Nikol18 Nikol18 komentáře u knih

☰ menu

Akademie Evernight Akademie Evernight Claudia Gray (p)

(SPOILER) VELIKÝ SPOILER!
Jak se vyjádřit k něčemu, kde si i několik dní po přečtení stále říkáte, proč tam byl v polovině ten zvrat? A ještě k tomu tak násilně podaný? Věděla jsem, že jdu do série o upírech, ale první polovina knihy se tvářila jen jako lehce temný příběh o podivné škole, kam dotáhli rodiče mladou dívku proti své vůli, a pak najednou prásk, a ukáže se, že ona je vlastně upír a celou dobu to věděla aniž by se o svých odlišnostech třebas jen zmínila? Jako proč?! Pokud to měl být nějaký odzbrojující zvrat, tak to se fakt nepovedlo, protože stále přemýšlím, jestli jsem nepřeskočila nějakou kapitolu nebo jsem celou první polovinu knihy četla velmi nepozorně, protože to její vysvětlení, že celou dobu ví, co je vlastně zač, ale vůbec se o tom v první polovině nezmíní, proč? Sakra proč? Závěrečný zvrat, je daleko víc pochopitelnější než ten v polovině knihy, to se fakt nepovedlo. I když se snažím, kazí mi to celkový pohled na knihu, ale na druhou stranu je nápadité, že holka je upír a ne kluk, ale zase docela klišé, že ten kluk je lovec upírů.

20.07.2021 2 z 5


Esoterická Anglie Esoterická Anglie John Michell

Četla jsem ji ještě na střední, to už je skoro deset let a určitě bych si ji chtěla přečíst znovu, moc pěkně vyvedená kniha se spoustou fotografií a kreseb. Za mě velmi poučná, díky ní jsem se do Anglie zamilovala ještě více.

28.05.2020


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Po pomalém rozjezdu se začalo něco dít. Kniha jako taková není špatná, ale nebyl to ten typ, který by mě uchvátil s já se z toho posadila na zadek. Beru, že jde o první díl a nebýt druhé poloviny, asi bych ve čtení dalšího dílu nepokračovala. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat a doufám, že se bude více mluvit i o předcích.

08.05.2019 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Lisa Renee Jones

Velké zklamaní, po roce a půl jsem se k ní vrátila a přemýšlela, proč jsem ji odložila. Po dvou kapitolách jsem si vzpomněla. Při Fifty Shades jsem se smála nad hloupostí hlavní hrdinky, tady... Hlavní hrdinka mě štvala svým neustálým sebemrskačství a strkanim nosu do věcí, po kterých jí bylo houby. A to jsou ještě dva díly minimálně. Autorka to zbytečně protahuje.

20.02.2017 1 z 5


Apokalypsa Apokalypsa Mario Giordano

Knihu jsem začala číst před dvěma a půl roky a zasekla se po necelých dvě stě stranách, abych ji dočetla až teď. S první půlkou jsem bojovala a svým způsobem jsem ráda za odstup, protože i po těch dvou letech jsem si předešlé stránky vybavila hned po dvou kapitolách a začetla se do druhé půlky daleko snadněji než do první. Možná mě tehdy od čtení odradil fakt, že u nás vyšly pouze dva díly a třetí ne, který jsem hledala i teď a bohužel se ho nedočkám, protože je to škoda nechat sérii nedočtenou. Začnu číst hned druhý díl, ale třetí bude chybět, protože postavu Petra Adama jsem si velmi oblíbila, i sestru Marii. Co mě hodně překvapilo byla míra zálib odstoupivšího papeže Jana Pavla III., který se projevil jako nezdolný důchodce se zajímavými zálibami a mozkem bystřejším než historik s několika tituly. Jsem zvědavá na druhý díl a budu doufat, že se najde nějaká dobrá duše, která třetí díl přeloží.

18.02.2017 5 z 5


Dokonalá vražda Dokonalá vražda Ian Rankin

Skutečně realistická kriminálka, kde se většina věcí dělá postaru, bez použití té nejmodernější techniky a k tomu jak autor vylíčil prostředí Skotska a dob minulých, kde zemí zmítaly nepokoje, skvělé. Nadchlo mě to, člověka to donutí přemýšlet, kdo je vrah a jaké ho k tomu vedly pohnutky.
Dokonce i mírně nastínil problémy jednotlivých představitelů, tak jemně a nenásilně, že jste to s nimi prožívali taky a přáli si, aby to s nimi dopadlo dobře.

23.10.2016 5 z 5


Stíny minulosti Stíny minulosti Amanda Quick (p)

Jde poznat, že jde o dřívější knihu, styl je hodně quickovský, ale zbytečně melodramatický a zdlouhavý. Děj jako takový je zajímavý, ale jelikož se nejedná o paranormální romanci nebylo moc dobré, že Gilchristovi Katy neustále přirovnávala k čarodějům a čarodějnickému sabatu, kdyby to bylo občas, nebylo by to tak zlé, ale bylo toho tam až příliš, ale nakonec se to dalo snést, kniha skončila jak jsem předpokládala a bylo to příjemné čtení, ale přeci jen mám raději knihy s paranormálním nádechem, přesto těmi obyčejnými nepohrdnu.

23.10.2016 4 z 5


Vox Vox Paul Stewart

Dlouho mi trvalo, než jsem se dostala k dalšímu dílu, hodně jsem z předešlých zapomněla, ale stačilo pár kapitol, abych se do toho zase dostala, nehledě na to, že mnoho kapitol vysvětlovalo události, které se staly od poslední velké bouře.
Kniha mě nadchla, na to, že moc tenhle styl fantasy, které tvoří svůj vlastní svět, nemusím, Paul Steward a Chris Riddley ho tak dokonale ztvárnili, že se k němu určitě budu vracet a mohu jen doufat, že někdy filmový průmysl se toho chytí a natočí to, i když to nebude jednoduché.
Za mě plný počet bodů.

08.09.2016 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Četla jsem dlouho, ale kouzlo knize to nevzalo, protože začátek prostě není moc záživný, musí vás uvést do situace Placerů a ten kdo nemá rád moc složité věci, u knihy nevydrží a je pravda, že se něco pořádně začíná dít až na 200 straně, ale to už k takovýmhle knihám patří. Byla to skvělá kniha a jsem zvědavá na její filmové zpracování, do kterého se pustím.

25.08.2016 5 z 5


Já, JůTuber 2 Já, JůTuber 2 Martin Rota

Tak tohle bylo naprosto týrání mých literárních buněk, YouTubeři teď letí, ale ať letí na internetu, ne v knihách, tam patří něco smysluplnějšího, tohle je tak do časopisu. A ten úvod? To mělo být jako ze života šikanovanýho žáka základní školy? Kam ta česká beletrie klesla, když vydají zrovna tohle? V řeči YouTuberů, být tady tlačítko dislike, okamžitě na něj klikám. Katastrofa.

17.08.2016 odpad!


Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky Jitka Volfová

Nevim, jak se ke knize vyjadrit ve slusnych mezich. Spis zacnu tim, ze je to pry "50 odstinu sedi po cesku" coz je podle me urazka jak originalu, tak nasi ceske literatury. Sice je pravda, ze docela casto vychazeji u nas knihy, ktere by radeji nemely spatrit svetlo sveta, ale budiz, pokazde se nejaka takova kniha najde, ale smlouva s adamem je urazka vsech zen, ktere doma stradaji domacim nasilim a urazka vsech autoru, kteri se pisi dobrou literaturu. Pak si prijde nekdo, kdo si mysli, ze umi psat a napise brak, kterym vykrada soucasny fenomen a pokrivi ho vlastni frustraci z nedostatku zazivneho sexu se svym partnerem, a ani to pak nema odvahu vydat pod vlastnim jmenem. Nema ani cenu se vyjadrovat o charakterech postav. Vsechny maji sva pro a proti, ale v drtive vetsine proti. Neni opravdu originalni udelat z kazde postavy nevernika, postrada to tak svoje kouzlo.

08.06.2015 odpad!


Upíří žezlo Upíří žezlo Monika Šnaiberková

Kdyby na zadní straně přebalu nebylo napsáno, jak je autorka talentovaná, řekla bych si, že je to prvotina a ta většinou nebývá tak kvalitní, ale po tom prohlášení jsem se musela smát a kniha mi připadala ještě více absurdnější. Je to škoda, námět byl vcelku ucházející, ale autorka jej zpracováním pohřbila a upěchaným koncem jen dala najevo, že jí došly nápady. Jedna hvězda jen za to, že jí to vyšlo u nakladatelství.

12.05.2015 1 z 5


Medvídek na klíček Medvídek na klíček John J. Lamb

Tohle byl skutečně zatím nejlepší díl celé série, co jsem četla. Dýchala na mě ta správná kriminální atmosféra.

02.04.2015 5 z 5


Jak dokázat lásku Jak dokázat lásku Meg Cabot

Není nad oddychovou knihu, u které si člověk odpočine a zároveň pobaví a dozví se něco více o autorce a jejím smýšlením o budoucím životě dvou lidí, kteří se rozhodli pro svatbu.

01.02.2015 5 z 5


Stmívání: grafický román. Díl 1 Stmívání: grafický román. Díl 1 Stephenie Meyer

Krásné zpestřední ságy. Kresby Young Kim jsou okouzlující a dodávají příběhu nádherně nostalgický nádech.

20.01.2015 5 z 5


Setkání s duchem Setkání s duchem Stacey Kade

Kniha byla svým způsobem velmi dobrá, avšak celkový dojem pokulhával. Tento námět není snadné zpracovat, ale autorka má moje sympatie za to, že se Alona okamžitě nezměnila na hromádku neštěstí nebo dokonalého lidumila. Občas mi však připadalo, že to přehání, ale co čekat od člověka, který je přesvědčen o své nadřezenosti. Přesto se mi kniha zamlouvala, i když to bylo o nadpřirozenu, v podstatě to byl "pouhý" teenagerovský příběh o počínající lásce s menším zádrhelem ze strany nevyjasněné sexuality, který je v poslední době v teenagerských románech čím dál častější a je tam vkládán záměrně, aby si "děti" začali uvědomovat, že když je někdo jiný, neznamená, že je hned špatný.
Na pár drobných výtek knihu hodnotím čtyřmi hvězdami a určitě si přečtu pokračování.

10.10.2014 4 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Popravdě, kniha se mi v poslední třetině naprosto znechutila. Čekala jsem od toho víc, a nebýt neustále toho "nejlepšího sexu v životě", vlastně by to nebylo o ničem. Nemám ráda psychology. A hlavní hrdinka, i přes své psychické problémy, se chovala jako naprostá pipina. Braden byl příliš majetnický a styl podrazáckého parchanta a dokonce i Ellie se zkazila. Osobně bych poseldní třetinu knihu vytrhla a nechala autorku napsat znovu!

28.07.2014 1 z 5


Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Tohle je po hooodně dlouhé době kniha, kterou mám chuť si přečíst znovu. Natolik mě dostala, až mi to připadá neuvěřitelné. Něco tak jemného a plného citu jsem už dlouho nečetla. Příběhy Emily a Julie mě natolik chytily za srdce, že jsem na posledních stránkách uronila i pár slz. Autorka mě svým style naprosto uchvátila. Tohle je kniha, u které bych ráda viděla pokračování, ale její kouzlo tkví v tom, že končí v tom nejlepším.

30.04.2014 5 z 5


Navždy mrtví Navždy mrtví Charlaine Harris

Škoda, že je už konec. Sookie jsem si moc oblíbila, i přes některé pasáže, které se mi nelíbily. Knižní série se mi velmi líbila, možná dokonce více než seriálové zpracování. Tak někdy na shledanou Sookie!

26.04.2014 5 z 5


Všichni mrtví Všichni mrtví Charlaine Harris

Díl se mi líbil, to nebudu popírat, jen mě mrzí, že kniha má vždy tak vláčný začátek, děj se začíná konečně rozjídět tak až na sté stránce. Přesto děj celkově byl velmi poutavý, i když mi Sokiiny myšlenkové pochody připadají jak divoce skákající zajíc z místa na místo, a pak najednou bum, ví všechno. Právě díky tomu nemůžu dát pět hvězd.

26.05.2013 3 z 5