zatracenci Zatracenci Martin Štefko

Kniha plná ostrých hochů, koltů zavěšených proklatě nízko, sem tam i lepá děva, ržání koní, kouř vyhaslého ohniště uprostřed Texasu, řízné dialogy, pekelná zápletka a jeden týpek s fialovýma očima... Tohle všechno najdete v románu Štefkových Zatracenců. A z takového nálezu bude mít radost nejeden uživatel Kolalokovy limonády.

12.12.2018 5 z 5


Pouštní včela Pouštní včela Veronika Matysová

Půjdeš-li podle obalu knihy po příběhu plného popisů akce a zuřivých bojů amerických hochů snažících se připravit afghánskou půdu pro další parkoviště k McDonaldu, patrně tě překvapí, že o tom to apriori není. Můžeš se pak ze svých mindráků vybrečet na internetu, skutečností však zůstane, že máš příležitost si přečíst solidně stavěný český thriller z atraktivního prostředí novinařiny, světové politiky ale i právě armády. Dále tě čeká exkurz do života uvěřitelných postav, prostě... prostě nejde o válečné drama, ačkoliv se ho to dotýká. Veronika Matysová podala solidní výkon a doufám, že o ní brzy ještě uslyšíme. Takže bzzz, pilné včely, hurá do knihkupectví.

04.10.2017 5 z 5


Rudý pirát Rudý pirát James Fenimore Cooper

Jedním slovem - atmosféra. Jednoduše se přesunete na moře do bojů korábů div že necítíte slanou vodu na svých okoralých rtech.

04.10.2017 5 z 5


Století páry Století páry Petr Schink

Století páry je skvělá knížka, rozhodně doporučuji každému, kdo se dostal alespoň za Slabikář. Je to prima počtení. On vůbec Schink píše dobře.

28.05.2017 5 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Lepší než klub sráčů!

20.09.2016 4 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Když má člověk chuť na sex, tak si může třeba vyluštit roháček, ale v této knize tradičně vynikajícího pointisty Dahla se dozví, že když má chuť na čokoládu, může klidně číst dál. Výsledek se dostaví záhy. Ano, ta opojná chuť černohnědé hmoty, která se valí z fontánky v továrně kde pralesní skřítci bouchají přesčasy, se vám usadí na chuťových pohárcích a vy víte, že jste opět okusili výbornou knížku.

14.09.2016 5 z 5


Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

Chcete poctivou knihu, která má fakt depresivní atmosféru... a ještě před kamarády machrovat, že jste přečetli klasiku žánru? Ano, bé je správně, jděte do Zpěvu drozda od pana dystopisty Tevise.

13.09.2016 5 z 5


Cesta kolem světa za osmdesát dní Cesta kolem světa za osmdesát dní Jules Verne

Asi nejlepší počin od Žila. Při čtení společně spěcháte s panem Fileasem, že to máte přečtené doslova ajnc cvaj, ale hutně se pobavíte. Opravdu skvělé dobrodrůžo. Není divu, že to tolikrát zfilmovali, a jednou dokonce nakreslili se zvířátky.

13.09.2016 5 z 5


Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

Znovu jsem si knihu přečetl a dýchlo na mě dětství, ta tajuplná aura, co člověka obklopuje, když leží pod socialistickou peřinou a socialistickou baterkou si svítí na písmenka pojednávající o světě, kde socialismus neměl místo, o světě plného nadšení a víry v pokrok a v neposlední řadě o světě plného dobrodružství. S dnešními knihami to nedovedu srovnávat právě pro ty reminiscence na dětství, ale obecně jsou v mnohém pořád ještě dost kouzlené, kouzelnější, než současný styl. Tajuplný ostrov není navíc úplně nejlepší Verneovka, snad jedna z nejlepších, ale ne nejlepší. Tou pro mě bude navždy Cesta kolem světa za 80 dní

13.09.2016 4 z 5


Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Opravdu zajímavá kniha. Čte se to skvěle a takříkajíc jedním dechem. Ten příběh má prostě koule a to se mi u fantasy líbí. Žamboch je fakt dobrej

13.09.2016 5 z 5


Dlouhý černý úsvit Dlouhý černý úsvit Jiří W. Procházka

Naprostá pecka. Četlo se to skvěle. Knihu mi doporučil kamarád a rozhodně jsem neprohloupil. Začínám být přesvědčený, že od českých autorů jsou knihy lepší.

13.09.2016 5 z 5