Když jsem knihu dostala, bylo mi jasné, že její čtení nechám na léto. Přesně k létu a odpočinku se tato kniha hodí. Myslím, že za pár měsíců nebudu vědět o čem kniha byla, ale skvěle jsem si u ní odpočinula. Je to čtení trochu ze života, trochu až neuvěřitelné, ale moc fajn.
Čtivý, historický román z Krušných hor. Vypráví o životě obyčejných lidí z malé vesničky Chaloupky z dob 1.a 2. světové války. Trochu jsem se ztrácela v počtu postav, ale i tak mě čtení bavilo. Kniha určitě stojí za přečtení. Nakonec jsem ráda, že jsem neměla takový pocit zoufalství a nervy jako při čtení trilogie Sudetský dům.
Má oblíbená série, ale tentokrát tomu něco chybělo. Příběh byl dost zvláštní, až moc překombinovaný. Naopak jsem ráda, že se konečně někam posunula postava Kirbyho, uvidíme co nám autorka ukáže v dalším díle.
Fajn odpočinkový román. Tentokrát ale nečekejte žádnou historii. Kniha je spíše z nedávno období. Příběh mladého lékaře Petra,který holduje alkoholu až se dostane na samé dno. Nakonec dostane příležitost stát se lékařem v Krušných horách, které si zamiluje a nejen je. Od knihy jsem čekala něco jiného, ale zklamaná jsem nebyla.
Knihu bych zařídila spíše mezi psychologické romány. U detektivky si představuji větší napětí a lepší zápletku, ale i tak knihu hodnotím kladně, hlavně pro autorův styl psaní a perfektní vykreslení postav.
Další krásný román z dávné Číny. Tentokrát jsem se od čajů dostala k tradiční čínské medicíně a umění léčit bez moderních přístrojů. Pro mě jsou knihy od Lisy See vždy zárukou dobrého čtení a hlavně se vždy obohatím o spousty nových informací, z pro mne naprosto odlišného způsobu života
Knihy Aleny Mornštajnové patří mezi mé oblíbené. Každá má jedinečné téma,které mě zasáhne více či méně, ale na kvalitě to rozhodně neubírá. Tato kniha nám ukazuje různé lidské povahy, které mohou ovlivnit životy slabších jedinců...autorka toto téma skvěle uchopila. Není to tak silné, jako jiné její příběhy. Kniha je ale i tak opravdu krásná.
Taková oddychovka na jeden den. Jednoduchý příběh který neurazí. Romantické duše si určitě přijdou na své. Kniha je moc pěkně napsaná, erotické scény jsou a jsou napsané vkusně. Jednou za čas po něčem takovém sáhnu a odpočinu si.
Velmi smutná kniha a nečetla se vůbec lehce. Čtení této knihy vyžaduje docela velké soustředění, po cca 150 stranách se příběh trochu více rozjede, ale i tak děj moc svižně neběží. I přesto mě kniha velmi obohatila o spoustu informací z naší nedávné historie. Pro církev a ne jenom pro ni, doba komunismu nebyla vůbec jednoduchá.
Krásně vykreslený vesnický život. Díky knize jsem se vrátila v čase a zavzpomínala na své dětství na vesnici a hlavně na vesnický drbny. Takový život na vesnici vždycky byl, pořád se tam něco dělo. Jestli hledáte knihu s poselstvím či hlubokým příběhem, knize se raději vyhněte.
Kniha se ke mně dostala v podobě zabaleného překvapení v naší knihovně, s indiciemi - česká autorka, skutečný příběh odehrávající se za války. Silný román, kde je hlavní hrdina desetiletý chlapec, kterého omylem zatkne gestapo. Trochu jsem si poplakala a taky uvědomila, že svět se vám může změnit během pár okamžiků, stačí jedno špatné rozhodnutí. Knihu určitě doporučuji.
Trochu jsem se bála, že už je téma Kostka vyčerpané, ale není...pořád je čemu se smát a některé hlášky nemají chybu. Zábavné a hlavně oddechové čtení. Děkuji
Kniha od mé oblíbené autorky. Pěkné, letní, lehké čtení. Pro mě, ale tentokrát neměl příběh takovou hloubku. Fejetony na konci knihy, byli moc fajn. U knihy jsem si opravdu odpočinula. Děkuji
Na tuto knihu jsem se moc těšila. Téma čarodějnictví a bylinkářství mě baví a zklamaná jsem rozhodně nebyla. V příběhu najdeme tři dějové linky žen, které od sebe dělí několik století. Jejich příběhy se ale svým způsobem proplétají. Skvělé čtení
Další pokračování historické, romantické ságy. Opět čekejte spletité vztahy, lásku i napětí. Přijmná oddychovka, která se čte velmi dobře. Těším se na další díly.
Krásný vánoční román o rodinných vztazích. Příběh nám vypráví babička Bětka, která má pro každého ze své rodiny vlídné, milé slovo či radu. Zároveň se ale musí smířit, že ne všechny vztahy v rodině jsou růžové. Kniha je opravdu odpočinková a má nádhernou ořízku
Taková pohádka pro dospělé, ale pěkná, určitě nechci knihu hanit. Všechno dobře dopadlo, až na Mathea, toho mi bylo líto. Příjemné čtení, které mě ale úplně nenadchlo