Nikolka001 Nikolka001 komentáře u knih

☰ menu

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Již po pár přečtených stránkách mi bylo jasné, že tento díl bude mnohem akčnější, než ten první. A nemýlila jsem se. Autorka opět nezklamala a poskytla čtenářům skvělý čtenářský zážitek a děj postupně odhaloval střípky informací, které do sebe postupně zapadaly.
Ačkoli mě občas Poppy rozčilovala, protože se chovala jako malé dítě a nebyla schopna přiznat si, že ke Casteelovi něco cítí, i když to bylo zřejmé, tak je odvážnou hlavní hrdinkou, která má co nabídnout. Zároveň je vidět, že od prvního dílu vyspěla a je hodna vést lid, protože je velmi obětavá a bojuje za to, co miluje. Co se týče Casteela, tak z jeho chování bylo cítit, že by pro Poppy udělal cokoli, takže mě doposud udivuje nedůvěra z její strany.
Jedna ze zásadních věcí, která mě po celou dobu čtení rozčilovala je fráze "Pro lásku boží." Objevovala se v knize tak často, že jsem při jejím čtení vždycky nahlas klela.
Těším se na další díly a mě opravdu zajímá, jak vše dopadne, protože příběh se ubírá zajímavých směrem.

23.04.2023 4 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Musím přiznat, že jsem ze začátku neměla vůbec v plánu si Šťastně až navěky? přečíst. Jenže když o knize slyšíte ze všech stran, tak vás to nutí přemýšlet nad tím, jestli jste rozhodnutím neudělali chybu. Propadla jsem tedy davovému šílenství a řekla si, že to zkusím. Výsledek je takový, že vůbec nelituji. Už od prvních stránek mi bylo jasné, že knížka bude vtipná. Kromě toho, že jsem se docela často culila do stránek a styl psaní byl návykový, tak jsem si oblíbila i všechny postavy. Matta a Areka asi nejvíce, ale všichni hrdinové byli skvělí. Jasně, žádný charakter nebyl dokonalý, protože takový nikdo není, ale cením si loajality a přátelství, které mezi hrdiny panovalo. A je nutné podotknout, že hlavní hrdinové byli tak trošku ještě děti, takže jejich chování občas obsahovalo nejistotu, objevování něčeho nového nebo dětinskost.
Každopádně Šťastně až navěky? doporučuji všem, kteří se chtějí zasmát a odpočinout si. Budete to milovat a číst dál, protože celý příběh se vyvíjí pomalu a láska mezi hrdiny se bude postupně nevinně odhalovat.
Nechtěla jsem zmiňovat žádná negativa, ale opravdu mě rozčilovalo množství chyb, které jsem v textu objevila, ale když přimhouřím oko, tak tento nedostatek přebíjí skutečnost, že Šťastně až navěky? je úžasná kniha.

20.03.2023 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Po pár prvních stránkách jsem si říkala "Co to je?" Po dočtení naopak "Boží, to jsem opravdu nečekala." No, i když párkrát jsem si říkala, že za tou vší dokonalostí, kterou ztvárňoval Hawke bude něco záhadného, ale že přijdou až takové zvraty, tak to jsem si vůbec nemyslela. Musím se však přiznat, že dokonalost postavy Hawkea se mi opravdu líbila a ani trošku mi to nepřipadalo přitažené za vlasy. Když nad tím tak přemýšlím, tak žádná z postav nebyla zase tak moc špatná, kromě některých povznesených, kteří byli na facku a nic jiného než smrt jsem jim nepřála. A co se týče hlavní hrdinky Poppy, tak se vůbec nedivím, že hledala dobrodružství a porušovala vše, co se dalo. Přeci jen, jak se říká "zakázané ovoce chutná nejlépe".
Styl psaní byl velmi návykový a čtivý. Ačkoli se v knize objevilo pár hluchých míst, u kterých jsem se trošku nudila, tak převažovaly akční scény a zvraty. Z toho všeho vyplývá, že si na další díl brousím zuby a moc se těším na to, co všechno Poppy ještě čeká.

12.03.2023 4 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst a vracet se k ní, ale v konečném závěru se mi humor i postavy velmi líbily. Popřemýšlím, zda se pustím i do dalších dílů. :)

04.03.2023 3 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Velmi vtipně a čtivě napsaná kniha. Bohužel vše se odehrálo moc rychle, a příběhu by neuškodilo pár stránek navíc. Rychlý spád zapříčinil, že jsem v závěru byla nakonec zklamaná.
Postavy byly sympatické a vztah, který se mezi nimi vyvíjel byl bláznivý, ale uvěřitelný.

06.07.2022 3 z 5


Panda a dráček Panda a dráček James Norbury

Pohlazení po duši. Úžasná knížka.

25.05.2022 5 z 5


Pozlacené Pozlacené Namina Forna

První myšlenka, která mě napadla po dočtení knihy směřovala k tomu, že Pozlacené jsou námětem pro opravdu skvělý film. Protože v knížce se neustále něco dělo. Útoky, smrt, objasňování pravdy, přijímání skutečnosti i sama sebe, hledání přátel, lásky a mnoho dalšího. Navíc, ihned po prvních stránkách jsem byla šokována, a chvíli jsem rozdýchávala, že Deka prakticky ihned zemřela (a ne jednou). V tu chvíli jsem si říkala, o čem bude zbytek knihy, když je hlavní hrdinka mrtvá.

Zároveň mě hlavní hrdinka Deka zajímala po celou dobu čtení. Bavilo mě sledovat, jak se dovídá o tom, kdo skutečně je. Bavilo mě, jak postupně přijímala kým je, že si dokázala připustit možnosti mít přátele, lásku, rodinu. Ostatním postavám nebylo dáno moc prostoru, tudíž jsem si párkrát nebyla jistá, zda hrají férovou hru, nebo se z nich vyklubou zrádci. A těm, kterým bylo prostoru dáno o krapet více, jsem stejně nepřišla příliš na chuť.

Celkově byla kniha velmi čtivá. Avšak důvodem pro tři hvězdičky je moc rychlý spád. Ocenila bych, kdyby byly situace pozvolna vysvětlovány a zasazovány do děje. Bohužel se na mě všechna objasnění okolností sypala až moc rychle.

Každopádně jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, protože téma je skvělé. Hlavní hrdinka je upřímná a silná žena a čeká ji ještě velké dobrodružství, zbylé postavy nám ještě musí objasnit, kým doopravdy jsou, protože mě doteď moc nepřesvědčily a celkově má téma hodně co nabídnout.

01.05.2022 3 z 5


Jezevec Jezevec Fredrik P. Winter

Pro mě velké zklamání. Myslím si, že téma Jezevce je skvělé a dalo by se z něj ledacos vytěžit, ale v tomhle provedení bylo velmi slabé. Takže pokud se na knihu chystáte, tak akci čekejte až na posledních 30 stránkách. Ale je možné, že i ty předchozí stránky vás budou bavit, protože kniha je velmi čtivá, kapitoly krátké a jejich začátky jsou obohaceny krátkým úryvkem díla Jsem Jezevec, které má pro děj významnou roli.

Kniha je vyprávěna z pohledu dvou žen. Na jedné straně je vyšetřovatelka, která se už několik let snaží najít vraha, jež 6. listopadu vraždí a nechává po obětech pouze krvavé stopy. Na straně druhé je redaktorka, která má problémy nejen v práci, ale také v osobních životě. Snaží se svůj život vrátit do normálu, ale postupně se z vrcholu dostává zpět na dno. Velkým plusem je, že hlavní hrdinky dostaly spoustu prostoru na to, aby si o nich čtenář vytvořil názor.

Ačkoli Jezevec nesplnil má očekávání, vraha jsem odhalila téměř hned a v zádech mi mrazilo až na posledních stránkách, tak čtivost vše zachránila.

15.04.2022 2 z 5


Magie spaluje Magie spaluje Ilona Andrews

Druhý díl Kate Daniels se mi líbil více, než ten první (ale doufala jsem, že bude ještě o krapet lepší). Naopak mě velmi potěšilo, že děj nenatahovalo příliš mnoho popisů prostředí, které mě v minulém díle štvaly natolik, že mi myšlenky utíkaly jinam.
Příběh se mi celkově líbil, ale k novým postavám jsem si vytvořila spíše negativní vztah. Přišly mi ukňourané a toužící po pozornosti. Naopak vztah mezi Curranem a Kate mě bavil sledovat. Sarkasmus v jejich dialozích mě nejednou rozesmál.
Magie spaluje zároveň obsahuje i mnoho akčních scén, takže se čtenář nemá šanci nudit.

01.04.2022 4 z 5


Smečka Smečka Andrea R. Cremer

(SPOILER) Nevím, proč se mi Smečka ze začátku nelíbila. Rozečetla jsem jí už loni, skončila na straně 50, a nemohla se odhodlat v pokračování. Dlouho jsem váhala, jestli se do knihy pustím, a ejhle, zbylých 350 stránek jsem přečetla během pár dní.

Bylo to skvělé, velmi čtivé a poutavé. Hlavní hrdinka si není jistá, jestli se rozhodne pro Rena, který ji byl určen strážci, nebo pro Shaye, neznámého kluka, na kterém ji od začátku něco přitahuje. Takže z toho vyplývá, že většina knihy se točí kolem milostného trojúhelníku, odhalováním pravdy a porušováním pravidel. V závěru však byly všechny postavy sympatické a zajímá mě, jak se budou jejich osudy vyvíjet dále.

Je sice pravda, že děj byl trošku předvídatelný, ale konec nezklamal, ba naopak, čekala jsem, že vše dopadne úplně jinak. Uvidíme, co přinese pokračování.

25.03.2022 4 z 5


Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Mísí se ve mně rozporuplné pocity. Vlastnit sérii a následně si ji přečíst bylo mým velkým přáním. Bohužel jsem trošku zklamaná z toho, že je v knize málo akčních částí a převládají v ní spíše popisy prostředí. (Samozřejmě, jedná se pouze o věc názoru, protože někomu popisy prostředí napomáhají s představivostí.)

Až na tento malý negativní prvek se mi Magie mrtvých moc líbila. Byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, styl psaní byl čtivý, děj nepředvídatelný. Těším se na další díly a doufám, že budou buď stejně dobré jako tento díl, nebo naopak lepší.

Doporučuji všem milovníkům fantasy.

18.03.2022 4 z 5


Dům na tekutých píscích Dům na tekutých píscích Carlton Mellick III

(SPOILER) Ačkoli byl pro mě autor i nakladatelství krok do neznáma, rozhodla jsem se, že to zkusím. A věřte mi nebo ne, jsem nadšená. Prakticky od začátku jsem stránku po stránce hltala a čekala, co bude dál. Autor svět velmi dobře propracoval, všechno do sebe hezky zapadalo a nezachytila jsem ani vteřinu, u které bych se během četby nudila.

Evidentně se mám na co těšit, protože dle hodnocení je Dům na tekutých píscích šílený nejméně a jsem zvědavá, jaké budou ostatní autorovy knihy.

Dům na tekutých píscích přináší do mysli čtenáře trochu toho napětí, humoru, nechutností, otazníků, překvapení, ale také zábavy. Dětí se líhnou z larev, ve stínech pobíhají slídiči, proti kterým nic nezmůžete bez světla, bláznivá sestra v říji útočí na všechno, co se ji dostane pod paroží, z matky se vyklube šílenec a všechno, co v životě člověk zná, je v závěru jen podvod. Nejen s těmito nepříjemnosti se potýká hrdina, který stále vidí na všech těch neduzích něco pozitivního a jde si za tím, čemu věří.

Knihu doporučuji všem lidem, kteří chtějí vkročit ještě do šílenějšího světa, než je ten náš.

14.03.2022 5 z 5


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Podařený nápad, sympatické postavy, rychle ubíhající děj. Rozjezd byl sice pomalejší, ale prostředí cirkusu jej uskutečnilo atraktivním. Kelsey se chová rozumně do té doby, než ji city otupí rozum. Rena jsem si oblíbila, ale postava Kišana je kvůli nevědomosti o jeho charakteru zajímavější.
Dalo by se říci, že kniha byla úžasná. Bohužel jsem u akčních scén nebo v boji o život necítila emoce, které potřebuji u čtení projevovat. Každopádně jsem zvědavá, jak vše dopadne.

03.05.2019 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Z každé postavy se vyklubal psychopat. Konec má rychlý spád. Dlouhé, nic neříkající pasáže by mohly obsahovat napětí, adrenalin. Ne pouze popis a nudu.
Bestseller, který mě nenadchl, ačkoli jsem velká očekávání neměla.
Geniální jsou všechny postavy, protože ani jedna není sympatická - z obyčejného člověka je v závěru podivín. Text utíkal rychle a pozornost čtenáře udržovala čtivost.
Průměrná kniha.

20.04.2019 3 z 5


Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Čtivost a rychle utíkající děj jsou plusem. Rozuzlení překvapivé, postavy sympatické.

02.02.2019 3 z 5


Mezopotamie Mezopotamie Richard Weiner

Průměrná básnická sbírka.

05.04.2018 1 z 5


Vlastní životopis / Edgar a Eura Vlastní životopis / Edgar a Eura Ladislav Klíma

Čtivá povídka o životě, smrti, boji o život. Vlastní životopis naopak místy vtipný a velmi zajímavý.

03.04.2018 4 z 5


Pozdě k ránu / Mstivá kantiléna Pozdě k ránu / Mstivá kantiléna Karel Hlaváček

Velmi smutná a srdcervoucí básnická sbírka.

01.01.2018 4 z 5


Sexus necans: kniha pohanská Sexus necans: kniha pohanská Jiří Karásek ze Lvovic

Velmi pěkná poezie, která ve čtenáři zanechá milý čtenářský zážitek.

12.10.2017 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Na světě je mnoho příběhů, které popisují lásku dvou mladých lidí. Přeci jen je ale na knize Hvězdy nám nepřály něco výjimečného. Nejedná se pouze o mladou lásku, ale i o zjištění, že zdraví je opravdu nejdůležitější. Bez něj je život komplikovaný a lidé zjišťují opravdové hodnoty života.

06.07.2017 5 z 5