NiNo NiNo komentáře u knih

☰ menu

Jeho hra Jeho hra R. L. Mathewson

(SPOILER) Při čtení jsem se nemohla ubránit tomu, abych se pořád sama sebe neptala: Je autorka líná, nebo jen nemá fantazii? Buď se jedna situace opakuje pořád dokola jen s trochu jinými kulisami (hlavní hrdinka a léky), nebo se někdo omlouvá za něco, co se stalo, ale autorka se neobtěžovala s popisem toho, co se stalo, nebo se řeší následky toho, co se stalo, bez toho, aby bylo popsáno, co se vlastně stalo... Připadalo mi, jako by nějaký cenzor vystříhal polovinu knihy. Popsány byly v podstatě jen dvě situace - ta podivnost se zkaženým jídlem a rvačka na konci - obě tak přitažené za vlasy, že došlo v podstatě ke skalpování. Absurdnost chování obou protagonistů nemá cenu ani komentovat, vedlejších jakbysmet (Nejlepší kamarád, navíc policajt, který nechá vědomě a cíleně zdrogovanou holku v "péči" člověka, který jí celé měsíce v podstatě psychicky a v některých případech i fyzicky týral? Jako váženě?). Vtipné mi na knize nepřišlo vůbec nic, romantika žádná, jen odkládaný sex. Dočteno jen kvůli čtenářské výzvě, autorce se budu obloukem vyhýbat.

13.02.2024 odpad!


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

Kniha mě velice mile překvapila. Autorkám se dle mého názoru podařilo skvěle zachytit povahu i chování dvou pubertálních kluků. Přestože obvykle nemám ráda knihy, jejichž hlavní zápletka je založena na nedorozumění, tady se autorkám podařilo prvotní "omyl" gradovat a rozvíjet až do naprosto paradoxních situací, které se skvěle četly. Mezi knihami tohoto žánru na českém trhu, rozhodně je tato jedna z těch vydařenějších.

03.08.2023 4 z 5


Tanec papírových draků 2: Hon Tanec papírových draků 2: Hon Petr Brožovský

Celou knihu dle mého názoru shrnuje Mrtvolův povzdech: Ani to, že jsem po smrti, zjevně nebrání lidem v tom, aby po mě chtěli pí*oviny. :-D

05.05.2023 5 z 5


Gantz 33 Gantz 33 Hiroja Oku

Upřímně... Jediné, co se dá na tomto díle (a vlastně i několika předešlých) hodnotit je kresba, která je skvělá jako vždy, ale co se příběhu týče je to jen boj, boj, boj a žádný nebo jen minimální posun vpřed.

18.09.2022 4 z 5


Spy x Family 4 Spy x Family 4 Tacuja Endó

Člověk si tak říká, co rodině tajného agenta, nájemné vražedkyně a telepatického dítěte ještě chybí. Samozřejmě, že je to pes, který má nadpřirozenou schopnost, a to takovou, že... (Spoilerovat nebudu, máte smůlu :-D) Tahle manga má prvotní plán pobavit a zatím se to výborně daří.

26.05.2022 5 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Touto knihou jsem se přesvědčila, že z žánru historických "romanťáren" jsem už vyrostla. Dočetla jsem se, že autorka chtěla volbou pseudonymu vzdát holt své oblíbené spisovatelce Amandě Quick (což je také pseudonym), co se týče mě, kdyby mě to náhodou zase chytlo, sáhnu raději po vzoru, než po napodobenině, která je dost nudná, a se zvraty, kterým se už ani nedá říkat klišé. Seriál jsem zatím neviděla a po přečtení nemám náladu si ho pustit.

26.05.2022 1 z 5


Moudrost psychopatů: Praktická lekce od svatých, špionů a sériových vrahů Moudrost psychopatů: Praktická lekce od svatých, špionů a sériových vrahů Kevin Dutton

Zajímavé, ale ne převratné. Rozhodně by se kniha měla brát s rezervou a ne jako jediný zdroj informací o problematice psychopatie.

09.05.2022 3 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Páni. Dlouho mě žádná kniha takhle nedostala. Výborné sci-fi. Hodně technické, což může spoustu čtenářů odradit, ale mě to naopak bavilo. A ten pohádkový nádech, který zmiňují ostatní v komentářích? Pro mě osvěžující změna oproti takovým dílům jako je Vzpomínka na Zemi apod. Občas to chce špetku naděje, abychom se neutopili ve všech těch příbězích "apo" a "post-apo", které vycházejí jak na běžícím pásu. Doporučuji!

11.01.2022 5 z 5


Dracula (komiks) Dracula (komiks) Bram Stoker

Naprosto úchvatné zpracování!

03.10.2021 5 z 5


Gantz 18 Gantz 18 Hiroja Oku

Masakr. V mnoha smyslech toho slova.

22.09.2021 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Mornštajnová má neobyčejný talent psát o obyčejných lidech.

25.02.2021 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Trochu lepší verze Dívky ve vlaku. Místy až moc ukecané, často se opakující scény, snaha šokovat "nečekanými" odhaleními. Neurazí, ale ani nenadchne. Díky krátkým kapitolám se to aspoň četlo rychle. Průměr mezi thrillery.

25.02.2021 3 z 5


Únosné riziko Únosné riziko Robin Cook

Takovou slátaninu jsem dlouho nečetla. Základní myšlenky - protože se příběhem prolínají dvě - nejsou samy o sobě špatné, ale ani trochu k sobě nejdou, ať se snažil autor sebevíc (a že se snažil tak moc, že se z toho dělaly mžitky před očima). Je to v podstatě Kráska a Zvíře naruby - normální chlap se dá dohromady s princeznou, jen aby na konci se z ní stala obyčejná ženská a z něho primitivní monstrum. Nebýt toho, že jsem si knihu zvolila do čtenářské výzvy, ani bych nedočetla. Za mě velké zklamání a k autorovi se jen tak nevrátím.

25.02.2021 1 z 5


Proces změny Proces změny Martha Wells

Dobře napsaná kniha prakticky o ničem... Doufala jsem, že se to trochu rozjede, ale ne.

23.09.2020 2 z 5


Výpadek systémů Výpadek systémů Martha Wells

Jednoduchá, čtivě napsaná sci-fi. I když jsem věděla, že se jedná pouze o první díl, přišel mi příběh dost neucelený, jakoby nešlo o jednu knihu, ale pouze o kapitolu.

09.09.2020 3 z 5


Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Kdo četl Lady Fuckingham od O. Wildea, nemusí číst tohle...

25.08.2020 1 z 5


Cromwell Stone Cromwell Stone Andreas Martens

Kresba fascinující. Příběh už tak moc ne...

26.05.2020 3 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Tato kniha je jedním slovem NUDNÁ!!! Rowlingové detektivky fakt nejdou. :-/

29.04.2020 1 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Aneb jak si Bridget Jones přečetla Božského bastarda a rozhodla si to taky vyzkoušet, ale nepovedlo se... Opravdu, nepovedlo.

Nevěříte? Ukázka ze str. 146:
Pohlédla jsem na Bruce a to, jak se nade mnou tyčil s těmi širokými rameny a dokonalými rysy, a nic na světě jsem nechtěla víc než ho obšťastnit. Bylo skoro těžké uvěřit, že mi je muž jako on vydán na milost, a síla té myšlenky mě opájela.
"Prosím," řekla jsem trošku rozpačitě. "Dovol mi vzít tvůj banán ještě jednou do pusy."

Od této autorky už nikdy nic! Připadala jsem si jako kdybych četla deníčky dvou puberťáků, kteří inspiraci ke svým vlhkým fantaziím na střídačku berou z Jane Austenové a béčkového porna. Kniha se četla špatně, i když to možná bylo tím, že 3/4 knihy jsem měla problém, abych neprotáčela oči v sloup.

13.03.2020 1 z 5


Podvolení Podvolení Michel Houellebecq

Podvolení není ten typ knihy, o které byste mohli říct, že se vám líbila, přesto jí nelze neuznat značné kvality - kniha je trochu děsivá, trochu nechutná a hlavně výstražná. To nejhorší i zároveň nejlepší na příběhu je to, že je možná a bohužel i pravděpodobná. Můžeme jen doufat, že lidsto jako celek nepodlehne bez protestů a jen se tak jednoduše nepodvolí jako hlavní hrdina kvůli své pohodlnosti.

01.03.2020 4 z 5