olga8832 olga8832 komentáře u knih

☰ menu

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

(SPOILER) SPOILER: Pozdější knihy Klevisové mi přijdou daleko propracovanější. Zde mi navíc moc chyběl vyřešení zmizení Radima... ale jinak celkem pohodové poslouchání.

23.04.2024 4 z 5


Vdovcovy paměti / Má vězení / Zpovědi Vdovcovy paměti / Má vězení / Zpovědi Paul Verlaine

Paul Verlaine musel být zajímavý a rozhodně to s ním nebylo jednoduché. Ale kniha mě moc bavila, jednak vhled do jeho vnímání, jednak zajímavá reportáž z věznic druhé polovině 19. století a jaké tresty se udělovaly, například za pokus o vraždu v případě Paula.

18.04.2024 5 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Vůbec tomu nerozumím, proč mne to nechytlo jako jiné knihy této série. Bylo to barvité, zajímavé, napínavé, ale něco mi na tom chybělo, možný roztříštěná chemie týmu, možná mě dostal ten příliš děsivý osud tří žen. Jak je možné, že víc nepátral? Jak je možné, že zločincům vyjde perfektně všechno a Asada pak několikrát překvapí ze zálohy... a to zmítání emocemi je taky děsné...

04.04.2024 4 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Fakt mě to bavilo, skvělý příběh a super téma. Ale ti dva... dyť už je to trapný... dospělí lidi a a touží po sobě jak dva puberťáci...

02.04.2024 5 z 5


Jatka Jatka Lee Child

Poslouchala jsem audio a musím říct, že v případě četby bych některé pasáže přeskakovala (třeba jak všem už je jasné, kdo byl zavražděn, jen Jack si vydedukoval někoho jiného). Přijmeme-li, že se jedná o krásnou westernovou pohádku, kde jsou dobří a zlí a dobří vyhrají, pak jen doporučuji ;-)

26.02.2024 4 z 5


Nenávist Nenávist David Lagercrantz

Za mne velice slibná série, která mne moc baví a mohu jen doporučit.

21.02.2024 5 z 5


Zimní hrob Zimní hrob Peter May

Kriminálka výborná, jen od toho předpovídání budoucnosti bych čekala víc. V knize je promítnuto dotažení katastrof, které se okolo nás rodí a nevypadá to dobře, ale myslím, že technologie budou přece jen trošku dál.

15.02.2024 5 z 5


Oplocený čas. Vzpomínky politického vězně Oplocený čas. Vzpomínky politického vězně Jan Wiendl

@Re@ding_9-wine Díky moc za zprávu o synovi, chtěla jsem pátrat.
Vždy obdivuji tyto lidi, kteří dokázali pracovat na sobě, stále něco tvořit a ještě bojovat proto fašismu, komunismu... přežít tak strašné vězení...
Doporučuji, rozhodně inspirující vyprávění.

05.02.2024 5 z 5


Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

Troufám si říct, že jedna z nejlepších scifi/fantasy, co jsem kdy četla. Fantastická pointa a skvěle odvyprávěný příběh.

05.02.2024 5 z 5


Dora: Monolog dcery Boženy Němcové Dora: Monolog dcery Boženy Němcové Milena Štráfeldová

Rozhlasová hra Osamělé večery Dory N. je perfektní v podání Taťjány Medvecké. Božena Němcová byla jistě skvělá, ale nevíme, jak se asi žilo v jejím okolí. Podobně to je cítit ve vzpomínkách dcery Pavla Landovského Nikdy není pozdě na šťastné dětství, i když o mnoho optimističtěji. Záleží na každém, jak se postaví ke svým životním situacím.

25.01.2024 5 z 5


Měsíční pahorek v dlani Měsíční pahorek v dlani Henri Bosco

Bavilo, hlavně díky audio zpracování Českého rozhlasu, Ale nekteré snivé části jsem úplně nepochopila....

18.01.2024 5 z 5


Mise na planetě Mise na planetě Michael Mammay

(SPOILER) Nehodnotím, protože mě dostal ten závěr... jinak za mne spíš průměrnější scifi

17.01.2024


Kalibánova válka Kalibánova válka James S. A. Corey

Velká mimozemská paráda, moc mě to baví a skvělé je audio zpracování, ten závěr mi teda dal, s tím že třetí díl ještě není v produkci....
Moc mě bavila Chrisjen Avasarala a Bobbie ("Bobbie, převezměte tuto loď").
A protože jsem netrpělivá, tak zároveň sleduju podle tohoto natočený seriál a akorát se rozčiluju, jak změnili všem charaktery a vizáž ;-)

16.01.2024 5 z 5


Bez tebe Bez tebe Pavel Růžek

Tak to je sakra dobré. Jednoduché, přímočaré a přesto neskutečně poetické. Doporučuji a jdu víc bádat o autorovi, škoda, že tu pobyl tak krátce...

13.01.2024 5 z 5


Arthur Conan Doyle v roli obhájce: Proslulý autor detektivek zasahuje ve skutečném případu otřesné vraždy Arthur Conan Doyle v roli obhájce: Proslulý autor detektivek zasahuje ve skutečném případu otřesné vraždy Margalit Fox

Velmi zajímavá kniha. Nejen o spisovateli A. C. Doylovi, také o způsobu života jeho doby a hlavně o tom, jak snadno se člověk dostal do soukolí a neměl odvolání, neuvěřitelné.
A Doylovi zásady jsou fakt zajímavé ;-) Nevím, co je zde správné, zda lpění na zásadách nebo spíš přejít některé malichernosti... knihu rozhodně doporučuji ;-)

02.01.2024 5 z 5


Konfese literáta Konfese literáta Josef Svatopluk Machar

Velmi zajímavé vyprávění o době a o lidech. Jak vše vnímal mladý student, jeho pohled na školu, literaturu a poezii i církev ... moc doporučuji.

29.12.2023 5 z 5


Na konci vesmíru Na konci vesmíru Kristýna Sněgoňová

Nejraději bych dala 10. Jedina chyba, bylo to krátké.

19.12.2023 5 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Mám moc ráda pohádky.... tady bych nejraději dala 10 hvězd. King je skvělý pohádkář :-)

21.11.2023 5 z 5


Stalker Stalker Arkadij Strugackij

Parádní nadčasový sci-fi příběh. Nevím, jestli se ještě dnes píšou takové příběhy, tenhle byl skvělý a mrazil. Poslechla jsem si v rekonstruovaném audiu (četl Jiří Zavřel) a to mělo fakt náboj.

09.11.2023 5 z 5


Zatím dobrý Zatím dobrý Jan Novák

Kniha famózní. Vím, že to není zcela objektivní, ale byla studená válka. Režim se prosazoval všemi prostředky, tak proč by nemohli Mašínové. Od pamětníků vím, že v té době nevěřili tomu, že tu zamrzneme na 40 let, věřilo se, že se vše zvrátí.... jenže ... věřili, že to "někdo" zařídí...

25.10.2023 5 z 5