Orea Orea komentáře u knih

☰ menu

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

První polovina knihy se mi četla opravdu dobře. Pěkně napsané, postavy zajímavé a Archer je v mnoha směrech velký tahoun příběhu. Od druhé poloviny mi šlo hodnocení dolu a poslední čtvrtina mi zkrátka nesedla vůbec.
Tak docela jsem autorce nespolkla postavu Bree. Na jednu stranu je nám servírována jako velice citlivá a poetická duše, která mluví o svých citech ve stylu anglické dámy z osmnáctého století (Kdo v dnešní době takhle proboha mluví? Dá se vůbec znakovat slovo ach? Protože Ach, Archere, tam bylo vážně často) a na druhou stranu jsou situace, kdy se chová jako lascivní pornohvězda. Tahle kombinace mi upřímně příliš nesedla. Ke konci navíc pořád jen brečí nebo rozhání slzy dojetí a můj vnitřní cynik jen otráveně třískal hlavou do zdi.
Postava Archera byla oproti tomu opravdu slušně rozvinutá, ale nedotažená a s potenciálem, který autorka naprosto tragicky nevyužila.

Svá pozitiva kniha samozřejmě má. Nelituji času, který jsem nad ní strávila a první polovinu jsem si užila. Svým způsobem mě primárně zklamalo především to, že si živě dokážu představit, jak moc zajímavý a silný příběh by to mohl být, ale špatné uchopení mu tu možnost vzalo. Citlivé a trochu sentimentální příběhy o lásce mám ráda, ale Archerův hlas byl na můj vkus až příliš patetický.
Na druhou stranu je to relativně čtivý průměr, který mě zabavil na několik sychravých večerů, takže od čtení nikoho neodrazuju.

01.11.2015 3 z 5


Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Naprosto odlišné od všeho, co jsem dosud četla. Styl psaní je zvláštní směsicí strohosti a poetičnosti. Vše je plné náznaků a mnohdy si čtenář musí spoustu věcí domýšlet, což mě na tom hodně bavilo. Celý příběh je psán dost syrově a přesto v něm hraje velkou roli láska, naděje a morální hodnoty. Možná by neškodilo držet se trochu víc reality a všechnu tu hrůzu udělat více skutečnou, ale na druhou stranu i tohle bylo hodně zajímavé a originální.
Pro mě určitě nevšední zážitek ve světě, který by i bez mutací byl dostatečně děsivý.

22.09.2014 4 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

Pohádka o tom, kterak nadržená dívčina k bipolárnímu boxerovi přišla. Remy byl důvod, proč jsem vydržela až do konce a nesekla se čtením někde v půlce. Začátek je v pohodě a konec se mi líbil hodně, ale ta rádoby žhavá omáčka kolem byla nějak moc. Nic proti ženské touze a vášni - kdybych se pohybovala v okolí sexy boxera, taky bych se nemravným myšlenkám neubránila - ale čeho je moc, toho je hora. U desátého popisu, jak je mušketýrka Dumasová nadržená, už jsem jen otráveně vzdychala...

16.06.2014 3 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

V poslední době je knih s tímto námětem nějak hodně (problémová minulost jedné nebo nejlépe obou postav, jejich snaha se vším se vyrovnat, najít oporu v tom druhém a tak dál a tak různě ). V rámci tohoto schématu se mi však kniha líbila a kupodivu asi mnohem víc, než například tolik opěvované Moře klidu. Tahounem je určitě postava Cama a musím říct, že ten chudák na sto procent dostál názvu knihy =D

25.03.2014 4 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

K Nebezpečné lásce jsem se dostala úplnou náhodou. Současné české autorky nečtu protože...já vlastně ani nevím proč. Nadchla mě obálka a anotace, hrdinkou nebyla žádná deprimovaná Jarmila s nápadníkem Pepou a já tomu naprosto propadla.
Sympatická, velice pěkně napsaná kniha (pro ryze romanticky naladěné duše), kterou jsem určitě nečetla naposled a která mě donutila přehodnotit tu prapodivnou nechuť k českým autorkám - nebo alespoň k jedné =)
S nadšením jdu shánět druhý a třetí díl.

25.03.2014 4 z 5


Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Nemůžu si pomoct, ale tahle knížka je prostě milá a má nádhernou atmosféru. Dojem mi nepokazila ani absence klasického happy endu, který by příběh nejspíš posunul do úplně jiné roviny, čímž by ztratil na té krásné iluzi opravdovosti.
Už teď se těším, až sednu v létě do auta, zapnu playlist s road tripovou hudbou, koupím vanilkovou colu a vydám se na cestu...

04.03.2014 4 z 5


Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Na plné hodnocení to není a nejspíš za to mohou přesně dvě věci. První je Julia. Ne, že bych jí vyloženě nenáviděla a měla chuť kvůli ní knihu nedočíst. Byly jen chvíle, kdy mi to věčné červenání a fňukání vadilo, navíc mi její charakter připadá, vzhledem k její minulosti, trochu nelogický. Naštěstí je kniha psaná i z pohledu Gabriela, který je prostě zajímavá a propracovaná postava a tyhle nedostatky skvěle vykompenzuje. Druhá věc je naprosto typická konfliktní scéna během Gabrielovy přednášky...u té jsem opravdu převracela oči a modlila se, aby rychle skončila. Na druhou stranu se mi moc líbilo prostředí, které se autor snažil navodit. Dante, obrazy, italské víno, jídlo, hudba...už jen z toho důvodu a samotnému Gabrielovi stálo za to knihu přečíst a rozhodně si nenechám ujít pokračování.

05.02.2014 4 z 5


Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Vulgární, krvavý, cynický...a naprosto sexy. Holka má hned chuť začít se chovat drsně, pít gin s tonikem a najít zubatýho frajera, co by jí říkal kotě.

05.02.2014 5 z 5