optimistka76 optimistka76 komentáře u knih

☰ menu

Spřádači snů Spřádači snů Barbara Erskine

Jeden z lepších příběhů této autorky, ale jsou i lepší. Chybělo mi závěrečné vygradování příběhu, které autorka tak dobře umí. Její prolínání současnosti a nedokončeného příběhu z dávné minulosti bývá více okořeněno tajemnem a až strašidelným vyústěním a vyřešením, které jsem zde postrádala. Prostě jsem zvyklá na větší hukot. Zde bylo zakončení příliš poklidné. Nicméně příběh moc hezký, jako vždy založen na reálných historických postavách a základech propojených s fikcí.

03.01.2023 4 z 5


Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Pecka, jako vždycky. Nikdy nevím až do konce, jak se to ve finále vyvrbí. Super napětí, zápletka i rozuzlení. Doporučuji. Už se těším na další, která se na mne usmívá z knihovny.

14.02.2021 5 z 5


Báječné nakupování o Vánocích Báječné nakupování o Vánocích Sophie Kinsella (p)

Jako vždy Becky dokáže z maličkostí udělat problém rozměrů katastrofy. Čte se dobře, bavila jsem se, ale nijak nevybočuje z řady ostatních knih o Becky.

31.01.2021 4 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Skvělá oddechovka, úžasně moudrý humor, jako ostatně je u pana Ebena zvykem. Má to jednu vadu, chtělo by to alespoň trojnásobně stránek. ????

21.01.2021 5 z 5


Mister Mister E. L. James (p)

Kniha je čtivá, příběh předvídatelný, myslím, že autorka hodně těží z věhlasu, který získala u 50 odstínů. Zjistila jsem, že po pár měsících jsem vlastně ani nevěděla, o čem to bylo.

20.01.2021 4 z 5


Motýlí tyranie Motýlí tyranie Frank Schätzing

Mám velmi ráda tohoto autora, od té doby, co jsem objevila knihu Vzpoura oceánů, což byla mimochodem asi nejčtivější a nejlepší jeho kniha. Kdo má rád sci-fi, určitě si přijde na své, protože jde rozhodně o knihu, která je plná fantazie. Bohužel se mi stávalo, že ne vždy jsem se chytala, občas jsem se ztratila v tom, co je realita a co paralelní svět a některé popisy byly zbytečně rozvláčné. Téma super, jako vždy i když sci-fi, rozhodně není od reality příliš odtrhnuté. Myslím, že něco jako paralelní světy rozhodně existuje, snaha lidí zneužít techniku pro vlastní obohacení určitě také a to, že nás jednou umělá inteligence převálcuje je jen otázka času, navzdory Asimovovým zákonům. Za přečtení rozhodně stojí, ale chce to dost pozornosti a občas i trpělivosti.

20.01.2021 4 z 5


Ani peklo, ani ráj Ani peklo, ani ráj Linda S. Howington

Všeobecně mám tuto autorku ráda, nestalo se mi, že by mne nějaká kniha vyloženě nezaujala, baví mne, že je to sice červená knihovna, ale vždycky cinknutá detektivní zápletkou, nebo nějakým dobrodružstvím, nikdy to není jen o té lásce. A to oceňuji.

15.01.2021 4 z 5


Zázrak v plechovce Zázrak v plechovce C. D. Payne

Rozhodně jsou lepší díla, která tento autor napsal. Přečetla jsem, místy se i bavila, ale znovu ji číst nepotřebuji.

15.01.2021 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Velmi jsem se pobavila.

15.01.2021 5 z 5


Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Erskinová nezklame. Jako vždycky má spád, napětí a trochu tajemna.

25.02.2018 5 z 5