niki-chan

Příspěvky

Velká vyskákaná kniha Barta SimpsonaVelká vyskákaná kniha Barta SimpsonaMatt Groening

Jídelní příběh top :D

včera

Simpsonovi: Komiksová trefaSimpsonovi: Komiksová trefakolektiv autorů

Příběh s Nedem byl fakt k popukání :D

předevčírem

Výchova dívek v ČecháchVýchova dívek v ČecháchMichal Viewegh

Slátanina a blbost na entou. Od postav, dialogů až po závěr.

01. června

Veliké magisteriumVeliké magisteriumA. Poleščuk (pseudonym)

Příběh by potřeboval trochu více koordinace, ale celkem se jednalo o zajímavý příběh. Nejvíce se mi líbila část s Almou, té se mělo věnovat více stran.

31. května

MarťanMarťanAndy Weir

Mně osobně přišlo, že než o příběh přežití na Marsu se jednalo o přehled odborných termínů a výpočtů říznutých vtipnými hláškami. Konec byl naproti tomu nejlepší částí. Ve čtení mi hodně vadily překlepy. Více hvězd dávám filmu.

25. května

Sestry FoxovySestry FoxovyLucie Hlavinková

Kniha se mi celkem líbila. Dobře odrážela dobu a pohnutky lidí ke slávě,penězům, luxusu. Trochu mi chybělo v knize to mystické tajemství a rušily mě překlepy.

22. května

A pak už jen tmaA pak už jen tmaPetra Batók

Drsné a zajímavé téma, ze kterého se dalo vytěžit mnohem víc. Občasná chaotičnost a konec pro různé čtenáře ubraly na dojmu.

16. května

KafegrafieKafegrafieOndřej Zajac

Milovník kávy jsem, ale této knihy určitě ne. Vyjmenování druhů fajn, ale tím to dobré na knize končí.

15. května

Rudé orchideje ze ŠanghajeRudé orchideje ze ŠanghajeJuliette Morillot

Hodně drsný příběh podtrhnutý historií, tradicemi a z nich vyplývajícím chování jednotlivých postav. Náhody v knize mi občas přišly až moc, ale surovost války naprosto realistická.

15. května

Soudné sestrySoudné sestryTerry Pratchett

Další skvělý příběh ze Zeměplochy. Bábi je prostě Nejlepší.

12. května

Red a Blue 1Red a Blue 1Hidenori Kusaka

Moc se mi líbil příběh i kresba.

13. dubna

Krvavý květKrvavý květLouise Boije af Gennäs

Mě kniha ani příběh mnoho nezaujal. Hlavní postava mi přišla ve svém chování často mimo a nelogická (s ohledem na prožitky). Události a jejich pozadí zametané pod koberec by byly zajímavé, ale neměly téměř žádný prostor.

12. dubna

ŽhářkaŽhářkaStephen King

Pointa dobrá, ale na mě až moc a zbytečně rozvleklé.

29. března

Medvídek Pú  (20 příběhů)Medvídek Pú (20 příběhů)A. A. Milne

Knížka mi naprosto rozbila představu o Púovi, kterého znám od Disney. Ale velmi se mi líbila, především svou mnohovýznamovostí. A když o tom tak přemýšlím, zdá se, že kniha je i více pro dospělé...

27. března

Zaslíbená Země Nezemě 3Zaslíbená Země Nezemě 3Kaiu Širai

Super pokračovaní se zajímavými rozuzleními.

24. března

Hrrozná historie - Záludné mistrovství světaHrrozná historie - Záludné mistrovství světaMichael Coleman

Záludný fotbal ve své mistrovské záludnosti.

19. března

Báječná čokoládaBáječná čokoládaAlan MacDonald

Fakta s chutí se do nich zakousnout.

19. března

Šumavský upírŠumavský upírMiloslav Švandrlík

Některé povídky se mi líbily hodně, ale některé vůbec. Celkově průměr co do nápadů tak témat, velké plus je čtivost.

04. března

Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318Radovan Šimáček

Postavy mě občas trochu nudily, ale jako celek to byla povedená detektivka. K zajímavosti přispěl i historický rámec, ve kterém se příběh odehrává.

25. února

HorečkaHorečkaRobin Cook

Za mě trochu zklamání - čekala jsem více dějové linky věnující se nemoci a méně omáčky okolo.

18. února

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchuDalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchuDavid Michie

Tento díl s Jeskou, stejně jako ostatní, se mi velmi líbil. V tomto díle mi přijde, že se otázky základů buddhismu řeší více a v knize se na ně klade větší důraz, než na příběh.

18. února

Pekárna v BrooklynuPekárna v BrooklynuJulie Caplin

Slabší než první díl. Prostředí Brooklynu bylo hezky popsáno, rozvoj Belly a její pekárny taktéž. U Sophie se mi téměř vůbec nepodařilo pomyslet si něco pozitivního...

03. února

Létající jaguárLétající jaguárJosef Formánek

Obdivuji čas, za který byla kniha napsaná. Příběh obdivuji už méně, stejně jako jeho zajímavost. Poselství s andělem bylo pěkné a to si hvězdu zaslouží.

27. ledna

ChristinaChristinaStephen King

Příběh byl zajímavý, ale místy až moc natahovaný. Navíc se mi nelíbil ten překotný konec s Arniem.

25. ledna

Frame-Up: Zločiny podle komiksuFrame-Up: Zločiny podle komiksuMeghan Scott Molin

Hlavní hrdinka je zajímavá postava a dobře se s ní dá ztotožnit, jestli jste geek. Námět příběhu se mi také líbil, ale celkové podání a příliš potrhlé scény kvalitě ubraly.

24. ledna

Kreslený svět podle AnnieKreslený svět podle AnnieLaura Lee Gulledge

Příběh lehce naivní a idealistický, ale kresby byly opravdu povedené a výmluvné. Komiks nejen pro teens.

16. ledna

Příšera z jezera - příběhy Čtyřlístku 1984-86Příšera z jezera - příběhy Čtyřlístku 1984-86Ljuba Štíplová

Hezké a milé příběhy a vzpomínky na dětství :)

14. ledna

Jih proti Severu 2Jih proti Severu 2Margaret Mitchell

Skvělé pokračování prvního dílu. Ani hodnost, ani vyloženě čistě zlost Scarlett mě nepřestane udivovat a fascinovat zároveň. Zároveň mě fascinují lidská moudra, která se v příběhu skrývají, stejně jako různé nenadálé osudy a pozdní uvědomění si sebe sama i svého okolí.

13. ledna

Královský hříchKrálovský hříchRobin Maxwell

Špatné to nebylo, ale skoky z vyprávění jedné osoby na druhou mi přišlo rušivé a často i odvádělo od aktuálního děje. Plus za doslov dle historie.

07. ledna

Kočky útočíKočky útočíSarah Andersen

Některé byly vtipné, jiné slabší. Ale vzhledem k názvu jsem čekala více koček.

29.12.2022

1 ...