Nunee Nunee komentáře u knih

☰ menu

Překlep a Škraloup Překlep a Škraloup Tomáš S. Končinský

Jsem přemile překvapená, četla jsem se sedmiletým synem a moc jsme se bavili. Netradiční, zábavné, čtivé :-)
Jinými slovy - Pecka! Doporučuji!

18.04.2024 5 z 5


Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Tohle ne.... Nedávám odpad jen kvůli cca pěti stranám, u kterých jsem byla trochu napjatá, ale zbytek - nechutné 10/10, vtipné 0/10, děsivé 0/10, zvrácené 10/10. Tomuto autorovi se příště zdaleka vyhnu. Jen pro ty, co neví do čeho jdou (jako jsem nevěděla já), jedná se o vyvražďovačku. Nic tajemného, mrazivého.

18.04.2024 1 z 5


Za soumraku Za soumraku Stephen King

Za mě super, nebyla jsem zklamaná. Samozřejmě, některé povídky slabší, ale ty ostatní to absolutně napravily. U Pekelného kocoura jsem se tedy málem pozvracela... :-D Dle mého byla nejslabší Willa, ale také jsem se k ní po přečtení v myšlenkách vrátila :-)

12.04.2024 5 z 5


Dva divoši Dva divoši Ernest Thompson Seton

Knihu jsem četla se sedmiletým synem a nadchla nás oba. Krásný, dobrodružný, v mnoha směrech poučný příběh. Jsem si jistá, že se k ní syn ještě vrátí

08.01.2024 5 z 5


Prokletí rodu Usherů Prokletí rodu Usherů Robert R. McCammon

Jsem nadšená. Příběh napínavý, děsivý, tajemný a ten konec? Brilantní zvrat. Tleskám.

08.01.2024 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Miluji horory, ráda se bojím, tohle byla první kniha od této autorky a nesedla mi. Bohužel mi asi nesedí ženská tvorba v tomto žánru. Muži píšou syrověji, ženy většinou vetknou milostný příběh kamkoliv. I zde by se to bez něj obešlo.

08.01.2024 3 z 5


Chraň nás od zlého Chraň nás od zlého Lisa Collier Cool

Jsem v rozpacích...na jednu stranu jsem u některých případů měla opravdu husí kůži, ale celkově na mě kniha působila dost rozporuplně. V mnoha bodech si autor vysloveně protiřečil.

08.01.2024 2 z 5


Dračí oči Dračí oči Stephen King

Moc pěkné čtení, magické, zase trochu něco jiného, než jsem u Mistra zvyklí :-)

21.03.2023 5 z 5


Temná půle Temná půle Stephen King

Tohle je prostě King se vším, co k němu patří :-)

09.01.2023 5 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Já nemůžu jinak, než dát plný počet a to proto, že tenhle žánr není pro mě úplně běžný, ale s mým běžnějším žánrem se krásně prolnul (v komentářích níže velmi diskutovaným) koncem. Celý příběh byl velmi poutavý, závěr krásně dramatický a mně osobně z úplného konce běhal mráz po zádech :-) Holt jsem generace, která hltala pořady typu "Věřte, nevěřte", "Krajní meze" nebo "Akta X" ;-)

29.07.2022 5 z 5


Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

No páááni...tohle byl masakr... Takových zvratů, hltala jsem celý díl :-o Nemůžu se dočkat dalšího...

26.05.2021 5 z 5


Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Skvělá kniha, vše psáno s upřímností a pokud by si někdo myslel, že je něco přehnané nebo vymyšlené (obzvlášť první stránky o zaměstnancích), tak mohu odpřísáhnout, že není a já jako bývalá učnice z těch dob jsem v ZOO leccos zažila, viděla, slyšela :-) Velmi vtipné pasáže i dojemné a smutné, prostě vše je tak, jak má být, když někdo píše o dlouhém a zajímavém období svého života. Pro mě srdcovka za kterou autorovi velmi děkuji.

05.04.2021 5 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Neuvěřitelně dobré čtení. Moc se omlouvám své rodině, musí to být semnou teď těžké, protože pri každé volné chvilce jsem utopená v knize. Napínavé, strhující, fascinující! Začínám si pohrávat s myšlenkou, že po přečtení všech dostupných dílů dám šanci i seriálu :-)

05.04.2021 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Strašně jsem se tomu bránila, hlavně tedy seriálu, který viděli všichni moji známí a byl hlavním tématem kamkoliv jsem přišla...až jsem si řekla, ok, jdu do toho, ale dám si to knižně. Famózní počtení! První díl jsem zhltla (na to, jak je to dlouhé a na to, jak málo času na čtení mám) v rekordním čase a ihned jsem se vrhla na druhý díl. Úžasné postavy, nádherné prostředí, velmi čtivé :-)

05.04.2021 5 z 5


Temné světelné roky Temné světelné roky Brian Wilson Aldiss

A přesně takhle by to vypadalo :-(
Utodi mě okouzlili, lidé znechutili...

13.01.2021 5 z 5


Psí slib Psí slib W. Bruce Cameron

Třetí a poslední díl...a já nechci, aby tenhle příběh skončil. Kdyby bylo dalších deset dílů, věřím, že by byly všechny skvostné, protože ani tenhle nebyl v ničem slabší a jestli jsem někde uprostřed knihy malinko zaváhala, ten konec to absolutně srovnal. Nádherné, dojemné a konec...ACH!
Teď dlouho nemohu číst jinou knihu a mám takový pocit, že až po nějaké době uzraju na další četbu, sáhnu zase po těchto třech knihách :-D

17.12.2020 5 z 5


Egon: Děsná psina Egon: Děsná psina Petra Baďurová

Měla jsem tu čest tohoto Pana Psa znát osobně :-) Krásná kniha, hodně jsme se nasmáli (četli jsme knihu synovi před spaním) a na konci jsme se hodně naplakali... No, byl to čirý masochizmus číst tuto knihu tři měsíce po uspání naší "vovčandy", ale o to víc můžu tuto knihu ocenit. Děkuji Petro, že jste napsala knihu, se kterou mohou ožívat vzpomínky na všechny naše čtyřnohé přátele.

13.12.2020 5 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

A už je to tu zase, jsem zaplavena emocemi. Nádhera. Tento díl je místy až depresivní, čímž ale dává konci tak překrásně dojemný punc, že po přečtení jen sedím a pláču dojetím.
Prosím, nemyslete si, že je tohle jen "doják pro ženský", tohle je podle mě skvost, který musí oslovit každého, kdo má srdce, ať je to kdokoliv.
Vrhám se na třetí díl "Psí slib" a moc se těším :)

06.12.2020 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Uf.... Tohle je jedna z nejkrásnějších knih, které jsem četla a určitě si ji přečtu ještě mnohokrát, stala se z ní má srdcovka, ke které se budu vracet. Jsem toho plná a to se mi už dlouho nestalo, aby ve mně kniha zanechala záplavu emocí. Plakala jsem u četby smutkem, plakala radostí a plakala jsem dojetím. :')
Ihned po vstřebání emocí jsem se vrhla na druhý díl "Psí cesta".

06.12.2020 5 z 5


Vítr z hor Vítr z hor Andy Wildwood

Dávám vysoké hodnocení, protože si myslím, že si ho jako autorova prvotina tato kniha zaslouží. Příběh nikde nezadrhává, jede pořád na plné obrátky a nesouhlasím s komentářem, že pasáž s harémem byla zbytečná, protože tam Ya-na poznala postavu, která pro ni a pro Jona byla dost klíčová v dalším dění.
Po přečtení jsem byla velmi příjemně překvapená a těším se na další díl
Jako velké plus vnímám, že v prvním díle autor uzavřel příběh těchto hrdinů a v příštím se můžeme těšit na hrdiny jiné s jinými osudy :-)
Plný počet nedávám jen proto, že na můj vkus bylo dobro a zlo až příliš konkrétně pojmenováno.
Každopádně, tato kniha určitě stojí za přečtení.

27.11.2020 4 z 5