nikiem nikiem komentáře u knih

☰ menu

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Trošku zdlouhavé, ale i tak stále zajímavé čtení :). Kadena jsem si oblíbila a Rafeovi jsem fandila :)

23.04.2018 4 z 5


21 způsobů, jak najít lásku 21 způsobů, jak najít lásku Pierre Franckh

Pierre je úžasný spisovatel a mám ráda vše, co jsem od něj četla. Tato kniha má být o způsobech JAK najít lásku. Odpovědi a pomoc zde sice naleznete, ale jen na to, jak najít lásku ve vztahu, který už existuje. Čili mi chvílemi přišlo, že autor tak nějak pozapomněl, že to může číst i někdo, kdo je sám a partnera si teprve hledá. Jako "partnerská bible" (jak jsem si jí dovolila nazvat) ovšem funguje skvěle - tedy alespoň myslím.

01.02.2018 4 z 5


Co si dnes vezmu na sebe Co si dnes vezmu na sebe Ines de La Fressagne

Do knihy jsem se zamilovala i hned po jejím otevření. Krásně nafoceno co si kam vzít. Jak vypadat stylově, elegantně - prostě dobře a přitom nebýt v ničem nepohodlném. Nádhera, ta kniha má u mě na polici své čestné místo.

25.01.2018 5 z 5


6minutový kouč - Najdi pravou lásku 6minutový kouč - Najdi pravou lásku Pierre Franckh

Kniha se mi líbila. Pierre píše velmi jednoduše tak, aby to každý pochopil. Nějaké názory jsou stejné jako v knize Přejme si být štíhlí, ale aspoň vím, že vše souvisí se vším. Jestli to bude fungovat musím teprve zjistit, ale musím uznat, že Pierre má v ledačem pravdu.

22.01.2018 4 z 5


Průvodce lucidním sněním Průvodce lucidním sněním Thomas Peisel

Mně se kniha líbila. Zajímavé téma a krásné zpracování. Doplněno kresbami a příběhy lucidních snílků. Prvně jsem ji přečetla a nyní se na to zkusím zaměřit, sice jsem pár lucidních snů zažila, ale vždy mě vylekali a tak jsem se rozhodla je nejdřív pochopit - kniha mi k tomu dobře posloužila.

17.01.2018 5 z 5


Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

Absolutně mi to zničilo srdce...krásný příběh o těžké životní situaci dvou lidí nebo spíš jen jedné ženy.

15.01.2018 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Kniha mě nadchla. Opravdu jsem se bavila, a i když jsem tak nějak tušila co se mezi nimi vlastně děje, ráda jsem si to přečetla a prožívala to společně s Lucy.

14.01.2018 5 z 5


Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Tomáš Kosačík

Knihu jsem bohužel nedočetla. Miluji esoteriku a motivační knihy, ale na této knize mi něco nesedělo. Většinu věcí člověk ví. Není zde tedy nic převratného, ale aspoň jsem si tyto věci zase připomněla. Rozhodla jsem se, že bude nejlepší dát knihu kamarádovi u kterého vím, že nic takového nečetl - tedy jí ocení. Plus musím dát za jednoduchost a kreativitu. Chyby tam jsou, což mě na jednu stranu u knihy vždycky mrzí. Celkový dojem je tedy takový zvláštní - ano je to napsané jednoduše a vlastně hezky, ale ke knize se zjevně už nevrátím a raději ji tedy předám někomu, kdo ještě s takovouto beletrií nemá zkušenosti a není na tom psychicky dobře, čili tím snad alespoň změní pohled na svět - jako mi ho změnili jiné knihy podobného, ale více esoterického, ražení.

12.01.2018 3 z 5


Plus jedna Plus jedna Zuzana Filipová

Jelikož miluji esoterické - duchovní knihy a plně v to věřím, tak mě kniha až tak moc nenadchla. Některé věci jsou známé, jiné pro mě byly opravdovou novinkou. Knihu jsem zhltla za několik hodin, protože je krásně napsaná. Čte se vlastně sama. Jak píše sama autorka - každý jsme nějaký - já s ní tedy v něčem nesouhlasila, v něčem souhlasila. Čili si mě něčím získala a něčím jsem prostě věrná esoterice, ale za jednoduché a smysluplné poznatky dávám 3*.

08.01.2018 3 z 5


Hrdina Hrdina Rhonda Byrne

Četla jsem všechny knihy autorky a tuto jsem si nechala nakonec. Kdybych si jí přečetla samotnou, tak bych byla nadšená...

08.01.2018 5 z 5


Přejme si být štíhlí Přejme si být štíhlí Pierre Franckh

Úžasná kniha, která mě změnila :)

05.01.2018 5 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Příběh sám o sobě upoutá. Romantické scény bych, ale lépe propracovala - přišly mi trochu chladné a někdy až uspěchané. Jinak povedená kniha :)

04.01.2018 5 z 5


Svět bez stížností Svět bez stížností Will Bowen

Náramek nasazen, knížka přečtena a teď s chutí do výzvy. Úžasná myšlenka od skvělého autora. I když výzvu držím pár dní cítím se daleko šťastnější. Bohužel i těch pár dní mám stále první den, i když lezu jako šnek a cíl mám stále v nedohlednu věřím že ho dosáhnu. Přeji všem pevnou vůli. Už to, že jsme si náramek nasadili a s výzvou začali je malý krok k velkému úspěchu :) a přesně ten malý krok je nejdůležitější :)

21.12.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Možné spoilery!
Bylo to až kouzelné, jak se mi city měnily společně s Feyre. Trochu mě mrzí co se stalo s její první láskou Tamlinem, ale tak nějak se mi to i líbilo. Je to má absolutně první kniha ve které mě milostný trojúhelník přiměl si vybrat druhého muže a já se do něj zamilovala stejně jako Feyre. Musím za to autorce vyseknout poklonu, protože až do této doby se to žádnému autorovi nepovedlo!

14.12.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Velmi zajímavá knížka, taková až trochu temná pohádka. Docela ráda bych to viděla zfilmované.

11.12.2017 5 z 5


Tygrův osud Tygrův osud Colleen Houck

Celá série mě naprosto uchvátila a to opravdu nejsem žádný sci-fi nadšenec. Co se týče posledního dílu, tak se mi líbil a konec byl více méně dle očekávání. Kišana s Renem chápu, ale co se týče Kels jsem byla trochu na vážkách jestli jí jednu nevrazit, aby se probrala a konečně jí vše došlo nebo jestli jí nezačít utěšovat. Ona vždy patřila k Renovi a ve všem to bylo opravdu zřejmé, tak nechápu její myšlenkové pochody.

07.12.2017 5 z 5


Tygrova stezka Tygrova stezka Colleen Houck

No teda tenhle díl mě absolutně dostal. Doufám, že se vše vyřeší a dostane do normálu :)

04.12.2017 5 z 5


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Kniha mě opravdu bavila. Občas mi přišla napsaná zvláštně, ale to jsem rychle překousla a do děje se opravdu vcítila. Co mi ale vadilo je chování Kels, které mi přišlo přinejmenším podivné, která normální zamilovaná holka se takhle zachová k chlapovi? Neznám nikoho kdo by si vědomky chtěl takhle ubližovat.

30.11.2017 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Kniha mě absolutně bavila. Skvělá řešení situací. Zajímavé výlety do minulosti a nádherný konec. Bohužel jsem si po dočtení pustila i film - zatímco předchozí dva díly se celkem daly - vcelku se drželi knihy, tak ten třetí bylo naprosté zklamání. Pokud mohu poradit, tak si u tohoto dílu film nepouštějte - zbytečně jsem si tak zkazila náladu, kterou jsem měla po dočtení knihy.

27.11.2017


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Tak tento díl mě bavil hrozně. O proti filmu je co se týče vztahu Gideona a Gwendolyn o něco jemnější, ale víc se mi to líbilo určitě v knize. Musím říct, že Gwen je v tomto díle naprosto úžasná a její kamarád Xemerius mě vážně bavil - ten tomu v prvním díle opravdu chyběl.

24.11.2017 5 z 5